Veronica's tråd (side 9)

Tusen takk
Hvis de trekker seg fra budrunden er du den første jeg blir og kontakte
Minimas bilder
To litt uklare bilder av minimaisen min:P

[External Image]

[External Image]
Gratulere med minimais. Endelig fikk du også det. Nå er du nok ikke misunderlig på meg lengre, siden du endelig fikk slike selv
Kjempe eplene drar forhåpentligvis på mandag. Ellers er alt helt ok i karene mine. Rekene yngler som fy, sneglene har holdt seg til èn minimais foreløpig(sikkert like greit) men hvem vet? Kanskje kommer det flere med tiden. Ancistrusene yngler som besatte! To hanner, to huler = egg konstant! Enda godt Cherryene og Fembåndsbarba mi klarer og sluke unna litt yngel, men albinoene mine synes jeg de kan la være
I dag dro de 2 kjempe eplene til Pål Laumann, der får de det helt sikkert supert! Oppdaget også en liten minimais til i 120 literen.
Godt nyttår! måtte 2010 bli et vått år!
Merkelig nok så kom akvarieinteressen snikende tilbake i romjula, så kan vell begynne med og ønske et godt nyttår og fortelle hva som har skjedd i karene mine siden sist...

120 Literen
Ancistrusene yngler konstant, tror jeg har 3(!) par som yngler oppi der, og nå begynner tydeligvis yngelen og bli mer hardfør, for nå er det ulike størrelser oppi der. Øksefiskene har hoppet i døden, bokstaveligtalt. Kjøpte meg 4 platy og 10 neontetra på "salg" på Zoo & Fritid, men en etter en forsvant 5 neontetra på under en uke, uten at jeg kunne finne ut hvorfor. Alle verdiene var fine og slik jeg ville ha dem(passet selvfølgelig til tetraene) så det eneste jeg kan komme på, er at ancistrusene er for mange og at de rett og slett er begynt og ta fisk om natta for og få ekstra mat, så nå SKAL en del av dem ut... Platyene spytter ut yngel, 3 er i live enda, og de skal få lov til det Har hatt stor opprensking i karet også, kastet vell 2 bæreposer med planter som vokste opp, oppi der i den perioden jeg ikke brydde meg så mye mer, enn at de fikk mat og etterfylling av vann, samt testet vannet.

15 Literen
Den tok jeg ned, etter at jeg ble lei av at katta stupte oppi der hele tiden, så rekene ble flyttet midlertidig over i en 5,5 liter.

20 literen
Puttrer og går for egen maskin, kulefisken er fin og feit, rekene vokser og blir mange. Gjør ikke så mye annet enn og fore og etterfylle der, men driver og koker ihop noen endringsplaner for det.

5,5 literen
Står og går med de blårekene som overlevde nitritboomen oppi der. At de enda lever er et mysterium, siden tempen oppi karet er mellom 15 og 20 grader.

Som dere ser, har jeg hatt en slik pause mange får. At man gir helt F*** Ser sikkert verre ut enn det er, men de har fått vann, mat og stell, selv om jeg ikke har vært her inne da


Til noe annet:
Ønsker gjerne tips, til hva jeg kan gjøre med sekskantkaret på 20 liter.
Forresten, det ble ikke noe av minimaisen. Kunn tørrmais:P
Hmm fikk du ingen av dine mais til å klekke?
Nope, men det gjør ingenting. Har mer enn nok av snegler
På tide med ny oppdatering, siden det er ca et år siden sist nå!
Tja, kan vell begynne med og fortelle om de to karene som er oppe og går.

120 Literen
Putrer og går enda, men har vært veldig nær noen ganger og pakke ned hele greia! Men helt ut av det blå, kom plutselig akvarieinteressen tilbake igjen! Kanskje ikke for fullt, men nok til at jeg skaffet meg 11 Humlefisker(hvor 5 er igjen av ukjente grunner) 1 Ancistrus hunne og avkommet sitt bor enda oppi der(solgte resten da jeg var på tur og pakke ned alt) så er ute etter en fin mann til henne. Har også gått tilbake til røttene mine og fått inn en liten gjeng skjørtetetraer(5stk) og vurderer flere. De er jo så tøffe! Også bor det en liten flokk korallplatyer oppi der nå, 3 hunner og en tøff liten mannemann, og frua sjøl da crowntail kampfisk jenta mi. Tror iallefall det er ei hue, men lurer på om det kan være en plakat hanne? Det bor også en drøss blå reker her, litt kirsebærreker, posthornsnegler og sebra eplesnegler.

Plantene er kastet ut og erstattet av javabregner, vakre javabregner! Noen algekuler har fått oppholdstilatelse, i tillegg til javamosen da + noen anubias. Slik skal det også bli. Har noen røtter oppi der også, i hovedsak red moor, men også noen mangrove røtter. Grusen er den samme. Sort.

Så har vi

20 Literen
Tror iallefall det er 20 liter. Karet ble kjøpt på Fretex til 29,- (!) med topplokk. Lyset var jo selvfølgelig tatt ut, da Fretex her i Bodø ikke tar imot elektriske artikkler. Så lyskilden er foreløpig en Arcadia arcpod 9w(tror jeg det var) beboerne er en flot kampfiskhanne. Som jeg fikk av en dyrebutikk her i byen, da han lå for døden. Nå er han en vakker herremann! Noen Posthornsnegler, sebraeplesnegler og 2 ottoer for renholdet. De skal over i 120 literen, når jeg får tak i dem..

Det er vell det. Planene fremover er og oppgradere 20 literen til noe større, uten at sambo merker det(hihi) fortsette oppdrettet på røde posthornsnegler og sebra eplesnegler. Få tak i en ancistrus hanne til hunnen min, slik at jeg kan fortsette oppdrettet der. Håpe på korallplaty yngel og at plantene mine formerer seg. Jeg vil ha skog!
Glemte jo bilder!

120 literen
Hjemmelaget kokkoshule
Brutus
Long time no see?
Hmm, ser ut til at jeg er innom her ca en gang i året, og skriver iallefall...

Uansett. Tidligere i fjor, bestemte jeg meg for å legge hele hobbyen på hylla og solgte rubbel og bit, bortsett fra kampfisken Brutus(Ja! Han lever enda) men som dere ser er jeg jo her igjen. Fortsatt labyrinter og nanokar som er min ting. Nå har jeg en 19 liter og en 17 liter + en Aquabox på 5,5liter. + en diiiger gullfiskbolle på noen og 20 liter som står i kjelleren og støver.

Er foreløpig kun 5,5literen som er i drift, men dog uten fisk. Skal flytte inn noen sandsnegler dit med tiden. Må bare få dem levert først, kanskje noen mikrorasbora eller en enslig kampfisk hanne. De har en helt nydelig svart Crowntail hann hos Zoo & Fritid, men den er noe stiv i pris... Vi får se. Varmekolbe må skaffes allerførst da karet kunn holder 19-20C

19 literen skal huse knurreguramier, har jeg bestemt meg for + en kampfiskhunne, sandsnegler og masse planter.

17 literen er jeg usikker på om jeg skal sette opp i det hele tatt, da det er et lite skår nederst i et hjørne.

[External Image]

Karet er tett, men hvor lenge holder det? Tror kanskje jeg skal få kjøpt en ny glassplate før jeg fyller det opp. Skal iallefall sjekke prisene hos Bodø glass og ramme før jeg gjør noe.

Fikk tak i et gammelt nattbord som er blitt noe modifisert. Dette skal huse 19 og 17 literen + litt utstyr i skuffen under. Skal ta meg med noen isoporplater fra jobb i morgen slik at karene har noe og stå på + at en hobbyplate skal skjæres til for og forsterke topp platen noe.

Slik ser bordet ut etter modifiseringen:

[External Image]
Ååh der var karet fyllt!

Foreløpig kun en liten rot, ett par catappa blader og litt Pistia.

[External Image]

Må bestille inn en lystopp, slik at det blir skikkelig lys i karet og tett topp. Karene står på katterommet, så det er en fordel med heldekkende topp for og si det slik. Litt usikker på hvem eller hva som skal flytte inn i karet, men det tar vi når den tid kommer. Først må det kjøre seg inn.
Da var Brutus flyttet inn i 19 literen sammen med 3 Guppy yngel. Har også kjøpt inn et nano termometer til 5,5literen og en Rena Air 50 luftpumpe. Sverger til dem, bare synd at de begynner og bli vanskelige å få tak i. Heldigvis etter litt detektivarbeid så klarte den ene fiskebutikken her å skaffe dem.

Ikke fått kjøpt lystopp enda, men det tar vi når jeg skal til glassmestern og kjøpe nytt glass til 17 literen. Har bestemt meg for og bytte ut den siden med skår i og resilikonere hele karet med svart silikon, for og være på den sikre siden. Aceton har jeg, så bare glass og silikon som mangler. Skal prøve og huske å ta bilder under prossessen.

Har også fått tak i 3 kampfiskhunner, som står på kjøkkenet i øyeblikket. De skal fores heftig opp før vi prøver med noe mini oppdrett med tiden. Må hamstre litt isbokser fra jobb først og handle inn noe mer catappa blader fra ebay først.
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap