Rekeyngel?

Vi har reker og Ancistrus yngel sammen. Vi hadde oppi en bit squash men usikker på om de kan spise for mye. Vi tok den derfor opp etter noen timer. Da var det fult av "sandkorn" på den. Litt nærmere sjekk så var "sandkornene" levende. Kan ikke se hva det er men kan det være reke yngel? blå svamp på heverten vil vel neppe hindre at jeg tømmer de ved vannbytte?
Rekeyngel ser ut som kjempesmå kopier av foreldrene sine. Så de er ikke vanskelige å kjenne igjen. Bitte små, men helt ferdig, perfekte reker. Og de beveger seg raskt. Kanskje det var sandsneglebabyer? Eller bittesmå skivesnegler/damsnegler?
Er nok ikke rekeyngel har vi og funnet ut. Ser de lever i nedi mellom "kulene" som plantene vokser i. Det kryr og de setter seg på en bit squash om man putter oppi det.
De gjør vel ikke skade, eller? Kan de få bli der?
Vet ikke helt hva de små fiskene vi har sammen med rekene heter. SEr ut som yngel men er det ikke. Syns han sa dverg bota men finner de ikke i fiskebasen men de spiser ikke de små "loppene"
Hvor lang tid tar det før rekene legger eggene sine da? Syns vi har sett de eggene veldig lenge og de ser jo ut som de skal sprenges.
Men nå er vi ikke i tvil lenger Leita etter rekene med alle eggene når vi foret men fant ingen. Men vi fant reke yngel i stede.
Og fortsatt masse "vannlopper", men er de skadedyr?
Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang
Reklame for plussmedlemskap