Ritas tråd om dyrene på kløfta. (side 9)

Heisann

Er scalaren din fremdeles singel?
Jeg har 4 stk i samme farger som ønsker nytt hjem

Den bakgrunnen gleder jeg meg til å se i karet!
hei nei den single scalaren solgte jeg på Lillestrøm auksjonene, men ellers takk for tilbudet

Ja jeg håper jeg får tid snart, til å sette bakgrunnen i karet men akkurat nå ser det håpløst ut så jeg er redd det ikke blir før til høsten.

Er litt treg på akvariene når det er fint vær og sommer så da er det bare tid til vannbytter og mating.

Og sommern kom veldig fort i år og det hadde jeg ikke planlagt men det er kjempe deilig med knall vær

Legger ved et bilde av Sara som koser seg i sola
Nå selger jeg resten av akvariene.
Uff i dag har jeg bestemt meg nå skal jeg prøve å selge alle karene med fisker. Jeg selger pga jeg har alt for liten tid til å drive med denne hobbyen. Har tenkt på det lenge så nå tror jeg er klar for å selge , men har litt dårlig mage følelse men har man ikke tid så må man gjøre det beste ut av det

sånn er det av og til. Kanskje tiden og lysten kommer tilbake til høsten.
hehe ja du sier noe der har egentlig vært lei siden høsten, men jeg regna med at det ville gå over når vintern kom, å det har det ikke gjort så da ser jeg at det er på tide å selge alt , så får vi se om jeg begynner på igjen en eller annen gang

Her er bilde fra en av barna til ancistrius gruppa

Ja har solgt unna noen kar men sitter igjen med 450 L og 190L hjørne kar, dem har jeg ikke solgt pga jeg fikk inn for lave bud på dem. Og det er bra for plutselig så fikk jeg lyst til å drive med fisk igjen. Så nå har jeg putta resten av fiskene jeg har igjen i 190L så det blir et selskapskar og har kjøpt malawi yngel til 450L . Har gått for malawi for da slipper jeg å ha planter i karet for jeg syns det var veldig slitsomt med all lukinga så malawi fisker passer egentlig for meg da er det bare vann bytter og det går fort når man bruker slange.
Jeg var på Aquamanis å kjøpte yngler og jeg har valgt fisker som ikke vil parre seg med andre typer så jeg ikke får hybrider. Jeg har gått for de som jeg syns er fine å se på så det ble golden, fryeri, aurutus og red spot. Har også bestilt delfiner så med denne sammensetningen vil jeg også se hvem som hører til hvem det var det jeg hadde problemer med forrige gang at jeg ikke klarte å se hvem damer som hørte til hannene, og jeg fikk også hybrider. Og det har jeg lært av.
Så nå er det liv i karene igjen og jeg er veldig glad for at jeg ikke solgte de karene, men jeg kommer ikke til å skaffe meg flere kar for jeg syns det holder med 2 stk.
Det er ikke så mye å skrive om enda da det er bare bebiser ,mern etter hvert regner jeg med at de vil tygge å kose seg
Så fint at lysten kom tilbake
trodde det skulle ta litt tid før jeg måtte skrive litt her men i går så jeg at den ene Aurutusen har blitt sort så da har jeg en hanne blant hønene hehe. Trodde ikke de skiftet farge så små , men der tokk jeg feil. Ser at flere har begynt sånn småttt med kjærlighets dansen her også hihi kjempe gøy å se på.
Rita Olsen
Har gått for malawi for da slipper jeg å ha planter i karet for jeg syns det var veldig slitsomt med all lukinga så malawi fisker passer egentlig for meg da er det bare vann bytter og det går fort når man bruker slange.


Forstår jeg så godt
Måtte bare legge inn et bokmerke i full fart, så skal jeg lese mer senere.
Lykke til!
ja de små vokser fort ser jeg, nå tygger huene til fryeriene hu ene har skikkelig pose så det blir spennende å se hvor mange yngler som er i den posen så jeg får vel sette opp et yngel kar å tømme tre fryeri damer.

Det som er så rart er at jeg kjøpte alle malawiene samtidig og da var de så å si samme størrelse men nå har alle vokst uten om golden de er nesten like små enda. Ser ut som om de er mye tregere til å vokse kan det stemme de er jo små yngler enda i forhold til de andre.

Ser også at Aurutusene driver med litt lek også men ser ingen huer som tygger enda.

Men jeg skal ikke klage for jeg trodde det skulle ta mye lengre tid før jeg så noen tyggende huer. Er litt fasinert av det, tenk at de kan ha så mange yngler inni munnen sin , helt utrolig.

Jeg har ikke fått delfiner enda så jeg får vel ringe til han godeste Amundsen å høre om de har kommet

Måtte bare legge med bilde syns det er så kult
ja syns den er så¨bra hehe.

Kan jo legge ved noen bilder av mine malawi.

bilde 1 Copadichromis borleyi hanne


bilde 2 borleyi hue og Melanochromis Auratus huebilde 3 Borleyi hanne og hue, Sciaenochromis Fryeri hanne og hue og Auratus huer
I dag har jeg gjort om Malawi karet og fanget inn hu ene fryeri hua som tygger, så nå går hu i et egent kar så hu kan få fred og passe på de små hu ruger i munnen.

Legger ved noen bilder av karet:

Bilde 1.Borleyi flokken


Bilde 2. 450L hele karetBilde 3. Fryeri hanne

Måtte bare sette inn bilde av min ildbuk

Tror det er en hanne , han bor sammen med malawiene og det er første gang han ikke tar liv av noen fisker. Har prøvd han med flere forskjellige sør-amerikanske ciklider men han bare jager og til slutt dør dem, prøvde å kjøpe noen damer til han men han hadde bare kill kill i blikket. Men sammen med malawiene der er han rolig de setter han på plass med en gang.
henger det kokosnøtthuler fra toppen?
Flotte fisk og akvarium.

Espen
Hei Espen koselig at du er innom min tråd igjen.

Fiskene elsker kokosnøtthulene som henger.

Mallene ligger oppi der og kulern, og malawiene har lekt oppi der flere ganger så de kokosnøttene er kjempe populære.

Hadde en ancistrus som la egg oppi den ene

I dag fant vi eggeklase i karet til guttungen så nå har eplesneglene begynt pån igjen , endelig for det er lenge siden sist.

Fryeri ynglene svømmer som bare det og de spiser ser det ut som, det er et veldig lite kull på 8 stk, men mora er veldig ung.

Legger ved et bilde jeg fant fine cory min hihi


i dag har jeg betalt giro på 299 for å bli plussmedlem , skammer meg for at jeg ikke har gjort det før så mye som jeg bruker akvaforum. Men bedre sent enn aldri

Legger ved et bilde av vin holdere min, har prøvd å lage Sara
egg klasene til eplesneglene har klekt og det er et kjempe stort kull , og det henger enda flere klaser som venter på å klekke. Så nå er det snart overflod av baby snegler dem er bare så søte

Fryeri ynglene blir større vokser litt bitte grann hver dag men de spiser som okser hihi.

Har gjort klar karene til jul så nå er det bare fryd å gamme hehe.

Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D.Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap