Eivinds rekeeventyr

Starter tråd på nytt siden den gamle er veldig gammel. Du kan finne den her dersom du vil sjekke den ut.

Starter nylig opp et 54 liters Eheim kar som har gråsvart 1-2 mm grus. Selvlagd filter og noen få røtter. Varmet opp til 24 grader av en Akvastabil varmekolbe på 50W. Bakgrunnen er malt med akryl, det samme er høyre siden sett mot front.

[External Image]

Her er slik det var når jeg fyllte på, kan se ca hvordan filteret ligger i hjørnet.

[External Image]

Her er et bilde som viser hvordan filteret er bygd opp. Er selvfølgelig en plate på topp som sørger for at vannet går den veien der skal.

[External Image]

Bilde av oppsett nå, har enda ikke fått planter som skal inn.

[External Image]

Og her er en oversikt over benken det står på.
Et tips, hvis du maler beholderen rundt filteret og så blir det veldig lite synlig
Liker røttene du har der, fungerer bra i karet.
Det filteret skjønte jeg faktisk ikke noe av. Vann velger jo minste motstands vei, og du har bare plassert powerhead'en helt i det åpne, i enden av en rad filtersvamp....? Den vil jo ikke trekke vannet gjennom svampene med den løsningen. Vannet kommer fra alle andre kanter, ikke gjennom svampene, da det er ingenting med oppsettet som tvinger suget fra powerheaden gjennom svampene. Minste motstands vei som sagt.

Eller er det noe jeg ikke ser? :p
Inaktiv bruker
mona o
Det filteret skjønte jeg faktisk ikke noe av. Vann velger jo minste motstands vei, og du har bare plassert powerhead'en helt i det åpne, i enden av en rad filtersvamp....? Den vil jo ikke trekke vannet gjennom svampene med den løsningen. Vannet kommer fra alle andre kanter, ikke gjennom svampene, da det er ingenting med oppsettet som tvinger suget fra powerheaden gjennom svampene. Minste motstands vei som sagt. Eller er det noe jeg ikke ser? :p

Lest teksten? Sitat: Her er et bilde som viser hvordan filteret er bygd opp. Er selvfølgelig en plate på topp som sørger for at vannet går den veien der skal. Sitat slutt.
Jeg skjønner fremdeles ikke hvordan det funker. Det kan ikke være en hel plate? Er det i så fall da en plate med et hull i, så utblåset fra powerheaden har et sted å blåse ut vannet...?
Inaktiv bruker
Hvis du ser nøye på bildet, så står det ett rør opp i hjørnet, og om man zoomer inn så ser man ett gjennomsiktig lokk, det er vanskelig å se.
@Torbjørn Har ikke noe maling som kunne blitt brukt der. Det er mulig å legge en bit av en svart isboks fremfor, problemet er da at svarte isbokser er vanskelige å finne.

@Mona O Det stemmer at det er noe du ikke ser som Bollo sier. Siden bildet ikke viser den platen. Det er bra med forsegling med silikon og steinen som holder det nede. Er kanskje 1mm glipe rundt det hele maks som slipper inn vann. Nå er jo ikke det så veldig mye siden det går vann gjennom svampene hvertfall.

Når det gjelder innhold så skal det være Kirsebærreker og Javamose i hovedsak oppi der. Kan hende jeg putter oppi en liten Vallisneria Nana eller to for litt dekorasjon i bakgrunnen.

Lysrør er nok noe jeg ender opp med å bytte, til et noe varmere lyd slik at karet ikke ser så innmari kaldt ut. Det er noe som får vente til jeg får inn noen planter, for å se om lyset vil endre seg noe.
Vi har mose!
Fikk endelig tak i noe mose fra noen her på forumet. Så det ble "plantet" og slikt. Har noe frittflytende for jeg ikke gadd lage til en matte i det øyeblikket, men om den vil vokse seg til utløpet til filteret sier jeg ikke nei.

[External Image]

[External Image]

Ble veldig dårlige bilder da, burde kanskje finne et digitalkamera å bruke i stedet for kjære gamle Galaxy S2... :p
Her et par bilder jeg tok i dag fra karet.

Har flyttet litt på røttene for å prøve å få til noe jeg er mer fornøyd med.
Dette ser ut til å passe bra for mine ønsker.
[External Image]

Lille moseballtingen min vokser faktisk mose!
[External Image]

Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap