Trine T sin tråd..... (side 3)

Nå har vi vært på en lynvisitt og sett på saltvannsakvariet hennes.

Wow det er fasinerende! Lurer på om det blir saltvann på meg noen gang? Det er så mye flotte steiner, fisker og andre skapninger *sukk*
Mens vi satt der og tittet så jeg en liten 1,5? cm tynn makk el. Kom plutselig til å tenke på et bilde jeg en gang har sett av en skikkelig ekling av en mark. Tror jeg må se om jeg finner den igjen....
Edit:Fireworm var det den het. Huff!

Skal bli spennende å følge med etterhvert som karet bygges opp. Er skikkelig fornøyd med at hun har tatt steget, og at jeg har henne "innen rekkevidde"
Søndag er den ubestridte akvariedagen. Selv om jeg bytter litt vann en eller to ganger ellers i uka, er søndagen kosedagen med akvariene.

Jeg har desverre fått en liten oppblomstring av penselalger igjen, så i dag var det av med genseren og dykking i akvariet for å luke unna alt med de forhatte algene. Det er ikke så mye av dem, men jeg prøver å ta unna det jeg ser, slik at de ikke skal ta overhånd.

Sønnen min har fingerhekla (!) et armbånd til meg. Taustumpene som stikker ut etter knuten virker vist som agn for kongotetraene Momentant når jeg stikker handa i vannet kommer de og napper på den.... og litt på meg.
Det hender jeg skvetter skikkelig til
Apropos armbåndet, nevnt i forrige innlegg. Dette må da være ett hett tips til de som binder fluer ! For å fiske kongotetra iallefall

[External Image]
Da vi lever litt som nomader, flytter vi hele 100m noen mnd hver vinter. Har akkurat vært og hentet rekekaret til dette huset: det var jo en enkel sak.

Nå sitter og koser meg med en kopp kaffe og samler mot og krefter til å flytte 420l. Dette er noe jeg har gruet meg til lenge. Den skal bare flyttes 3-4 meter, så det skal nok gå ganske så fort og greit, det jeg gruer meg til er å stanse - eller rettere sagt få start på den utvendige pumpen igjen.

Det går sikkert eller den del frustrasjon og pumping, men jeg kjenner meg nærmest hysterisk med tanke på at det skal gå for lang tid, slik at mine kjære filterbakterier skal ta kvelden.
Puh, det gikk jo virkelig over all forventning! Tappet vann i to store murerbaljer (kun til akvariebruk) og tømte ut vann til vi klarte å skyve karet med fiskene og alt i.
Pumpen startet momentant når jeg satte kontakten i, så det var ingen grunn til å bruke energi på å grue seg til dette..... hmm, dette må vel feires på et eller annet vis i kveld ?

Karet kommer iallefall mye mer til sin rett der det står nå, så jeg er veldig glad i kveld.
Oppdaterer ikke ofte, ser jeg men: nå har jeg fått meg flere maller

For ca 1,5 uke siden kom en til L134 i hus, så nå har jeg 2 slike skjønnheter.
Jeg kjøpte også 4 L201 - men fikk 6 fordi de var så små. Virkelig nydelige småtasser er de!

Da jeg slapp dem ut i karet ble de "sittende der de landet" en stund før de begynte å utforske landskapet. Jeg var nødt til å dra en tur på jobb, og da jeg kom hjem igjen var alle forduftet! Det tok flere dager før jeg så noen av dem igjen. Det er utallige gjemmeplasser i karet og det vet de å utnytte
Var litt nervøs disse dagene, da små maller gjerne er litt sarte og pessimisten i meg var redd for at de hadde bukket under. Stoor var derfor gleden en kveld jeg med hodelykt i handen og nesen i glasset, kunne se hele 4 stk! Må si hjertet gjorde et hopp av glede. De er så utrolig flotte og det faktum at de er sky, gjør gleden over å få øye på dem desto større. Den ene har nå bosatt seg på en rot litt fremme i karet, så den ser jeg nesten bestandig - de andre må jeg lete etter med lykten. Har aldri sett 6 stk samtidig så jeg vet ikke om jeg har alle, men satser på det

Mr L134 er broren til den jeg hadde fra før. Disse ser jeg stadig vekk da de har faste liggeplasser. Den nye hadde noen disputter med den største ancistrusen om å overta hulen hans, men det virker som om den nå har gitt opp den ideen.
Den utvendige pumpen har tidligere voldet meg endel bekymringer, og dette er også en slik dag!

Da vi leier ut huset vårt om vinteren, har jeg ikke oversikt over karet hele tiden. Jeg forer fiskene nesten daglig og bytter vann som vanlig, men kan liksom ikke sitte å se på fiskene hele tiden...

I dag stod huset tomt, og jeg skulle bytte noen liter. Jeg finner da ut at det ikke kommer vann ut av "ut-slangen". Jeg åpner skapet pumpen står i og der hører jeg en fin og jevn dur. Skjønner ingenting og blir selvsagt redd for hvor lenge den har stått. Burde det ikke komme en annen lyd da? Har ikke reagert pga at andre pumper lager god sirkulasjon i vannet og selvfølgelig pga god-lyden fra pumpa.
Det er iallefall ikke nitritt i vannet i dag og svampene inni pumpa luktet ikke vondt. Skal selvfølgelig følge nøye med fremover (og om 2 dager er huset mitt igjen ) men lurer fælt på hvorfor den stoppa.
Fikk iallefall fyllt en kurv som tidligere inneholdt kull med eheim substrat pro - det gjorde godt.

De siste dagene har jeg ikke sett snurten av de minste 201-mallene - håper virkelig de er der. Den største av dem (3 cm) har jeg full kontroll på. Den har forresten en deffekt finne - ser mer ut som en oppoverbøyd arm....
For 2 kvelder siden ble jeg oppringt fordi det plutselig kom en skummel lyd fra pumpa. Jeg ilte opp til huset og hørte den samme stygge knatringen som var etter et strømbrudd for en mnd siden. Heldigvis fikk den forrige opplevelsen meg til å bestille reservedeler og det viste seg at det var impelleren som hadde tatt kvelden. Sikkert derfor pumpen stoppet dagen før også. Nå går den iallefall som en klokke (igjen) får håpe vi er ferdig med pumpeulyder og -stopp for en stund nå. Har fremdeles ikke nitritt, så jeg har nå vært heldig midt i alt dette styet.

Så dessuten hele 3 L201 i går kveld Luringene er flinke til å gjemme seg. Har grådig lyst til å luke bort masse mose og flytte på røtter og steiner slik at det er lettere å se dem, men de synes sikkert det er best slik det er nå.

Ha flyttet tilbake nå, så nå kan jeg jo spionere på dem hver kveld
Tilfeldig bekjentskap
© Jeff Rapps
Reklame for plussmedlemskap