Velkommen til min nybegynnertråd :-) (side 11)

I dag fant jeg et tomt krabbeskall i akvariet, men etter litt leting fant jeg krabben i live og merkbart større! Den har med andre ord vokst ut av det gamle skallet og holder på å danne et nytt, og det er et godt tegn på at han vokser og trives.
Når jeg var barn og vi fant "bløte krabber" i fjæra, het de bursdagskrabber. Lurer på om det er fordi de nettopp hadde vokst og skiftet skall? Gratulerer med dagen, i hvert fall!
Hei.
Har nettopp lest igjennom tråden din og det er veldig spennende lesning. Det skjer mye hos deg Og veldig artig med bilder, men var helt storartet med videoer Gleder meg til å høre mer om yngelen
Bra at noen gidder å lese!

Nå har et nytt kull med palett-yngel klekket, så når er det 100 nye småtasser som svømmer rundt med foreldrene. Jeg for bare håpe at de klarer å være venner med de som er litt eldre.
Nå er jeg nestent litt stolt; Jeg er medlem av det britiske forumet til Practical Fishkeeping, som blant annet har et veldig populært magasin, og nå har et bilde av panterkrabben min komt på trykk i magasinet.

Nå er det lenge siden jeg har postet her. Har hatt lite tid til akvariet i det siste, og på onsdag tok jeg det første vannbyttet på et par månder. I tillegg trimmet jeg plantene og hadde i flere steiner som jeg har funnet rundt der jeg bor. Skal ta noen bilder når solen går der.
Etter å ha latt akvariegleden dø ut lenge nok har jeg endelig blåst liv i den igjen. Jeg har blant annet invistert i en innvendig BTN-bakgrunn som jeg etter litt saging fikk plass til i mitt 110L Juwel Rekord. Det eneste som mangler nå er nye fisker, da det eneste som er i karet nå er 3 paletter, to black molly og en ancistrus.

Black mollyene hadde dessverre blitt syke under mellomlagringen, så de ble avlivet. En av palettene ble omplassert. I tillegg har jeg kjøpt en ancistrus hofisk, så nå håper jeg på yngel der også. Jeg har i tillegg kjøpt en Eheim Compact 300 for ekstra sirkulasjon, da utblåsningen fra filterpumpen ikke skapte noe særlig bevegelse i overflaten, og en av blåsvampene har blitt byttet ut med Juwel Cirax for bedre biologisk filtrering.
Er ikke ofte jeg gidder å oppdatere her, men her er i hvert fall et bilde. Håper noen kan gi en tilbakemelding!

Ser veldig pent ut Savner bare litt vegetasjon i høyden, kanskje ? Ser du har dvergciklider, så det kunne muligens vært noe mer gjemmesteder på bunnen til egglegging osv...huler ?
Takk for det. Noen vegetasjon i høyden hadde kanskje vært noe. Jeg har tenkte på å bytte ut javabregnene med noe annet. Jeg vet heller ikke hva planen er med den lysegrønne planten til høyre. Jeg fikk en bitteliten halvdød avlegger med en venn, og så har den eksplodert på noen uker. Jeg har to sommerfuglciklider og to ancistrus. Det er flere huler som ikke er synlige på bildet, men kanskje jeg kan legge inn en ekstra kokosnøtt.
Syns javabregnene var fine, jeg...god kontrast til bladformen på "avleggeren" til høyre.
Kanskje det hadde vært kledelig med noen Nymphoides "Taiwan" som strekker seg i høyden ? Takknemlig plante, enkel å holde og er vakker med blad i ulike etasjer oppover. Den har ihvertfall blitt en av mine favoritter...
Takk for tipset. Javabregnene har komt seg i det siste, og det har kommet mange nye og friske blader etter at jeg klipte vekk gamle og slitte blader fra den perioden jeg mistet interessen for hobbyen.
Den ene sverdplanten min har plutselig produsert en stilk i løpet av noen dager, så nå blir det vell blomster og avleggere (?).

Det har komt to nye stilker, og på den første stiklen har det vokst flere nye planter.

Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap