Haaves akvarieverden

Her vil det etterhvert komme nyheter om hva som skjer i akvariehobbyen hjemme hos meg.

Jeg har nå i øyeblikket 4 akvarier i drift. Akvariene er satt i kronologisk rekkefølge ut ifra kjøp jeg har gjort:

1x53l
1x20l
1x60l
1x190l

Jeg startet i utgangspunktet med et 53liters Juwelkar, men fant fort ut at dette interesserte meg. Begynte å søke ut informasjon her på AF og kort tid senere sitter jeg nå med 4 akvarier i drift.

Bilde 1:
Dette er et Dubaiakvariet i hvitt på 190l. Dette skal litt etterhvert bli omgjort til et mallekar med kardinaltetraer. I øyeblikket går det 40stk kardinaltetraer, 2 L-144 voksne, 2 ancistrus oppdrettsvariant, 3 store sølvhai, 1 ghost fish og 2 andre L-maller jeg ikke husker nr. på. Trenger hjelp senere til å identifisere denne mallen.

Og ja, jeg vet jeg ikke skal ha L-144 sammen med ancistrus oppdrettsvariant. Driver og løser problemet.

Bilde 2:
Her går leksgruppa mi med 8stk Corydoras Venezuelanus. Dette er et 60l kar. I tillegg går det 6stk. Ancistrus super rot yngel her. Denne leksgruppen med Venezuelanus var opprinnelig Rita Revestrek sin. Super rot også. Et nytt og forbedret bilde kommer snart.

Bilde 3:
Stuekaret til min far og bror. Denne 53l var det første akvariet i huset. Dette er et gammelt oppsett, men skal komme tilbake med nytt bilde av dette akvariet snart jeg får tid. Selv står jeg bare ansvarlig for 60l, 20l og 190l.
Dagen i dag
I dag har jeg vært på Heroes på Hamar og handlet planter. Trengte sårt planter nå etter som jeg har fått en kraftig algevekst i 190l min. Har dyttet på med hurtigvoksende planter nå for å ta opp næringen som ligger i vannet. Når algene er vekk skal jeg få tatt nye bilder av hvordan akvariet ser ut. Må også si butikken hadde fått mye pen fisk inne nå. Fristet veldig å kjøpe en ny gruppe fisk, men jeg har ikke plass i øyeblikket. Kjøpte derimot en fin mangroverot, men er fortsatt på utkikk etter en XXL (rundt 100cm) Noen som har tips?

Solgte også min leksgruppe med Betta Splendens. Kjøpte til gjengjeld et brukt 80l kar av samme person som kjøpte leksgruppen min. Dette karet skal mitt lekspar med L-144 få litt senere når jeg har fått i stand et bord å ha karet på. AM-Top filteret som fulgte med må jeg si var ordentlige saker. Makan til utblås det var på pumpa. Tror det kommer godt med til malleparet mitt
Heisann, så flott at du har laget deg en egen tråd. Hvordan går det med de tykke venezuelanusdamene, har du fått lek på dem, de kan hvis de vil ))
Rita Revestrek
Heisann, så flott at du har laget deg en egen tråd. Hvordan går det med de tykke venezuelanusdamene, har du fått lek på dem, de kan hvis de vil :)))


Takktakk. Blir ikke veldig mye oppdateringer her, men skal prøve i ny og ne å få til et innlegg. Denne tråden blir egentlig mest min egen dagbok. Har en hektisk hverdag med jobbing og trening, så får ikke all verdens tid uten om til dette her.

Har ikke fått lek på dem ennå. Dette mest på grunn av at jeg ikke har fått kjørt i gang noe kaldtvannsbytter tror jeg. De er gode og runde. Skal starte opp med kaldtvannsbytter over helga da jeg får tid. Noen tips å komme med angående disse venezuelanusene? De går foreløpig med super rot yngelene jeg også kjøpte av deg. Regner med at dette ikke skal være noen hindring for coryene.

Skal nå over helga også gjøre om karene og få tatt noen ordentlige bilder av karene.
Dagens kjøp
I dag har jeg vært og hentet en enslig L-204. Jeg har veldig malledilla og når jeg så Shannon på forumet her solgte sin voksne L-204 måtte jeg slå til. Veldig flott fisk. Skal få tatt et bilde av dette monsteret over helga.

Sånn jeg ser det har jeg mye å gjøre etter helga (skal til Trysil hele helga), omgjøring av et par kar, ta nye bilder, sette i gang det nye 80l karet, flytte over fisk... Skal blir godt å bli ferdig med dette. Må også få søkt skole til neste år, så spent på hva som skjer med akvariene i hjemmet her da det nye skoleåret settes i gang.
Jeg tror ikke venezuelanusene bryr seg så mye om det er noen ancistrus i karet, de har lekt med både endlers og maller i karet tidligere. Du kan jo ta dem over i en boks/balje mens du ominnreder karet deres, putt dem oppi igjen og gi dem et kaldtvannsbytte så kan nok det trigge dem. De trives godt rundt 23-24 grader forresten. Lykke til og så krysser jeg fingrene for snarlig lek
Da skal jeg ominnrede det over helga en gang da jeg får tid, ta et kaldtvannsbytte og kaste oppi noen eikeblader så får vi håpe det blir egg ut av det.

Forresten må jeg bare si du har det tøffeste avatarbilde her på AF Rita
Inaktiv bruker
Hei!
morsomt med egen akvarietråd da!!! var sikert du som kunne selge meg de pallettciklidene...? du har fine akvarier da, å bra med noen planter...
lykke til, jeg ringer deg ang de pallettene...
Mvh Kristian hehe.
Stor cory dag!!!
I dag har Corydoras Venezuelanusgruppen min (8stk. som jeg kjøpte av Rita Revestrek her på AF) lagt egg i bøtter og spann. Har ikke telt alle eggene, men jeg har plukket godt over 100 egg nå. De fortsetter nå utover natten, men jeg har ikke rådighet til å være lengre oppe og plukke egg. Jobb tidlig i morgen...

Temp: 23 grader
PH: Ikke sjekket
Mye strøm i karet da jeg har satt inn en ny pumpe til innkjøring som jeg skal ha i 80l. Dette er en AM-Top pumpe med en sirkulasjon på 1000 l/h. Denne går med en eldre type Eheimpumpe.

Eggene har blitt klistret på en sverdplante. Både på oversiden og undersiden. Spesielt bladet som stod midt i strømmen var det klistret mange egg på. Har lest at de liker å legge egg på planter som står i strøm. Derfor plantet jeg denne sverdplanten der. Ellers går de sammen med 6 yngel av ancistrus super rot. Og 9 yngel av pallettciklider.

Sånn jeg forstår det skulle det ikke mer til enm litt mer gjemmesteder (under planten) og litt mer sirkulasjon i vannet for å få disse i lek. Har ikke gjort noe kaldvannsbytter.

Noen egg er gjennomsiktige og fine. De som er litt gyldne, litt gulaktige. Er disse eggene lagt litt før og mer modne eller er dette dårlige egg?

Alle egg er lagt i breeding boxer bestilt på ebay.com. Bakgrunnen for bruk av dette er enkelt og greit at jeg ikke har tid til å rense boksene hver dag. Derfor har jeg ikke gått for BB, men litt sand i bunnen på breeding boxene. Disse er utstyrt med et sirkulasjonssystem og jeg håper denne framgangsmåten hjelper meg med å fostre fram mange coryer fremover
Gratulerer så mye, og det er helt utrolig hvor mange egg de små kroppene klarer å legge )) Eggene som er gyldne er nok lagt tidligere ja, og de som er gjennomsiktige er nye. Helt hvite egg som ikke er gjennomsiktige er ubefruktede. Lykke til med klekking i easy breeding box, jeg har bare positiv erfaring med dem og spesielt med litt sand i bunnen
Ja, det var vannvittig mye. Kom fulle av egg under buken og klistret vilt rundt om i akvariet. Gleder meg til å dyrke de fram. Godt å høre de gyldne er lagt litt før. Da var jeg ikke helt på jordet.

Du var nok grunnen for at jeg kjøpte disse breeding boxene. Etter å ha lest igjennom tråden din virket det som du kun hadde positive opplevelser med disse boksene. Også må det jo bli mye mindre jobb enn om en skulle gått for BB.

Hvor lang tid lar du dem gå i disse boksene og hvor ofte rengjør du dem?
Ominnredning og malleegg
I mellom tiden nå har venezuelanusene lagt to nye kull. En del av eggene klekket i dag. Ominnredet 190l i dag. Dette tok hele dagen. Fanget fisk, byttet planter, røtter osv. Skulle ta med hula til L144 hannen og hannen selv da jeg oppdaget at han lå med egg, så gleder meg de nærmeste dagene når de blir frittsvømmende.

Må en dag nå ta meg tid til å oppdatere bildene, da alle bildene jeg har er av dårlig kvalitet og gammelt oppsett. Får se når jeg får tid.

PS: cory-gruppen min bekymrer meg litt. De ligger veldig stille og svømmer lite rundt. Gav dem røde mygglarver, men de virket ikke spesielt interesserte.Kan ikke huske de var så urørlige i starten. Ikke har jeg forandret noe eller. Bare tok ut en invendig pumpe som stod til innkjøring. Noen som vet hva dette kan komme av?
Hej
Hej om du er intrisert har jeg en liten gruppe med L180 3 ho fisk, og 1 han fisk selges for 700kr bor i Hamar, ta kontakt på 41517847 dem er leks modne
Tilfeldig bekjentskap
© Aslak Evang
Reklame for plussmedlemskap