Cecca`s vannverden (side 6)

Hvor mange timer i døgnet har du lyset på?

Hva slags grønt dekke på grusen er det snakk om? Hårete grønt? Eller er det "flak"? Lysegrønt eller mørkegrønt, blågrønt eller...?

Det er et lysegrønt teppe som legger seg oppå grusen, så når jeg ptøver å slamsuge det opp, så blir alger og sand til klumpper liksom...mulig det var skikkelig dårlig forklart.
Det er ikke hårete, mer lik et belegg.

Lyset står på ca 11 timer i døgnet. Kan Juwel sine lysstoffrør være en synder?
Det er sikkert blågrønalger du har , de ligger som et slimet lag over bundlag og planter...de forsvinder på et tidspunkt, men reducer lyset og undgå et tilsætte ret meget foder..11 timer i døgnet er meget, sæt det lidt ned. jeg har dem lejlighedsvis når jeg har overbefolkede akvarier ..( opdræt)...de er kedelige indrømmet!
Endelig!
Svømmer det Betta Channoides i karrene her igjen!
Eller det vil si, dem ligger enda i pose, men dem er i hus

Takker for svar, Mona og Torben.
Skal bestille et utvendig filter i kveld, så kanskje det hjelper på.
Sitter å fundere på om jeg skal gå for et Eheim eller Tetratec...og hvem sender det fortest? Skulle jo helst hatt det i hus i går
Utvendig pumpe
Da var min første utvendige pumpe i drift.
Ble litt impuls kjøp av en Eheim pro 3, 2071 i dag.

Men nå er den omsider i gang, og fiskene ser fornøyd ut.

Han på dyrebutikken foreslo å la den originale Juwel "kassa" sitte i, og fylle den med filtervatt, for å bruke den som en slamoppsamler.

Men tror jeg velger å fjerne den om en stund, den tar såpass stor plass.
Nesten et år siden siste oppdatering jo..
Da er det på tide med ny oppdatering tenker jeg

Vi har nå flyttet fra en 63 kvm leilighet i Oslo, til et HUS på over 170 kvm, så nå har vi litt større plass til akvariene

Jeg hadde en Rio 180 når vi bodde i oslo, men kjøpte en brukt Rio 240 rett før vi flyttet, slik at selve flyttingen skulle gå litt smidigere.

Jeg satt opp 240 litern samme dag som vi tok over huset, da med kun vann og varmekolbe, og en innvendig pumpe som ikke hadde vært i bruk på en stund.La oppi noen røtter, og noe røtter med Anubias på. På denne måten fikk jeg tempertert vannet før jeg flyttet fiskene og den utvendige pumpen noen dager etter overtakelsen av huset.

Så satt jeg opp 180 litern og en 60 liter, med vann, planter, innvendig pumpe etc, så har jeg gradvis flyttet fisker fra 240 litern over dit.
Nå er 240 litern straks klar for å få litt sand, planter etc...

Nå når jeg har større akvarium, så har jeg lyst på noen munnrugende Betta.
Det er desverre ikke bare bare å få tak i. Tenkte jeg skulle sjekke med noen butikker hva dem kan bestille til meg.

Mundrugende bettaer
hej

Længe siden !

mht de mundrugende bettaer må du nok have fat i Humunuku på labyrintfisk.no han er nok den der i øjeblikket har den største samling labyrinter i Skandinavien- selv er jeg næsten stoppet med at holde bettaer. Jeg har dog stadig nogle arter bl.a betta pi ( 10 stk)

Som du skriver er bettaer svære at få fat i , men jeg mener I i Norge -Oslo har en forretning som er flink til at skaffe hjem- noget vi her i landet savner i den grad!

Igen tror jeg at du bør tage en tur omkring Bjørn og se hvad han har og måske kan hjælpe dig med at få fat i!

vh tl
www.dahlsdyrerike.no har viltfanget betta enisae, betta simorum, betta rutilans, om det er andre arter kan du også kontakte Thomas på TAM alna. han pleier å bestille om dem har disse på listene.
Buddy jessheim
Var innom her i dag, og skulle bare ha noen SAE, da ser jeg plutselig noe kjent...Betta
Jeg trodde det var Chanoidesen, men dem som jobbet der påsto det var Killi! Vel, ga meg ikke helt, og det endte med at betjeningen ringt noen som ikke var på jobb, siden jeg lurte på prisen. Hun som ble oppringt husket ikke helt, det var en Betta som startet på A.
Foreslå Betta Albimarginata, noen hun mente stemte
Prisen var 349 per stk, så dem fikk bli igjen i butikken til jeg har innredet akvariene helt.
Cathy
www.dahlsdyrerike.no har viltfanget betta enisae, betta simorum, betta rutilans, om det er andre arter kan du også kontakte Thomas på TAM alna. han pleier å bestille om dem har disse på listene.Takk for tipset
Jeg handler endel på TamAlna, så jeg tenkte å høre neste gang jeg er innom der

Vet ikke helt hva jeg vil ha, men husker Dimidiatraen veldig godt..det er mange år siden jeg hadde dem, men likte dem veldig godt
Torben Lyng
hej Længe siden ! mht de mundrugende bettaer må du nok have fat i Humunuku på labyrintfisk.no han er nok den der i øjeblikket har den største samling labyrinter i Skandinavien- selv er jeg næsten stoppet med at holde bettaer. Jeg har dog stadig nogle arter bl.a betta pi ( 10 stk) Som du skriver er bettaer svære at få fat i , men jeg mener I i Norge -Oslo har en forretning som er flink til at skaffe hjem- noget vi her i landet savner i den grad! Igen tror jeg at du bør tage en tur omkring Bjørn og se hvad han har og måske kan hjælpe dig med at få fat i! vh tl


Hei Torben.
Ja, det var lenge siden
Vet du om Vemund enda er aktiv med Betta?
Er noen år siden jeg var hjemme hos han sist nå.

TAM Alna kan iallefall ta inn Betta dimidiata utifra lista dems. Og ja, det er mange fine arter innen Betta også
Inaktiv bruker
[QUOTE=Cathy]TAM Alna kan iallefall ta inn Betta dimidiata utifra lista dems. Og ja, det er mange fine arter innen Betta også [/

Er dette noe som ligger ute på nett?
Altså fiskeliste fra butikker etc?
Cecca
[QUOTE=Torben Lyng]hej Længe siden ! mht de mundrugende bettaer må du nok have fat i Humunuku på labyrintfisk.no han er nok den der i øjeblikket har den største samling labyrinter i Skandinavien- selv er jeg næsten stoppet med at holde bettaer. Jeg har dog stadig nogle arter bl.a betta pi ( 10 stk) Som du skriver er bettaer svære at få fat i , men jeg mener I i Norge -Oslo har en forretning som er flink til at skaffe hjem- noget vi her i landet savner i den grad! Igen tror jeg at du bør tage en tur omkring Bjørn og se hvad han har og måske kan hjælpe dig med at få fat i! vh tl


Hei Torben.
Ja, det var lenge siden
Vet du om Vemund enda er aktiv med Betta?
Er noen år siden jeg var hjemme hos han sist nå.Igen er det ret længe siden jeg har været i kontakt med Vemund, han var her for et par år siden, hvor han fik min sidste macrostomahun med til Norge. Han gav den samt en han som han ( Vemund) havde til Bjørn som heldigt fik opdræt af dem- det lykkedes aldrig for mig . Jeg kigger af og til ind på websiden , men som før nævnt er jeg ikke så aktiv for tiden. Måske fordi det er så svært at få ny fisk, min hollandske forbindelse stoppede helt så ingen fisk derfra længere.

De seneste lidt sjovere bettaer som jeg lavede var Betta ideii...overmåde flot fisk men så ufredelig som noget- de myrder løs på hinanden, de fleste af ungerne kom til Tyskland
Nå er det tid for prosjekt cory i lek
Nå er 240 litern, 180 litern og 64 litern godt innkjørt.

NÅ skal Sterbaien i lek!
Hehe..Har aldrig fått Cory i lek før, men nå skal alle kluter settes inn.
Kjøpte en leksgruppe på siste OAKs storauksjon, og det etter en liten stund la dem 4-5 egg, så jeg vet dem kan.

Nå går Sterbai gruppen på 6 stk, sammen med 5-6 Aneus i 180 literen.
Der er det og en enslig sommerfugelCiklide, en enslig Killi som jeg ikke husker i farten hva heter, 2 Bosmani regnbuefisker(Dem skal over i 240 litern) og noen små SAE.

Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap