* AkVafiL * (side 15)

Har slitt med oppdrett på delfinene mine av en eller annen grunn. Denne gangen var det en av de nye huene som tygde og kjeveposen ble plutselig borte. Etter nærmere ettersyn ser jeg at hu tygger, men munnen er nesten tom. Jeg valgte å strippe hua selv om det var i tidligste laget, og 6 små var alt hu bar på. 2 av disse var kun halvparten så store som de andre, og dessverre døde disse etter kort tid. De 4 andre utviker seg fra dag til dag og det ser ut til at disse kommer til å klare seg.
Ettersom jeg har hatt delfiner i 1.5år og dette er det første kullet jeg rekker før hua har svelget eggene sine blir disse 4 litt spesielle. Klarer de seg gjennom neste uke blir det en personlig seier over ting som læres og mestres i akvariesammenheng, ettersom de er såpass "premature".
Det er kamp om maten, og kloreka er som regel først på plass. Han er ikke alene om å like artemia, mallene setter også pris på litt frossenfor.

[External Image]

L-144 hua mi skulle hatt seg en make, og forhåpentligvis får jeg kjøpt en fin hanne til henne ganske så snart.

[External Image]
Proteinhinne på overflaten er noe jeg har lest om, men aldri hatt det i mine kar. Men vips så var overflaten i 110 litern grå/grønn og jeg skjønte fort hva dette var.
Et raskt søk på akvaforum ga meg et enkelt tips om å sette utblåset helt opp i skorpa, og la naturen gjøre resten av jobben. Så lest, så gjort og problemet forsvant av seg selv etter noen få dager.
Jeg hadde oppi noe flytende plantegjødsel i karet ett par dager før proteinhinna kom, men har ikke brukt denne siden. Det ble nok litt overkill med næring i vannet.

[External Image]

Jeg festet en hageslangebit på utblåset, og lagde et hull i slangen slik at vann sirkulerte ikke bare via pumpa, men også fra overflaten og inn gjennom hullet i slangen. Dette skulle skape en form for "vispende" effekt etter det jeg skjønte, og det virket!!
Da har vi endelig fått kjøpt oss leilighet og jeg har derfor med tungt hjerte solgt alle fiskene i 450 litern. Karet skal også selges.
Kun 110 litern og malawiynglene blir med på flyttelasset. Pengene fra salget skal brukes på ett nytt møbelkar etter at i har kommet oss på plass i den nye leiligheten.

Kjipt å kvitte seg med dette, men samtidig gøy og se fram mot et nytt prosjekt.
Det var nok ikke artig nei! Se på det som en ny start, nå har du bare pengeboka som begrenser
Da var karet borte.. Litt rart å se veggen i stua så tom. Gleder meg sykt til nytt kar og nye arter om en mnd eller to. Mellomtiden brukes på yngel, reker og maller.
Næmmen! Har du kvittet deg med kar og fisk? Ja, det må vel til noen ganger.
Vil du starte opp med malawi igjen? Lykke til med flytting og ny leilighet!
Jeg tar med meg en 110 liter med firefish og T.Intermedius yngel, så helt fisketomt blir det ikke. Malawiciklider kommer nok til å svømme i mitt hjem til jeg blir gammel.
Planen er å kjøpe ett pent kar på 375 liter med mål 150x50x50 ikke lenge etter innflytting har funnet sted.
Jobber fælt mentalt med hvilke arter jeg vil prøve meg på. Tror det blir noe mer uvanlig, som ikke er så kjent.
Har liten personlig kjennskap til rovfiskgruppa, så kansje det blir noe derfra!?
Frister litt med mbuna også, da av typer som er mer sjeldne i Norge.

Gøy med ny start også, masse nytt som må læres!
ørret[External Image]
Grunnet kraftig akvarieabstinens har vi nå etablert et 40 liters Jeboakvarie med 1+4 guppy i stua. Masse planter og 5 fargerike guppy lindrer malawisavnet noe, men det blir ikke akurat det samme. Har planer om kjøp av ett stort møbelkar etter ferien.
Ferien er over og akvariehandel skulle iverksettes, det var ihf planen. Men neida, siste dagen i ferien ble avsluttet med tlf fra brannvesen der de forteller at leiligheten vår har en vannlekasje. Brannslangen i boden har sprukket, og vannet sto over listene da det ble oppdaget.

Så nå er planene om stort kar utsatt igjen, og vi må bo i en midlertidig hotel-leilighet i minst 2 mnd fremover...

Nå savner jeg malawiciklidene mine så fælt at jeg snart blir gal!!!
Endelig flyttet hjem igjen, nå begynner planlegginga!
blir spennende å følge med.
Smart løsning for å få mere "plask" fra utblåset. Skal forsøke det samme. Har fått en grønn ekkel hinne på vannet som nekter å gi slipp.
Lenge siden du har skrevet noe nå Kim. Hva har det blitt til med kar og fisk?

LOFFA
Tilfeldig bekjentskap
© McEve
Reklame for plussmedlemskap