Rita`s tråd :)

Hehe. tenkte eg måtte prøve ut dette. Å sjå korleis det gjenge.
Jo jeg har 2 akvarier. 30 l og 63 liter. Her går det på prøving å feiling.
Jeg har fortida 17 fisker. 2 udentifiserte 10 guppy yngel 1 slørhale (vet det er for lite akvarie men...) 2 guppyer, 2 som spiser slam. hø. Lyt prøve å finne namnet på dei ein gong.
Er utdanna gartner. Da vil det jo seiast seg sjølv at eg har KJEMPE fine planter. Hahaha seie eg då. He sjølv kun grønne planter i stova. får ikkje til noko anna. Så forestill deg akvariet. hihihi. Så morro. Å har til å med ikkje peiling på kva slags planter eg har. hehe. Jo tror den ene er sverdplante, den andre er en Bacopa monnieri (ville ha en hurtig voksande, Sei i frå om dette er feil). og noko anna rask.(er ok bilder på sida)
Har prøvd Happy-life happyPlant. Det er vist noko flytande stoff. Jo takke meg til alger og lite vekst. De sa det var bra på buddy. Så var eg innom den grønne kanin der fekk eg Plant Tabs. jojo det var nå noko anna i pille form. De plantene i akvarie er vel egentlig ganske lik dei du har i stova. Så det virka meir realistisk frå mi side. Men det er vel litt kvar sin smak. Men ser at det begynne å ta noko form. Nokon veks nå. Men kunne ynskje meir vekst.
Innredning er eg elendig til. Så er det nokon som kan komme med tips om kva eg kan gjær så si i fra . Har ynskje om røtter men vil ikke bruke 100 vis av kr. på det i butikken så hvordan tilbrede ei rot til akvarie taes i mot med takk
Ja.... nei for skrive meir seinar.
hmmmm. ja nå har eg fått om plasert litt på planter så håper det går bedre. Slørhalen er bare sååååååååå selskapsjuk kjem å smaker på fingrene. men har ikke plass til to.
Tenke å blande inn litt grov sand i grusen kansje og litt div steiner, men nå er det snø. Må lade opp kamerat nå så blir det litt bilder.
Ja nå skal vi se. Har ikke skjedd så mye i det siste så liteå fortelle. Dette er noen av plantene. er ikke akkurat så praktfulle som ønsket. og prøver å stelle de så best en kan.
Ser ut som plantene vokser men.... Vil prøve å få tak i slik gulrot plante vist det er riktig navn. trenger litt mer planter ser jeg.Høge noen.
Tenke å lure på til sommeren at jeg tar en tur ned i strandkanten hjemme og finner div til akvarie som har ligget i vannet en stund fra før. vet det finns gress og div lenger ute i så blir nok en kald svømme og dykke tur.Tror sauene kjem t å synse eg er stokk dum. er litt gira. hadde det ikke hvert for snøen. Nå får vi se hvordan det går. Ellers er det ikke så mye planer enda.
Skal til kristiansand snart. Sitter å studere på hvor det er billigest og kjøpe planter og røtter. Er litt kjedelig i dette akvarie så kunne ha tenkt å forandre litt ihvertfall. Har og så lyst på sommer så en kan utforske vannene rundt om her. Lure på hvordan der er å plante krypsiv i akvariet. Det er jo faktisk lett å få tak i nå og på denne tida av året. Det vokser som ugrass rundt om her. sikkert andre plasser og. Hmmm.er litt huga på å ta en tur nå faktisk. Hmmmm...
No he eg fått avklimatisert desse plantan. Har fått planta de når eg skifta vatn. Håper det er planter som kjem til å skyte fart i veksten. Har planer om å plante mange i 30 lit. der det er problemer med algevekst. ikkje av det største slaget men nok til å bli irritert og stappe det fult med dette Krypsivet. har noen store linkekuler. tenkte å få de dekka av alger å sjå korleis det kan bli. Ser for meg at det kan bli kult med runde algekuler. Slik er det nå. Er ikke så flink til å skrive å fortelle så det blir smått med tekster.
Her er sivet planta.
1:krypsivet
2:Gullfisken leiker i boblene
3:stingsilda. (vet ikke hva slag det er)
Tror det blir ganske bra. håper bare på kraftig vekst. Krypsivet er kjent for det ute. Det kommer (her i området) pga kannadagjess. Så det skal jo ikke være no problem. blir alltids noe rester fra fiskematen og avfall fra fisk. Så håper det blir bra.
Nå skal det nye akvarie inn. Var på den grønne kanin og kjøpte akvarie til halv pris. Ikke det mest ettertraktede merket kansje men det virker ok. 184 liter bua front. De hadde ikke sand på biltema og hovedlageret fikk ikke inn ny før om et år. Så da er det bare til å gi seg ut på tur til betongverket der de har ny silt fin sand. Den er like bra. Så det ble innkjøpt 2 planter fikk med 3 stk på kjøpet og ei rot. Skal bli morro. Jippiiiiii. Så tar vi det der i fra.
Nå har akvariet hvert oppe i to veker. det begynner å bli alger på bunnen på sanden grønne og noe på bladene på plantene de er da selvfølgelig brune.
Har hatt oppi flytende plantenæring to ganger og no flakfor en gang, og i dag skylte jeg filtet i gammalt dritt når jeg gjorde reint et annetakvarium. Kjøpte to fiskebøker på tordag. Kjekt å se i. Studere på tid jeg skal slippefiskene i. Siden det er noe alger burde kansje ha hatt oppi no maller men.. Har 11 mars som mål å få de oppi da har den stått 4 veker. venter ikke lengere. Må vel flytte over varmekolben fra den som står på kjøkkenet. Har bare ein (enda) så får den vere i stua. Bikkje kaldt om natta. brrr. (gammalt hus). Er ikke så veldig mye som skjer. Skal få vannet ut en rot som jeg vil ha oppi. Tror det blir bra
Tilfeldig bekjentskap
© Morten Kirkevåg