Mine tanker om mine tanker (side 3)

Hyggelig å se dere har tatt turen innom

Ja jeg også føler det var riktig å starte med fisk nå. Stor trives virkelig med det.

Var egentlig ikke planen å ende opp med så mye dyr. Men mesteparten utenom 2 hunder er egentlig redningsaksjoner. Hadde jeg ikke tatt de inn hadde de blitt avlivet. Og bløthjerta som jeg er kan vi jo ikke ha noe av det.

Hvis det er interesse for en slik bakgrunn av en eller annen variant er jeg behjelpelig med å skaffe dette så bare si i fra.
Stemningsbilder fra tomta
i dag har det jo vært så knall vær at jeg måtte ta noen bilder herfra.. så tenkte jeg skullle være så snill at jeg la de ut så dere kunne få se.

her ser dere utsikta fra stue vinduet =)
[External Image]

Og her er kopplammet Ludde sammen med mopsen baby. (han er ikke rød, det er bare fra varmelampa)
[External Image]

også har vi lillegutten Diesel som er sjefen her på bruket

[External Image]
For en utsikt.
Veldig glad du delte den.
Da var alle dyr fora og stelt. Slamsugd litt i stortanken. Tror kanskje jeg forer litt mye.

Har begynt å planlegge den andre 530'n. Tror jeg skal flytte frontosaene og mallene over i den. Hvis ikke jeg kommer over en gjeng med Synodontis petricola da. Føler at den mørke bakgrunnen vil få frem mer farger i burundiene. Kunne også tenkt meg noen compressiceps/calvus. Også må jeg få tak i en del sneglehus fra tanganyika/Malawi sjøene. Hvis jeg da flytter alt over så tror jeg at jeg skal lage en tanganyika biotop i den stortanken jeg har de i nå sånn at jeg kan flytte noen av de andre artene ut fra burundi tanken etter hvert som frontisene vokser og blir større.
Nå TROR jeg at jeg har bestemt meg for åssen jeg vil den andre 530'n. Tror altså!

Det blir selvsagt den "mørkgråsvarte" bakgrunnen jeg har bestillt. Har en fx5 som står i den nåværende 530'n og er ferdig innkjørt. (har 2 stk gående der nå). Blir vel å kjøpe ei bøtte til siden det blir mye gris av dissa. Tror jeg skal prøve meg på en Eheim denna gangen selv om jeg er knall fornøyd med fx5'n. Blir vel da en 2080 tror jeg. Av lys vil jeg ha noe med blått i. Også skal jeg ha en Sunriser. Skal ikke ha den faxekalk sanda jeg har nå. Har funnet ut at jeg ikke er så glad i den allikevel. Den pakker seg så fælt og blir grønn og møkkete med en gang. Så nå skal jeg prøve argonittsand som er litt mørk.

Av fisk blir det:
Cyphotilapia frontosa burundi (selvsagt)
Synodontis petricola (hvis jeg får tak i de)
Sitron ciklide
Cyprichromis Leptosoma.
Neolamprologus Multifasciatus
Altolamprologus calvus
Altolamprologus compressiceps.

Det blir selvsagt ikke alle oppi en tank av gangen. Men tanken er at når det er mer fisk oppi så blir burundiene mindre skye. Så jeg starter med en god gjeng også flytter je over etter hvert som burundiene vokser til.

Sneglehus må jeg få tak i. Vil da ha fra tanganyika eller Malawi sjøen. Om noen vet hvor jeg kan få tak i dette så skrik gjerne ut.

Ellers blir det jo Stein og anubias.

Innspill, tips og råd mottas med takk
Digger de bakgrunnene!

Skikkelig flotte saker

Gleder meg til å følge planene videre
Takk for titten
Hyggelig at du stakk snuta innom jeg kan fikse sånn bakgrunn til saltvannstanken din også veit du
Jeg får ikke satt ord på hvor fornøyd jeg er med burundiene altså. Sitter time etter time og ser på hvordan de oppfører seg og hvordan de lager "rangstigen". Jeg forventet nesten at de største skulle sjefenmen det viser seg faktisk at de minste er de som er mest tøffe trynet. De er støtt og stadig inne i hula til manfred og sjekker ut åssen ståa er med han. Og det virker som han syns det er helt ålreit med besøk i ny og ne.

Bilder kommer i kveldinga for de som er interesserte
Noen bilder da
bilder

[External Image][External Image]


[External Image]


det blir litt stille oppi her siden burrene er små foreløpig. håper tangalawi har nigripinnis yngel med bitte litt str på så jeg kunne hentet de til helga kanskje..

ser jeg også skulle hatt en gjeng syndontis petricola til å rydde i sanda.. må prøve å få til det.
fler bilder.

[External Image]


[External Image]

[External Image]
par til da..


[External Image]


[External Image]
har smurfet litt rundt på nett nå. havnet inne på korallen.no og der var det mye fint til den sortegråe 530'n.

har funnet sand som burde være veldig bra for frontisene. caribsea er merket. og de leverer sand med forskjellige egenskaper. jeg så en som holder ph stabil på over 8. hvis ph faller ned til 7.5 begynner sanda å buffre for å få den opp til 8.2. samtidig så er det bakteriekultur i sanda. så den blir jo på sett vis som ekstra filtrering. den kommer i forskjellige korn størrelser og farger. det syns jeg er fint da jeg ikke vil ha helt hvit sand.

samtidig så har jeg kikka litt på lysrør til saltvann.. og her ser jeg det er mange lysrør med blått i. er mye kelvin i de men planen er jo uansett å dimme disse ned.. så da spiller det jo ingen rolle uansett..
noen bilder jeg har klart å ta helt selv.. syns jeg var flink.. ikke sikkert alle er enig i det men jeg er hvert fall fornøyd =)


[External Image]


[External Image]
Flott tråd!
Paracyprichromis nigripinnisene får det nok fint oppi der, stort pluss med litt dempet belysning til de også!
Kan ikke si annet enn at tanken begynner å bli bra. Har gjort meg noen erfaringer på godt og vondt. Og nå skal jeg gjøre noe med det jeg ikke er fornøyd med.

Sanda... Den skal ut. Makan til møkka sand. Pakker seg, håpløs å rengjøre. Flyr rundt i hele karret og samtidig går i pumpa. Nei og nei.

Lys. Skulle hatt ett rør med blått i. Bortsett fra det er jeg veldig fornøyd. Blir knall å komme hjem med nigripinniser. Det ser jeg virkelig fram til.

Må bare si takk til Tangalawi som gir meg denne muligheten
En liten oppdatering
Da var det på tide med litt oppdatering.

nå har jeg flytta frontosaene og leleupiene over i det andre karret.. desverre mista jeg litt fisk under flyttinga og for å toppe det hele så hadde jeg også ett strømbrudd som varte lenge derav mer frafall..

så det jeg står igjen med nå er 7 frontosa. 8 leleupi og 1 telmatochromis. de andre tanganyikaene har desverre fallt fra. bortsett fra nigripinnisene som går i akvariet til en god venn av meg.

karret. nok en 530 har jeg satt opp tiltenkt frontosaene.

her har jeg bakgrunn og "steinsegmenter" fra akvadekor. så alt er med andre ord laget i isopor og har så og si ingen vekt.

sand har jeg caribsea aragamax select sand som foreløpig har imponert meg med tanke på jobben den skal gjøre ifølge korallen.no.

har nå følgende vannverdier:

Ph mellom 8.5-9.
Gh 12
Kh 15
No2 0
No3 vanskelig å tyde men det er på det minste på jbl skalaen
Nh4 nada.

det denne sanda skal gjøre for de som lurer er følgende:

når ph dropper under 8.2 jobber sanda den opp igjen til 8.2+
bryter ned no2 og no3 kontinuerlig samtidig som den fungerer som ekstra filtrering da det skal være bakterier i sanda. om dette er tilfelle eller ikke kan ikke jeg svare på men den har hvert fall gitt meg vannverdier jeg elsker uten at jeg har tilsatt noe som helst annet enn sanda. og fiskene ser ut til å stortrives.

legger ved noen bilder som viser karret og oppsettingen samt fiskene.[External Image]


[External Image]

[External Image]
noen til

[External Image]


[External Image]

[External Image]
Tilfeldig bekjentskap
© Simonsen & Engdal
Reklame for plussmedlemskap