Tvillingmammas akvarieveks og lidenskap (side 11)

Jupp. Og jeg som hadde planer om å kaste ut storkaret mitt (øh, nå ble det jo lite da, bare 180 liter). Vel, det karet skal ut uansett nå. Er litt vannskelig å klare å gjøre noe med. Er så høyt at jeg blir enda mindre enn vanlig. Kremt.

Hadde jo ingen ide om å få tilbud om dette 450 liters karet. Der må jeg lage til møbel og bord (lekablokker og plaer antar jeg det blir). Så vil jo bruke tid før det blir satt opp, eller opp kommer det jo, rengjøres, resilikoniseres, kjøpes pumpe, gå over lysarmatur etc etc.

Spurte i din tråd også, men kan spøre her, vil det bli yngel på både reker og coryegg om jeg setter disse i samme kar? Har regbuereker (usikker på om jeg fortsetter med dem, men det tar vi senere), sakura og deep blue tiger. Og om jeg flytter den bønsjen ut og i cory kar OG vil få yngel videre, ja da frigjør det alt et kar. Kremt
Ingen problem med å sette disse i samme kar ,en veldig god sammensetning for å si det sånn
Yngle vil de gjøre begge to
Da er planen klar, her skal det flyttes og styres. Når jeg har hentet noen krefter. Går sakte fremover med litt lengre turer hver dag, men så orker jeg ikke noe mer enn det. Så får planlegge hvordan jeg gjør hva og så gå til pers Beholder nok rekekaret og flytter coryer dit, for rekekaret er 5-10 liter større enn det ene karet som er aktuelt å bytte ut. Phu.

Sendt en del medisiner til ei venninne som sliter med sykdom. Hennes første runde så jeg må nok til pers å bestille ja. Men men. Det overlever man. Er jo alltid noe man trenger da :P
Noe er galt i storkaret. Det ble jo satt i gang med godt innkjørt pumpe og i dag målte jeg nitritt etter en seilfinnemolly takket for seg. Full rulle med vannbytte, guffe fra flere andre godt innkjørte kar og nå er det på bane igjen. MEN om man skal sørge er jeg ikke sikker på. For under vannbytte oppdaget jeg minst to små yngler etter seilfinnemollyene. MEN igjen, tror dere ikke den ene ble spist rett forran nesa på meg! Ja jeg ble sinna gett. Makan til ufin fisk. Spise sin egen rase! Sånne trenger straff. Stupte opp i karene med flyteplanter, flyttet over i dette karet her, så videre i alle kar med gulerotgress (bortsett fra rekekaret mitt da) og la de til flyting. Fremdeles ikke fornøyd, jeg stupte opp i flere kar med mose. Det ble tomt for planter i noen kar, eller ikke helt tomt da, men ser åpent ut. Tok all mosen jeg torte å stable på bena, rekene har fått beholde sin, platyene har fått beholde litt, og et kar til med mulig yngel fikk beholde sitt.

Danderte og styrte med karet, hadde ph buffer i og vitaminer og artemia og frossentfor. Og jeg sørget over den lille babyen jeg mistet i kjeften på en av de voksne. Nå skal jeg prøver å ikke sørge lengre. For til min store glede, jeg fant garantert to til, det er mulig jeg så hele fire stykker, men jeg vet med sikkerhet at det var to forskjellige, de evt to andre (om de ikke er de samme) var så kjappe. Så om jeg har litt flaks finner jeg kanskje flere yngler med tiden som klarer å vokse opp. For å fange dem rekker jeg ikke i forhold til mega sultne foreldre/slektninger/artsfrender. Så ergo, prøver med flere gjemmesteder i stede. Så får jeg jakte på flere planter senere. Hurtigvoksende vel og merke.

Aeneuseggene har trolig blitt spist alle sammen, men holder det åpent for at yngel KAN ha gjemt seg i karet. MEN jeg tror ikke det. Får hive ut malla i rekekaret så jeg kan legge eggene over der.
Å se ungene blir spist opp sånn er skikkelig irriterende og man kan ikke gjøre så mye enn enten å isolere dem eller kaste en haug av planter og håpe at noen overlever, men så er det plass da.. Det er jo begrenset for hvor mange akvarium man kan ha og ikle minst ta vare på. Får iallfall håpe at noen klarer å komme seg unna om du vil at dem skal vokse opp.
Da har jeg observert tre små barn samtidig, så jeg satser på at de klarer seg. TROR der er seilfinnemollybarn, synes ikke de ligner guppyer, men tiden vil vise da. Har jo fått en del flyteplanter inn så satser på at dette fikser seg.

Stabile vannverdier igjen. Det tok nøyaktig et døgn. Litt i sjokk. Og nye egg i aeneus karet, men det ser ikke lovende ut denne gangen heller. Hvor lang tid vil det ta før eggene ser bra ut i en nymoden gruppe? Hm, vurderer å prøve å klekke, men får se.

Bestilt litt utstyr fra petworld i dag. Dette er en helt ny butikk for meg, men da ei venninne ville ha ei spesiell pumpe og det var tomt på webzoo og fant den her så tenkte jeg at jeg fikk prøve. Håper de er like kjappe i levering som de lover :P
Lenge siden det ha skjedd noe her ,har du sluttet med akvarier ?
Nei jeg har ikke slutta. men følte vel at jeg snakka veldig med meg sjøl og orka ikke det i lengden. i sommer flytta vi og det har skjedd diverse annet også. Så det er mindre akvarier oppe å går nå. Har egentlig ikke bestemt meg for hvordan jeg skal løse det. Mista så mye fisk i sommer før vi flytta at jeg føler jeg står veldig fast. Har ennå diverse coryer dog veldig små grupper nå. Noen kunne jeg tenke meg å avsluta da jeg føler det blir galt. Andre trives jeg med. Og rekene trives veldig her vi bor nå. Ja det gjør all fisk. Slutt på vanntrøbbel. DET er veldig godt. Mindre plass for akvarier så blir ikke i stor skala. Men har noen rom oppe jeg kan bruke om ikke ting faller på plass til annet der. Så er nok litt i tenkeboksen ja.

Du da?
Det var da godt å høre at fremdeles er i gamet fremdeles i hvert fall .
Kjenner igjen dette med å føle at en snakker mye med seg selv, men sånn blir det vel ofte i sånne personlige tråder.

Å miste mye fisk er ikke noe gøy og en blir gjerne litt oppgitt og motløs da selvfølgelig og motivasjonen forsvinner litt . Dette er vel noen alle opplever en eller annen gang og da er det viktig synes jeg å bare presse seg selv til å fortsette for plutselig er motivasjonen og lysten der igjen.

Selv har jeg flyttet til Danmark i høst med mann ,hund og masse fisk

Ble mye styr med alle karene og fiskene som skulle flyttes så vet ikke om jeg hadde orket det en gang til. Men vi satser jo på å bli boende her så det går nok bra. Ikke helt det ideelle vann for Corydoras her da vannet er veldig hardt , men det går det og.

Så som det går mot vinter håper jeg det blir litt aktivitet og egglegging


Hvordan går det med karene?
Har gravd frem et par fra kjelleren nå og klarte ikke å vente med å hive fisk i :p Så nå bytter jeg vann hver dag.... jaja.
Har Bare et rekekar på 17 liter og en 60 liter oppe i øyeblikket. Blir en 60 liter til g muligens noe på over 100 etterhvert.
Solgte vekk reolen, 200 literen, 540 literen og en sel mindre kar.... (og tydelig Kampfiskkarene, fant jeg ut etter å ha kjøpt fisken :p) Så er ikke så mye å ta av her nå. Angrer på at 200 literen er vekk. Og skulle gjerne hatt karene til reolen... 110 liter var perfekt for Coryene synes jeg.
Nå har det skjedd mye med kar og planer her i hust. Akk, jeg skulle gi meg i vinter jeg. Haha, dette er neppe å gi seg.

Vel, bli med på en tur i mitt hjem. Vi begynner oppe!

På et av rommene oppe står det nå 72 liter, denne har noen få reker (fisker som ikke spiste reker har spist rekene mine), eplesnegler, longtail ancistruss og en cory gruppe (de har bestemt seg for å bli mange, så de legger egg igjen!!!og de fikk en yngel i tidlig våres. Bare sett en, ikke gjort noe med det, normal oppvekst.). Det blomstrer veldig i plantelivet der. Stadig overbefolket og stadig tynning! Dette er nok det karet det vokser best i nå. Moro.

Så tar vi en tur innom mitt soverom. Joda, der er det ikke noe akkurat nå, men det ene nede måt ditt opp. Dette er da 90 literen min. Det er mulig det blir å sette bort selve karet og heller sette opp 128 literen, men det er nesten det samme. Samme innbyggere I denne går det to cory grupper og rødmunnstetra , 2 ancistrusser og gyppyer. Sistnevnte lager også stadig barn og en kampfisk.

Så går vi ned på kjøkken/stue. Ved inngangen til kjøkken/spisestue så har vi 340 literen. Den er nok under ommøbelering igjen. Dette var et kar som skulle være 500 liter, da vi kom opp dit for å hente det var det 340 liter! Snakk om stor skuffelse. Men kjørt så langt så tok vi det med. I dag så bor det 1 ancistruss, 1 pleco, 1 black ghost, 4 scalarer. Disse blir mest sannsynlig flyttet på. Men en ting om gangen.

På andre siden jeg ymse karet mitt. Selskapskar heter det. Er 375 liter. Diverse tetraer, to corygrupper, cherrybarber, kampfisk, ancistruss.

Så ved verandadøra står det nå 550 liters kar. Det er veldig tomt ennå. Kom i hus i går. Bestilt pumpe fra zoopermarked.no og mat fra webzoo inkl blåfiltermatte. Sand skal det også i dette karet. Innbyggerne her får vi se litt. Men drømmer om discus her. Og muligens lage Malawi av 340 literen. Vi får se hva det skjer med tiden. Når alle kar er der de skal skal jeg komme med bilder.
ser ut til at det skjer noe hos deg ja ,veldig gøy

Hvilke coryarter har du nå ?

Ser frem til bildeer
C. aeneus - liten gruppe da de fleste døde pga vannet
c. aeneus albino - 20 (de kunne jeg tenkt meg å fått bort egentlig)
C. Venesuales - 5 ca
C. Arcuatus - 4
C. Sterbai - liten gruppe, usikker på hvor mange akkurat nå
C. haraldschultzi - 9 (de yngler stadig, blir dog ikke så mange pr gg)

Tror jeg kunne vært foruten albinoene, kanskje aeneus og acuatus også egentlig. Muligens droppa sterbai også. Er så mange andre som frister og disse bare går der, får ikke til lek på dem +++ Og lyst til å sette helt andre oppsett enn jeg har hatt så klart.
Alltid nye arter som frister ,det vet jeg alt om

Noen av mine eldste coryer er noen digre viltfangete Sterbai og de tror jeg neppe jeg kommer til å kvitte meg med ,synes de er superflotte

På’n igjen
Jeg har slitt mye i lengre tid og derfor hatt lite overskudd. Men vi har hele tiden hatt minst et kar oppe. 

de siste måneder har vi hatt to. Jeg er så sinna på ene karet at i dag røk det ut. Pent møbel, men jeg rekker ikke ned! Så stell blir så der. I dag kom det bedre kar opp der. Møblet er til salgs. 

Det går i reker og corydoras som det store ennå. Men jeg skal ha et kar til med alt annet. Jeg har lyst til å prøve meg på maller. Ikke vanlig ancistrus sp. Bortsett fra det ikke sær ennå 😅
Plussmedlem
Velkommen tilbake!! 😁👍
Takk takk. Godt å være ordentlig tilbake igjen. Og ikke minst kjenne gleden. Litersyken er vist igjen kommet 😅
Plussmedlem
 Pent møbel, men jeg rekker ikke ned! 


Haha, har ikkje tenkt på at lengden på armer er ein fordel i denne hobbyen. Heldigvis er eg godt utstyrt frå naturens side for å ha ein 412-liter. :-P
Tilfeldig bekjentskap
© Steinar Talmoen
Reklame for plussmedlemskap