John sine akvarier

Fått litersyken jeg også, kjøper og kjøper

Har nå tre akvarier, 450 liter, 180 liter og 110 liter (alle fra Juwel), og planen er veldig snart å få satt opp en reol med seks eller åtte/ni nye kar.

I tillegg til å få etablert en reol er planen å gjøre de andre karene mer biotopriktige.

I 450 literen er det nå hovedsaklig malawiciklider, i 180 literen en stim med sølvhai og dvergciklider, mens 110 literen foreløpig brukes til yngel fra malawiciklidene.

Reolen skal i hovedsak brukes til oppdrett av malawiciklider, dvergciklider og kampfisk.
I dag har jeg kjøpt nytt filter til 450 literen. Hadde fra før et Eheim prof II 2028, men fant ut at dette nok var litt lite (selv om det oppgis å kunne brukes på opp til 600 liter). Så nå har jeg supplert dette med et Eheim prof III 2075 (skal være helt nytt fra Eheim i følge butikken).

Ser tydelig på fiskene at de ble fornøyde, plutselig mye mere liv og "normal" oppførsel. Ser ut til at det var mange som plutselig fikk lyst til å lage "barn" også
Det er vannbyttedag i dag, noen liter som skal ut og inn igjen. Har gjort dette hver 14. dag til nå, men har hørt litt rundt og tror jeg kommer til å gjøre det hver uke fremover. Så må nok finne på noe mer effektivt enn den gamle slamheverten og bære bøtter
Planen er å etablere en porsa reol som ser ut som denne, hentet fra http://www.rejesite.dk/forum/viewtopic.php?t=374.

Har en vegg som er 170 cm lang og 265 cm høy, og har tenkt å ha seks eller åtte/ni kar i reolen avhengig av størrelse på karene.

Tar gjerne imot tips om noen skal selge brukt, eller har god erfaring med å bestille nytt.
Veldig fornøyd med den nye filterpumpa, den satte i gang et veldig liv i akvariet, akkurat som jeg hadde håper. Fisken trives mye bedre. Kan anbefale alle som ikke er sikre på at de har nok filterkapasitet om å sette inn et til
Nå er reolen bestilt Men for utålmodige meg blir det lenge å vente 14 dager!
Stor aktivitet blant malawiene om dagen, det bygges reder over alt. Godt disse jentene har mange steder å gjemme seg for disse fæle gutta
Reolen på plass
Da var reolen på plass!!! Ble noen endringer, endte opp med å kjøpe brukt, butikken jeg bestilte ny hos hadde så utrolig dårlig service. Så nå står det 8 nye kar på 85 liter i kjelleren, klare med pumper og alt ) Stas!

Nå skal reolen få stå i ro noen dager og vente på fisk
Skal begynne å skrive litt mer her fremover
Nå skal jeg begynne å skrive litt mer her fremover, for å ha som dokumentasjon til senere. Det skjer mye i 10 akvarier, så ikke lett å huske alt ellers!
Algeproblemer
Har problemer med alger i begge malawikarene mine, det gror på bakgrunnen, steinene og glassruta. Dette kan selvfølgelig ha mange årsaker, og ihvertfall et tegn på at ikke akvariet er i riktig ballanse.

Har funnet denne fine artikkelen om alger her på akvaforum.

Jeg har tilsatt JBL Algol for å fjerne næringsstoffene til alger, og tror jeg skal prøve å bytte vann oftere (hver uke istedenfor annenhver uke), og lar også lyset være helt avslått noen dager når for å se om det kan hjelpe.

I mitt tilfelle tror jeg det er litt for høye nitratverdier som gir algevekst, har litt mye fisk, og da er det nok bare hyppigere vannbytte som hjelper i lengden.

Har flere algespisere/maller nå, men tror jeg skal ha oppi noen flere som også kan hjelpe med en permanent algebekjempelse.
Nei! hvite prikker
Oppdaget i går soppangrep/hvite prikker på de nyinnkjøpte Protomelas taeniolatus. Rakk butikken før stengetid (tidlig siden det var julaften), og fikk kjøpt litt meduisin. Håper alle spor etter hvite prikker er borte innen de fire dagene kuren skulle virke i følge bruksanvisningen.
Fortsatt hvite prikker!
Har fortsatt problemer med soppangrep, og fortsetter behandlingen. Fått en annen medisin (eSHa EXIT) som ser ut til å virke bedre.

Men i dag fant jeg Protomelas taeniolatus hannen død, så det er litt sorg i heimen nå.

Algeproblemene redusert
Ser ut til at JBL Algol hindrer videre algevekst, men dette skal ikke være en permanent løsning. Så det blir å fortsette redusert lysbruk og oftere vannskifter en periode for å se om dette holder alger unna permanent uten å måtte bruke kjemikalier.
Da var ihvertfall de hvite prikkene borte :)
Ser endelig ut til at de hvite prikkene er borte, som kom med fisken kjøpt hos Jan Holt. Er bare fisk som er kjøpt hos Jan Holt jeg har opplevd har kommet med sykdom eller som har dødd kort tid etter kjøp.
Nols ciklidhobby
HELT FANTASTISK!!!

Var hos Nols i helgen, helt sikkert verdens beste ciklideforhandler! Det ble med en del fisk over svenskegrensen for å si det sånn

http://www.ciklidhobby.com/

Anbefaler alle som har malawiciklider om å ta en helgetur til Gøteborg og kombinere med en tur innom hos Nols.
Fisk kjøpt hos nols
Aulonocara stuartgranti Cobwe (knallblå)
Aulonocara sp. ´Firefish´
Nimbochromis livingstonii
Aulonocara jacobfreibergi ”Eureka”
Trematocranus placodon
Copadichromis azereus ”Mbenji” VF
Tilfeldig bekjentskap
© Erik Brohjem