Finnmarking i eksil (side 23)

En hyggelig akvariedag :o)

Har vært på auksjon i Moss, og kom hjem med 2 nye L 183, catappablader, keramikkhule og rekemineral. Fikk solgt alle cherrybarbene, noen ansistrus sp og sommerfulgciklidene. Litt trist å selge de vakre sommerfuglene, men jeg har ingen kar med vannverdier som blir riktig for de, så håper de har fått et nytt fint hjem med lavere pH og GH enn her hos meg.

En hyggelig overraskelse ventet hjemme, sterbaiene har lagt masse egg på frontglasset. Green laserne danser rundt de også, så her er det tydeligvis noe i gjære... håper jeg, det er jo lenge siden sist de har lagt egg nå.

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe her, så er vel på tide med en liten oppdatering :o)

Har for tiden 5 kar i drift med fisker, 1 kar med reker og 2 kar kun med planter som skal vokse seg store og fine, samt et helt tomt kar som jeg vurderer å selge. Ja, og så et lite kar med dafnier også, selv om jeg ikke er så sikker på at det står til liv der.

Begynte så smått for en god stund siden med blå guppy, noe som har resultert i at jeg nå har guppyer i alle kar her... Har jo stort sett bare maller og corydoras fra før, så det er alltids plass til guppy og gyppyyngel i toppskiktet.

I 375 litern har de aller fleste hanngyppyene havnet. Når guppyhunnene er drektige, så tror jeg de foretrekker å slippe den inntense beilingen fra hannene, så de får føde i ro og fred i 63 litern, sammen med et L144 par. I 45 litern under, så går det noen unge hunner som etterhvert skal få selskap av et par kjekke blå hanner.

Halvstore guppyer har jeg nå i 160 litern og 152 litern også, sammen med div. ansistrus og corydoras. Sterbaiene i 160 litern er ganske flitige eggleggere, men hittil har det ikke blitt så mye yngel, regner med at småtassene blir spist av guppyene. Skal se om jeg ikke får plukket noen egg og drettet noen sterbaiyngel til neste år :o)

Ellers skyldes lite aktivitet her inne i det siste bl.a. en ferietur til Gran Canaria. Måtte jo titte litt på fisker der også, da vi var innom Palmitos park. Delfinshowet var defintivt verdt å se, med akvarieutstillingen var ikke mye så skryte av. Var egentlig bare noen store tanker med vann og fiskesupper. Saltvanntankene var litt mer forsegjort, men ikke nok til å tilfredstille en akvarist ;o)

Det var første gangen jeg har vært borte fra akvariene i hele 2 uker, noe jeg syns var litt skummelt. Men fiskene ser ut til å ha taklet mitt fravær veldig fint. Noen yngler har sikkert blitt spist, noen av fiskene så litt slankere ut, men som så veldig mange har skrevet og sagt her, akvariene klarer seg helt fint alene i et par uker, hvis man tar noen forholdsregler :o)

Godt nytt år :o)

Har akkurat kommet hjem fra juleferie, og ser ut til at fiskene og karene har klart seg utmerket på egenhånd denne gangen også. Har vært bortreist mesteparten av desember, og merker at jeg gleder meg til å bruke mer tid på akvariene framover :o)

Før jeg dro på juleferie, så brukte jeg et tips fra corydorasmannen Ian Fuller. Jeg vred opp noe av filtermateriale i karet. Det ble mye grums, dvs snacks som fiskene kunne spise på når jeg var borte. Så restene etter en ancistrus i 375 litern, med vet ikke om det var en vanlig sp eller ev av de 6 L183 som også bor der.

Har en del penselalger i 152 litern, men av en eller annen grunn så har nesten alle algene som vokste på bakgrunnen forsvunnet. Men rota er fremdeles dekket i et pelslag med penselalger. Det gjør jo ingenting, rota er stilig med alger og bakgrunnen er finest uten :o) Men skulle gjerne likt å vite hvorfor algene på bakgrunnen forsvant, det hadde vært greit å vite til en annen gang jeg vil bli kvitt penselalger.Kanskje penselalger på bakgrunn smaker bedre enn penselalger på rot, slik at sneglene om mallene foretrekker å gnage på bakgrunnen ?
Renset de 2 utvendige filterne idag. Sånn passe møkkete.

Har hatt litt opprydning blant guppyene. Flere hadde skeiv rygg, så jeg plukket ut alle som ikke så normale ut, og avlivet de. Forøvrig ingen fare for at jeg blir fri for guppy på en god stund, de formerer seg som... ja... guppyer.

Green laserne har danset corydansen i noen dager nå, men har ikke sett noe egglegging ( eller egg...). Har gitt de røde mygglarver, og noen store vannskifter for å få de i lekshumør, og håper at de smeller til med litt egglegging snart. Sterbaiene i karet over har lagt egg flere ganger, men jeg har ikke tatt vare på noen egg, og har ikke sett noen yngler i karet heller. Mener forresten å huske at jeg hadde 12 green laser, men har ikke sett flere enn 10 på en gang. Et flott syn er de, i alle fall :o)
Sliter med å få mine i lek og ,de kan være vrien til tider.Synes jeg har prøvd det som prøves kan uten resultat
Håper du lykkes bedre enn meg.
Ja, de var jo så ivrige for et års tid siden eller så, men i det siste har de vært litt pripne. Vurderer å lese høyt fra Fifty shades og Grey til de snart...
De grønne kniper fremdeles igjen... har hatt litt eikeløv og et par catappablader for å piffe opp stemningen, men ingen action. Men de er ofte ute på farten, så jeg håper fremdeles.

Et bilde av et par av de grønne, og et par av katta Tim og bikkja Luna.
Hadde gledet meg til planteforedrag hos LOAK på mandag, men den gang ei. Lungene mine bråker når jeg bruker de, så jeg fant ut at jeg burde bli hjemme...

Slangeskinnsguramiene mine er ganske så bøllete for tiden. De har vokst litt og lagt på seg mye, bortsett fra den minste lille hannen. Ser ut til at jeg har bare 1 hunn og 4 hanner, så det er nok derfor det blir bråk. Hunnen har noe galt med det ene øye, enten har den fått en skade, eller så er det "popeye". Den har hatt det en stund, uten at jeg har sett at det har blitt bedre eller værre.

Sterbaiene mine legger nå egg en gang i uka. I etasjen under kniper de grønne igjen... fremdeles... Tok ut "dinosaurrota" i dag, den er full av penselalger, så tenkte å tørke den, og skrubbe vekk algene før jeg setter den i karet igjen. En stund var penselalgene på retur, men nå har de blomstret opp igjen, uten at jeg var hvorfor. Kanskje på tide med et nytt lysrør ?
Da blir det litt endringer framover, jeg skal flytte :o) Datoen er ikke helt fastsatt, men om en måneds tid eller så, regner jeg med. Skal prøve å selge noen av akvariene og en del fisk før jeg flytter. Skal ikke flytte så langt denne gangen, fra Nannestad til Leirsund i Skedsmo. Hvis noen har lyst på noen gratis muskler så tar jeg gjerne i mot bærehjelp ;o)

Har 3 stk L200, som jeg vurderer å selge, men bare om jeg får solgt 375 litern. Da må jeg også selge mine kjære bruno pleco. De er 15 - 20 cm og trenger et stort kar. Men har egentlig lyst til å gå over til mindre kar, og ha ancistrus, cory, reker og guramier.
Skal du flytte nå igjen? Skikkelig nomade du
Ja, muligens litt flyttsameblod ute å går, hehe. Tror jeg har flyttet 4 ganger, snart 5, siden denne tråden ble startet opp i 2009. Tror jeg kan holde foredrag om flytting av kar, for det er jeg blitt ganske flink til, hehe.
Hurra! Blir fint å få deg nærmere Lillestrøm
Oioi, nå blir det bare lengre og lengre tid mellom hver oppdatering her gitt.

Fikk solgt unna 4 kar og en mengde fisk og planter på LOAKs storauksjon. Fikk også prøvd meg som sekretær, med greit resultat ettersom alt stemte etterpå :o)

Har igjen 3 kar med fisk, 375 litern, og reolen med 63+43 liter, samt et 12 liters kar som står tomt. Har forresten også en gammel 160 liter på porsabord stående ute, men jord i, da jeg har brukt den som blomsterkasse... Lurer på om jeg skal gi vekk den til den som giddder å hente, så blir det mindre å dra på under flyttinga.

Regner med å beholde de 3 karene jeg nå har, og planlegger en reol med 6 kar på rundt 100 liter når jeg har flyttet inn i ny leilighet. Leker litt med tanken å bytte 375 litern ut med et kar som er 2 meter langt, men får se hva det blir til. Det hadde jo ikek gjort noe om en del av mallene fikk litt større plass å boltre seg på.

I påvente av flytting så bor veldig mange av fiskene nå i 375 litern. Bl.a. så har Super Rotene flyttet hit, og de syns visst at L200 måtte sjekkes ut nærmere. De hadde en morsom "dans" på frontglasset her nettopp :o)
Enig, likte den L-200 din. Utrolig pen.
Maller er flotte, og L200 er en av de fineste, ja :o)


Nå har jeg vært 2 uker i Florida, og like etterpå har jeg flyttet fra Nannestad til Asakmarka i Skedsmo. Det har vært litt travelt, derav ingen oppdateringer her. Nå går ALLE fiskene midlertidig i 63 litern og 43 litern. Veldig trangt, men har god filtrering og bytter en del mer vann enn vanlig.

Driver og planlegger en ny reol som passer perfekt inn langs den ene veggen i den nye leiligheten. Må også nevne at jeg har flislagt gulv, superkjekt for en akvarist
Sommermodus
Har ofte lurt på hvordan det er mulig for akvarister å gå lei og trappe ned eller slutte... og nå har jeg kommet til det punket selv. Har vært særdeles lite opptatt av fisk og akvarier i det siste, jeg har fisk, men de bare er der. Stakkars fiskene mine har bodd på "hybel" i snart 2 måneder, dvs oppi 60 og 40 literen. MEN, nå har jeg fått ordnet nytt porsabord til 375 litern, og skal sette det opp på nytt i de nærmeste dagene. Kjenner at jeg gleder meg til å gi fiskene ordentlig plass igjen :o)

Nei, jeg har ikke tenkt å slutte med akvarier, men jeg lysten på flere og flere akvarier har roet seg. 2 - 3 lettstelte akvarier holder jo lenge, gjør det ikke ? Men om lysten skulle stige igjen, så har jeg satt av plass i den nye leiligheten til en reol til, hehe.
Er nok lurt å sette av plass til reol ja, for du vet jo aldri hva høsten bringer
I kveld er det nasjonal strikkekveld, så da passer det jo fint å legge inn første innlegg på lenge i akvarietråden min... :o)

Har vært meget lite aktiv på akvariefronten i de siste månedene. Lenge bodde alle fiskene mine veldig trangt i 60 og 40 literen, men fikk etterhvert satt opp 375 literen. Ettersom karet sto tørt noen måneder, og silikonen virket litt tørr, så resilikonerte jeg karet før jeg fylte det igjen. Har foreløbig lite planter i 375 litern, og må også huske på å kjøpe nye lysrør...
Tilfeldig bekjentskap
© Janne Ekström
Reklame for plussmedlemskap