Mariannes bettaer og killier ++ c",) (side 31)

HMPK-hannen og PK-hunnen lekte igjen i dag. Men for øyeblikket ser jeg ikke noen egg i redet. Er utålmodig etter yngel, håper de finner utav det snart...

Bilde fra leken.

Bilde 2 er bilde av en snegle som jeg prøvde å se kjønn på. Er ikke sikker, men tror det er en hunn?
I dag ankom ENDELIG kampfiskene fra Thailand. Vet ikke hvor lenge det er siden jeg kjøpte dem på AB, men må være noe sånt som 6-7 uker. De ankom Australia den 8. mai, men de måtte sitte i karantene i en uke, og da de var ferdige i karantene og betalingen min hadde blitt mottatt hos importøren, hadde det blitt fredag. Og de kunne ikke sendes fredag siden de da ville blitt sittende på et lager hele helga. Så de ble sendt i går og var fremme her i dag.

De har sittet i hver sin beholder og akklimatisert seg mesteparten av dagen. Det har blitt til at de skal bo sammen i 60-literen hvor plakatene har bodd.

Jeg tilbragte mye av dagen med vannbytter og filterrengjøring, og flyttet plakathannen over i en 20-liter, og de tre hunnene han bodde sammen med har blitt flyttet til diverse andre kar.

Jeg lar ikke hanner og hunner bo sammen til vanlig, men det sier litt om hvor tett beplantet 60-literen er når jeg faktisk ikke visste at plakathannen bodde sammen med tre hunner. Jeg trodde det kun var én hunn oppi der. De har bodd der siden de klekket og jeg har flyttet noen over i 90-literen med jevne mellomrom, og dermed visste jeg ikke hvor mange som var igjen der.

Og siden karet er så tett beplantet, tror jeg det burde gå bra at paret bor sammen. Har nettopp sluppet hunnen oppi nå. Skal gi henne litt tid til å utforske og finne gjemmesteder før jeg slipper oppi hannen.

Og må si jeg ikke er så veldig imponert over hunnen. Jeg kjøpte hannen utifra bildene på AB, og ba selger om en matchende hunn, men det betyr at jeg ikke så henne før i dag. Og hun har veldig flat rygg fra nese til ryggfinne, noe som ikke ser helt riktig ut. Har ikke bilde som viser det, men må få tatt et i løpet av et par dager.

Bildene ble tatt i beholderne de ble akklimatisert i. Bildet av hunnen ble dessverre litt uskarpt. Hannen har boblet oppi der
Noen bilder til, nå som jeg har sluppet oppi hannen Tror nok aldri de har hatt så stor plass og så mye planter som det de har nå, og jeg synes alltid det er gøy å se en ny kampfisk utforske karet sitt

I det første bildet studerer han en damsnegle. Elsker det blikket hans, bare litt synd refleksjonen av fingeren min ble med og jeg ikke hadde tørket av glasset.....

I det tredje bildet ser man hvor flat hunnen er, men jeg ser nå at hun har rosa lepper, og da er hun tilgitt tror jeg
En utrolig vakker hanne og ja hunnen hadde veldig flat ansikt iforhold til hva jeg har sett før. Kan forstå at hun er tilgitt da hun har pyntet seg med rosa lepper

Kan jeg spørre hvor mye du betaler for ett par sa du bestiller dem fra Thailand?
Er på jakt etter en hann til sølv hua mi, men det er så vanskelig å finne dem her i Norge. Portoen og sånn blir vel kanskje litt annerledes ettersom du ikke bor i Norge.
Kan du også anbefale ett kampfisk forum hvor dem har peil evt kan hjelpe til både kjønn av yngler samt finne ut hva slags hue jeg har. Har googla litt rundt om, men syns det er masse rare forum der ute
Jeg betalte ca $100 for paret totalt, som er rundt 560 kr. Men det vil nok variere ganske mye fra det man må betale i Norge.

Jeg betalte $40 for fiskene, noe som er ganske gjennomsnittlig for et par på Aquabid. Men når man importerer fisk til Australia, kan de ikke sendes direkte til kjøper, de må sendes til en godkjent importør og sitte i karentene der i en uke. Jeg betalte $22 per fisk for import og karantene, og $15 for frakt fra importøren hjem til meg.

Jeg vet ikke hva reglene er for import til Europa, men mener muligens du kan få dem tilsendt direkte? Eller evt bruke en "transhipper". Hvis du ser denne fisken, ser du at frakt fra Thailand til importøren i Tyskland er kun $5, men du må nesten sjekke hva reglene er med Mattilsynet.

Bettas4all og Ausaqua er de to bettaforumene jeg har sett hvor kunnskapsnivået ligger ganske høyt, men personlig tilbringer jeg ikke noe særlig på noen av dem
Er jo ikke ille for ett par, men ja det spørs jo hvor mye man må betale utenfor med tanke på porto, avgifter osv.
Må få sjekket opp ang mattilsynet om import osv.

Takk for linkene skal få sjekket dem ut
Ble medlem på bettafish. com igår, men syns det er greit å sjekke flere steder ut.
Måtte avlive den pene HMPK-hannen min Som så mange andre kampfisker jeg har hatt, fikk han plutselig truttende skjell og ble veldig oppblåst. Han var ikke spesielt gammel, ca 18 mnd vil jeg tro. Men det virker som en vanlig dødsårsak, har sett det flere ganger før hos fisker i forskjellige kar som ikke har vært i slekt.

Fikk ingen etterkommere etter han heller, til tross for at han bodde sammen med to hunner. De lekte flere ganger, men han spiste alltid eggene før de klekket.

Så trist, er det vanlig at dem får denne sykdommen elelr hva det nå er?
Har heldigvis ikke mistet noen av mine pga sykdom.
Så trist...

Har også mistet flere kampfisker slik, og det skjer helt plutselig! Synd...
Godt å høre at jeg ikke er den eneste som har opplevd dette (selv om det selvfølgelig er kjipt at andre også har opplevd det), men da er det hvertfall ikke noe i vannet eller karene som forårsaker det.

Vet ikke om det kan kalles en sykdom? Vet ikke hva som er årsaken, og det virker som om det alltid skjer med litt eldre fisker og er nesten en naturlig dødsårsak blant kampfisker.

Hannen min var riktignok ikke gammel da, men kampfisker lever ikke spesielt lenge, og det kan hende det ligger i familien hans at de lever spesielt korte liv. Jeg hadde både faren hans, onkelen hans og moren hans, og begge hannene døde ganske unge. Hunnen, moren hans, levde lenger enn hannene, men fremdeles ikke spesielt lenge, ikke mer enn et par år, tror jeg. Men jeg husker ikke hva de døde av.
Ikke akvarierelatert, men satt ute i vintersola med hundene i dag, og fikk tatt noen bilder som jeg synes var verdt å dele
Det siste der var veldig pent. Fargen på hunden passet godt på fargene i området også det søte hodet litt på skakke uskyldige blikket...
Jeg synes også bildene med benken ble bra Bedre enn jeg trodde, jeg bare så benken der og tenkte det var verdt forsøket. Så bare beskjærte jeg dem litt i photoshop og det ble egentlig ganske bra. Og fargen er ikke fikset på, vet ikke helt hvorfor den ble slik, men det fungerer bra synes jeg
Lenge siden jeg har skrevet noe nå. Var ikke med vilje, bare vært opptatt Pluss at det egentlig ikke har skjedd noe særlig her.

Coccinaene lever fremdeles, de nærmer seg vel 5 år gamle nå. Tussyae'ene lever også i beste velgående. Byttet vann i karet til sistnevnte nylig. Tror muligens jeg lot det gå litt lenge siden forrige gang jeg beskjærte plantene oppi der..... Men fiskene elsker det (bilde nr 1)

HMPK-hannen jeg la ut bilde av lenger oppe her mistet jeg nylig.

Har fremdeles flere hanner igjen fra kullet med malaysiske kampfisker (PK). Jeg puttet en blå marble HMPK-hunn oppi til en av PK-hannene for litt siden, som resulterte i 4 yngel som vokste opp i karet sammen med foreldrene. Var nysgjerrig på hvordan en slik blanding ble, og må si jeg er fornøyd

Bildet nr 2 er HMPK-hunnen. PK-hannen klarte jeg ikke å ta bilde av, men han er helt standard, viltfarget. Siste bilde er av den største yngelen. Veldig pen blåfarge De andre har ikke farget ut skikkelig ennå, men ser ut som det blir en til med samme blåfarge, og to som ser ut som de blir viltfarget.

Hei, legger igjen en hilsen så jeg får beskjed hvis det skjer noe nytt på bettafronten her...
Hei hvordan står det til på andre siden av jorden?
Har du sneglene enda?
Jeg begynner å komme igang igjen etter å ha fått satt inn to kneproteser i fjor. Da avviklet jeg nesten alt og i tillegg fikk fullstendig kræsj i det karet jeg hadde igjen, så omtrent alt av snegler døde...overlevde tre epler og 6 sullebabyer som jeg har nå også...så noen Marisa og sebra epler overlevde også...men ingen formerte seg i 350 litern. Nå har jeg flyttet sebra eplene i en 30 liter og Marisa i 70 liter og nå har begge sortene lagt egg...disse bør ikke gå i samme kar pga fare for kryssing.
Så har fått tak i gule suller igjen og flere farger på epler...de går litt her og der...
Så håper å få tak i flere snegler etterhvert...
Har også to saltvannskar men er gørrlei, så vet ikke om jeg bare selger hele dritten...
Kjøpte meg et par kampsiker også..hadde savnet de veldig og de driver og skal leke snart, men ser ikke ut som hoa er fornøyd med skumredet..ho er klar med striper og det hele men hannen skjønner tydeligvis ikke hva hoa vil..hehe
Men godt å være tilbake med ferskvann
Tilfeldig bekjentskap
© morten nedrebø
Reklame for plussmedlemskap