Juwel rio 180l. sommerfuglciklider.

Har nettopp fått nytt akvarium. Ønsker å ha sommerfuglciklider og andre fisker som passer med de.

Har brønnvann med brunt tint så prøver å finne en løsning på det.

Har bare hatt vann i en dag, så gleder meg til å kunne gjøre mer etterhvert.
Roten har mangen grener som jeg har tenkt å feste javamose på slik at det blir ett tre.
Bare lurte på hvordan vannverdiene ble, og hvordan du har kjørt inn filteret på så kort tid ?
Ph: 6-6.5(holder seg stabil til tross for lav kh)
Kh: 2
Gh: 2
No2: 0.3

Har hatt bactozyn oppi. Har også byttet vann flere ganger i uken. Ingen fisker har dødd. Alle ser ut til å trives godt. Har så vidt begynt med sommerfuglene.

Plantene vokser fint og raskt, ser ut som det er mye næring i brønnvannet.

Vet at jeg ikke har gjort ting etter "oppskriften". Men det har funket for meg. Passer på vannverdiene. Tror at det at jeg har byttet vann ofte har gjort at det har gått så bra.

Har en cory som jeg tror er full i egg. Men leser at det kan være vannskelig å få til. Har mangen gjemmesteder og planter så tenker at det skal gå bra med coryene når det blir lek på sommerfuglene.Har lagt flat stein i hvert bakhjørne. Og lagt planter rundt og litt mer stener. Får de om sommerfuglene bruker det etterhvert.

Har 3 bolovianske, aner ikke kjønnet deres. Stirrer på de hver dag, prøver å se på ventilene deres men blir ikke noe mer klok. Har bare mobilen til å ta bilde av de så får ikke noe gode detaljebilder. De svømmer også vekk hver gang jeg kommer med mobilen.

Har også 2 "vanlige" sommerfugler. Tror det er en hann og en hunn. Men litt usikker.
Blitt litt endringer her. Byttet bolovianerene mot flere kardinaler. Har bestemt meg for å holde meg til sommerfuglciklidene. Og ikke ha de bolovianske. Kanskje en annen gang.

Ble ivertfall veldig fint når kardinalstimen ble større. Nå er det 22stk.

Coryen som har fått navnet Big Mama er fortsatt tilsynelatene full i egg. Men hun slipper de ikke. Noen som vet grunnen til det, og er det noe jeg kan gjøre?

De to sommerfuglene svømmer mye sammen og krangler ikke. Hun som jeg tror er dame er svakt rosa i buken. Blir spennende om den blir par. Skal få flere sommerfugler, men det blir neste lønning. De er veldig nyskjerrige og kommer fram tll glasset. Og de svømmer rundt i hele akvariet og kommer opp til overflaten og tar mat.

Tok ut den store roten, følte det ble mer bunnplass til fiskene som holder til der.

Vannverdier:
Ph: 6,5
Gh: 2
Kh: 2
Nitrit: mindre en 0,3(tetra test)

Fiskebestand:
1 albino ancistrus, tror det er en hunn
22 kardinaltetra
5 Kuhlii åll
4 metallpansermalle
3 flekket pansermalle
2 sommerfuglciklider

Tror også at jeg har fått den florferdeligr rødalgen. Får den ikke vekk. Noe tips til ting å skrape med? Har ikke lyst på SAE siden de blir så stor, og at jeg venter på at dyrebutikken får inn Ottoer.
Alt er bra i akvariet. Algene fikk jeg vekk, og har ikke sett noe mer til de. Kan ha noe med de 9 ottoene som har flyttet inn. :P

Alle fiskene lever harmonisk sammen. 2 av sommerfuglene har dannet par.

Alle vannverdier holder seg stabil. Vannet er klart og fint.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen