Mona's lille akvarierom - DEL 2 (side 158)

Som jeg antok i går, så er eggene som ble lagt ikke levedyktige. De eggene jeg kan se (som er veldig få), har alle en solid, kritthvit prikk/flekk i seg, noe som betyr at de ikke vil utvikles.

Litt mere trening og fornyelse av hunnens egg nå, så blir det sikkert bedre Jeg tror forresten de har spist noen også, men jeg har ikke gransket undersiden av sverdplantene i karet. La merke til at hunnen klistret noen der i går. To sverdplanter er eneste planter i bunnlaget i det karet, øvrig er flyteplanter.

Det var det, men jeg synes det at de lekte i går er et godt tegn som bekrefter min oppfatning at de har kommet seg og blitt friske igjen etter at de ble flyttet fra det usunne miljøet i 98 literen
Så bra at det går fint med bartene og at de har begynt med egglegging.

Håper de fortsetter nå som de er i gang, kjekkt å pusle med cory-småttiser
Ja, det er koselig at de legger egg, men... jeg har strengt tatt ikke mye plass til småtroll nå da... Med kun et 63 liters kar i drift, mener jeg. Noen få yngel er det vel plass til i foreldre-karet, men 63 litere setter jo sine begrensninger i antall når det er voksne (6) der fra før.
Ja det er jo sånn det er ofte ,så får håpe det vokser noen opp i foreldrekaret da
Blir det for mange er det jo bare å selge unna noen, ellers er jo ikke coryer så veldig plasskrevende sånn sett, de synes nesten det er best jo fler de blir, selv om ikke plassen er stor..

Og har man god nok filtrering, er det nesten viktigere enn hvor mange de er.
Går jo også ann å lage "etasjer" i akvarier, bygge opp med røtter og steiner de kan borte oppå, rundt og under...

Nå vet jeg ikke hvordan dine Adolfoi er, men mine pandaer er høyt og lavt konstant... De barter gjerne oppover plantene, som oppå og under rota...
Jeg har bestemt meg for å selge det siste akvariet også, og kvitte meg med mye av alt utstyret i tillegg. Har nettopp lagt ut en annonse her på det + gruppen med Corydoras adolfoi.

Jeg har ikke plass til å oppbevare så mye, så en del stæsh i tillegg blir annonsert senere, skal bare skrives liste på først og legges ut annonse på. Blant annet har jeg en stor Breeding Box (ubrukt) og en liten akvarielampe på fot som er dreibar over små kar osv osv. Må rote gjennom alt i kasser og se. Kan ikke si jeg gleder meg til den jobben, men det må gjøres...:p

Jeg kommer til å savne C. adolfoi gruppen.

[External Image]
Jeg må takke for at du fikk mine C-121 i gang, og holdt dem "varme". For da jeg kom hjem fra ferie denne uka, ventet det en liten C-121-tass, som surret alene rundt på bunnen. De har altså fikset saken selv, mens jeg var bortreist. Det er første gang jeg har yngel på disse, så jeg er sååå fornøyd.
Jeg er på Akvaforum fra tid til annen ennå. Tidligere i dag oppdaget jeg til min gru at jeg faktisk hadde glemt navnet på Corydoras sterbai...!! Så et bilde av den og kunne ikke for mitt bare liv huske hva den arten het Jeg begynner å glemme helt normale ting, nå som jeg ikke er aktiv i hobbyen lenger. Jeg visste imidlertid at jeg en gang i tiden kalte mønsteret til Sterbai (det husket jeg, merkelig nok) for "perlehøns". Så da søkte jeg på ordet perlehøns her på AF, og fikk opp innlegget mitt i den personlige akvarietråden min der jeg hadde nevnt det. Og da ble jeg også minnet på hva de heter; C. sterbai.

Ille at man begynner å glemme så fort.

Jeg ble sittende og lese i akvarietråden min, og det er virkelig et hav av info der. Så mye jeg har glemt nå, men som jeg begynner å huske igjen når jeg leser det. Jeg har jo to akvarietråder, den første ble jo til slutt for lang og tung å bla i, og jeg måtte starte en ny. (den gamle ble da stengt, men kan leses ennå selvsagt)
Jeg ble grepet av alt jeg leste, og ble sittende og lese i timesvis i tråden. Nå er jeg på side 110 i den, og året er 2008.

Savner akvariehobbyen innimellom altså Det blir nok akvarier på meg igjen en vakker dag, men det blir ikke i år eller neste år.

Fant dette fine bildet av C-121 der også - yndlingene mine
[External Image]
Får du tid og lyst, kan nok det å lage en faktaside være en ide, hvor du trekker frem alle de erfaringene du gjorde når du holdt på.
Som det at yngelen som skal flyttes fra klekkekar til større kar, må få svømme ut fra toppen og ned til bunn, fordi...
Det er en av tingene jeg husker, ble bare så langt å skulle forklare det, kom ikke på en kort og enkel måte i si det sånn i farta..
En god ide om du orker Mona ,du sitter på så mye kunnskap så det ville vært utrolig fint for veldig mange av oss. Håper og at du kanskje er litt på gli tilbake i Cory-verden ,men ta den tid du trenger . Men veldig fint at du er litt mer aktiv på Akvaforum igjen ,veldig glad for det, savner å ha deg her
Plussmedlem
Galemor
Får du tid og lyst, kan nok det å lage en faktaside være en ide, hvor du trekker frem alle de erfaringene du gjorde når du holdt på.


En bok? Jeg kjøper'n!

Du får vandre litt rundt her inne så du ikke glemmer flere Corynavn
Takk for kommentarer, alle sammen Fint å se at noen av de gamle er her fremdeles. Sølvi, jeg leste om Burgessi'ene dine, fantastisk! Jeg misunner deg. Nå må du bare drette dem da, hehe
Galemor; jeg får notere meg bak øret at jeg kanskje burde skrive bok på mine eldre dager

Jeg bør nok frekventere forumet flittigere, sånn at jeg ikke glemmer diverse fakta og ikke minst fiskenavn og slikt. Det føles nesten flaut å glemme. Kanskje jeg er i ferd med å bli tidlig senil? *iiik* Neida, men det var fælt å ikke huske navnet på en vanlig Corydoras som Sterbai, faktisk, skikkelig fælt. Men det sto helt stille og jeg greide ikke komme på det. Når jeg så navnet igjen, falt det imidlertid på plass med en gang og da husket jeg det.

Nå skal jeg lese videre i den personlige akvarietråden min, fra første del, side 110. Har tenkt å lese hele, for å friske opp hukommelsen litt og se bilder
Det med å glemme navn kjenner jeg veldig godt til , bra et ikke bare er meg )

Kanskje jeg skal begynne å lese min egen tråd igjen også ,ja din og et par andre sine og , kan være interessant å friske opp ting og tang

Når det gjelder Burgssiene så er jeg utrolig glad for endelig å ha fått de. Håper selvfølgelig å få lek å de når de er store / gamle nok.
Husker som regel alle apisto navnene men sliter med å huske OTOCINCLUS hver gang folk spør meg om egnede apisto kamerater til deres kar. Det er merkelig nok hver eneste gang =)

Endelig ser det ut til at jeg skal få opp noen scalarer fra oppdrett her Mona. Jeg gjore kort prosess nå sist i 250L og tok ut hannen og de nannostomus beckfordi som gikk der. Så mor og barn koser seg alene.

Er vel ca 50 stk igjen og antallet har vær stabilt nå siste dagene. Har vel trosset alle formodninger og har fått de opp på avskallet artemia egg og cyclops.

I stuekaret har L dorsigera og gymno sp Norte også fått yngler og i går kveld tok jeg ut noen av hver =)
Ny skriver
Hei Mona
Du har ikke sett meg før, siden jeg kun har nøyd meg med å lese tråder her inne, og først nylig registrert meg for å delta.
Jeg har holdt på med akvarier litt på og av, siden 1990-tallet, og tok opp igjen hobbyen for 6 år siden.
Trådene dine har inspirert meg lenge, og det var takket være deg at jeg gjenoppdaget pansermallene, og at jeg aldri har lært meg å si pansermaller. De heter corydoras her i huset. Og hver gang jeg går i en dyrebutikk og ser på coryer, så tenker jeg på deg.

Håper du ikke har gitt helt opp akvariehobbyen, for slike ildsjeler som deg er en inspirasjon for andre.
Det var trist å lese om reolen din, og om sykdommen blant coryene, men kanskje er en nedtrapping det som trengs for å få igjen sulten og lysten på sikt?
Uansett håper jeg ikke du er ferdig med å skrive på denne tråden, selv om det er en god stund siden sist nå.

mvh
Vegard
Hei Møresild
Beklager sent svar fra meg, men jeg er ikke innom her så ofte lenger. Men jeg takker for hyggelige ord, og det varmer å høre at du fant inspirasjon i mine tråder. Det er utrolig hyggelig å høre.

________________________________________________

Sommeren 2016:

Jeg kan jo komme med litt generelle oppdateringer i denne tråden, samtidig med at jeg er her

Pga skilsmisse heter jeg ikke lenger noe på "O" til etternavn, men jeg synes brukernavnet "mona o" er så godt innarbeidet over mange år her på Akvaforum at jeg synes det får stå uforandret.

Av samme grunn har jeg flyttet, og bor ikke lenger i rekkehus i Akershus. Jeg bor nå i en blokkleilighet i Oslo, som er min barndoms by. Bodde der til jeg ble 30, så jeg er godt kjent her. Nå bor jeg rett i nærheten av min far.

Som gammel akvarist har jeg lang øvelse i å spotte ledig veggplass og tomrom som kan brukes til akvarier. Her i denne lille leiligheten er det ikke noe ledig akvarierom dessverre, og i tillegg ganske dårlig med plass til akvarier. Jeg har imidlertid sett ut èn enkelt plass der jeg kunne skvist inn en reol på 3 akvarier i høyden... antar jeg. Men da har jeg et annet problem. Jeg har ikke lenger like god økonomi som før, nå som jeg er skilt og alenemor som forsørger en tenåring og en hund. Og kan jeg ikke drive akvariehobbyen etter den høye standarden jeg liker og vil ha, så lar jeg heller være. Men jeg har altså ikke råd til å kjøpe noen reol med det utstyret jeg vil ha, ikke nå for tiden. Kanskje i fremtiden, men ikke nå. Jeg kan ikke lenger rase avgårde og kjøpe en sjelden Corydoras-art jeg kommer over for tre tusen kroner uten å blunke. Det er en nedtur.

I forbindelse med flyttingen har jeg flyttet alle eiendelene mine, inkludert bøkene. Jeg har fremdeles akvariebøkene om Corydoras i hyllene De klarer jeg ikke å kvitte meg med.

Det var litt oppdateringer fra gamle Mona O
Mona du ga meg inspirasjon og stor lyst til å drive med hobbyen. 1 ble til 5 for så og ta en pause på 2,5 å nå sitter jeg med 4 karr igjen. Å det gikk fort opp dit igjen.
Tilfeldig bekjentskap
© Kristin Torgersen
Reklame for plussmedlemskap