Aqua-ustabil? (side 4)

He he. 99% sikker ja... For hunnen fikk en "pose", som de sier hun gjør, i et par minutter. Plutselig var den borte.. Og mer har vi ikke sett til det. Vår teori er at hannen aldri rakk å befrukte dem, og derfor svelget hun dem. Men for all del, muligheten er sikkert der:P
28. august 2008
KAMPFISK-YNGEL PRØVER SEG PÅ OPPDRETT
Ja, tittelen sier seg selv. Da jeg tok en titt inn til kampfisk-yngelen, som er noen dager over 2 måneder, var to av dem i full gang med å begynne på sitt eget oppdrett. Hannen hadde laget seg et lite skumrede, rundt en eplesnegle, og kveilet seg rundt hunnen. Hun slapp egg og sammen svømte de og plukket dem opp og spyttet de i skumredet. Trudde ærlig talt ikke at de begynte i en så tidlig alder, men er vel heller tvilsomt at eggene faktisk ble befruktet, med tanke på alderen. Uansett plukket vi ut hannen, og resten av yngelen fikk seg et "festmåltid".
29. august 2008
KJAPP UPDATE (mest for egen skyld)
Ny "haug" med Molly-yngel født natt til i dag. Plukket ut 20 stk + og tatt de over i 54 liter. Er også blitt lagt en ny eggeklase fra eplesneglene.
31. august 2008
Et steg nærmere drømmen...

I dag fikk vi, endelig, satt på plass 250 literen på soverommet. Da vi var i Danmark i juli, kjøpte vi en 250 liter akvastabil. Den skal jo stå der 200 literen sto, så vi måtte jo få tatt ned den før vi i det hele tatt kunne gjøre noe med dette. Og når man har noen kampfisk-yngel gående der, er det jo ikke så lett. Men i går fikk vi flyttet noen av kampfisk-hannene over i Samla-bokser fra Ikea, og resten er over i en 60 liter vi satte opp sånn midlertidig.

Så over til akvastabilen. Den er nå på plass der den skal. Er vel ennå en stund til det skjer noe mer, for mangler sand, sikkert noe stein, planter og ikke minst sånne greier som skal i filteret:p

Men er jo et steg nærmere drømmen om et malawi-kar=D

[External Image]
16. oktober 2008
På tide med en ny oppdatering her.

250 LITER
250 literen er satt i gang. 10-12 oktober fikk vi helt oppi sand, plassert steiner og fyllt på vann, samtidig som vi satte i gang filteret. Søndag 12 flyttet de 3 golden inn og innkjøring av karet ble satt i gang med litt "innmat" fra filteret til 120 literen. Foreløpig ser det slikt ut:
[External Image]
Så skal vi antageligvis til aquamaniacs denne uka, så da blir det vel til at vi tar med litt malawi hjem. Muligens auratus=) I hovedsak så er det lysstoffrør vi skal ha, for det mangler vi fortsatt.

30 LITER
På storauksjonen i Drammen kom vi hjem med et relativt stygt akvastabil 30 liter med sølvramme. Et lite oppussningsprosjekt. Fikk lakkert rammene svarte, og karet huser nå krystallreker. Dags dato går det 7-8 voksne reker der, hvertfall to av dem med egg, rundt 12 "små" reker i diverse størrelser, og en kirsebærreke som av en eller annen grunn har forvillet seg oppi der.
[External Image]
Ellers tusler og går det i de andre karene også, men ingen av de andre er fullstendige, forandringer står i vente.
17. oktober 2008
Ble ingen tur til Aquamaniacs på oss da de ikke hadde de lysstoffrørene vi ar ute etter. Derimot ble det likevel en tur inn til Oslo og Norges største akvariebutikk, Akvariemagasintet. Tidligere i dag var vi i nærmeste dyrebutikk og kjøpte lysstoffrør, så i hovedsak dro vi bare for å kikke.

Og butikken var jaggu stor... Nesten alt for stor spør du meg. Masse fisk, men ikke så veldig mye som interesserte oss. Gikk først og kikket på malwaifiskene de hadde. De hadde jo en del, men ikke så mye som passet oss. Så gikk vi en runde i de andre karene og kikket litt.

Ble til at vi tok med oss to auratus og 2 dvergbotia hjem. Auratusene ble puttet oppi 250 literen, botiane kom sammen med de 3 andre vi har, oppi 120 literen.

[External Image]
24. oktober 2008
Var en tur innom Dyrebutikken i Drammen for å titte litt på Malawi-utvalget deres. De hadde jo nettopp fått inn en haug med små Aulonocara stuartgranti, og disse er jo en av de slagene jeg har lyst til å ha oppi Malawikaret. Tok med oss 3 stykker hjem. Kjønn er fremdeles ukjent, da disse er ganske små og "gråe". De var også fra samme kullet, så dersom det viser seg å være en hanne blant dem, er det spørs om vi beholder denne. Men kule var de=)
[External Image]
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap