Det går bra å bruke vanlig bordsalt uten jod, men siden dette er tilsatt et anti-klumpemiddel, er det billigst og best å bruke havsalt, det gjør jeg (store poser i butikken koster veldig lite). Vær klar over at det grovere havsaltet tar litt lenger tid for å løse seg opp i vann enn bordsalt.
Du skal blande ca. 25 - 35 gram salt til en liter vann. Noen av de beste eggene trenger bare 25-30g/l (25-30 ppt), mens egg f.eks. fra Great Salt Lake (som ofte er veldig bra også) gjerne vil ha 30-35g/l.
Til en slik blanding tilsetter du 2 - 3 gram artemia egg pr. liter.
Eggene vil ha en pH på over 8, Dersom du ikke har det i kranvannet ditt, er det også lurt å tilsette litt natron (som du kan kjøpe i kolonialbutikken din), f.eks. 1 strøken teskje til en liter vann.
Du finner vel det meste om type klekker, krav til temperatur og lys, tid for å klekke, hvordan høste, hvordan oppbevare osv. på nettet?
Det avgjørende er ofte om du får tak i egg som fortsatt er i live. De MÅ ha vært oppbevart under 5 °C fram til de sendes/gis til deg (og du må fortsette med å oppbevare de kaldt til de skal brukes).
Lykke til!