Tankespinn fra en gammel akvarist :) (side 6)

Klovnekilliene har åpenbart noe fore, for da jeg åpnet dekslet på Juwelkaret, så jeg en ørliten klovnekilli i flyteplantene. Den var virkelig utrolig liten og det som avslørte den som klovnekilli, var at den akkurat som de voksne hadde en lysende flekk på toppen av hodet. Artig, hadde vært trivelig om den og mulige søsken, hadde greid å vokse opp i karet. Nå har jeg jo ikke noe smått levendefor tilgjengelig, men forhåpentligvis så lever det noe smått i jungelen av flyteplanter. Jeg hadde jo tenkt å renske litt opp i grønnsværet men nå får det vente.

Det er helt tomt for annet enn diverse tørrfor i heimen og samvittigheten gnager.. Ikke minst siden de minste glassabborene tydeligvis ikke spiser tørrfor.. De tar kjapt fallende for men spytter de like fort ut igjen. De større tar tørrfor og har vokst også men de minste svelger ikke annet enn levende og frossent for ( som det er tomt for hos den lokale butikken også..)

Så hva gjør man i pissregnet? Jo man kler på seg, tar bøtte og hov med seg og trasker til fangstdammen.. Undertegnede har absolutt ingen fetisj for regntøy, heller tvert imot, så da jeg kom hjem igjen etter en times tid, så var det bare å skifte klær..

Men ivrig håving har i allefall resultert i et par dagers foring til de finspiste, så samvittigheten er noe bedre nå og ikke minst, middagen min står på plata..
God helg til alle mer eller mindre gærne akvarister !

Tok en skikkelig utrensking i karene i går, nå ser jeg jo faktisk fiskene..;p Det vokser og gror, helt uten både spesiallys, gjødning og CO2 tilsetning i karene her.

Sterbaiene var og rotet oppi plantejungelen etter vannskifte og påfølgende temperaturfall, her er det rett på med kaldt vann fra springen. Fant egg på frontruta noe senere, tydeligvis fant de andre fiskene eggene også, for de satt ikke der så veldig lenge.

Sola skinner endelig i dag og sommerfuglene liker å sole seg Legger ved noen bilder, man får bare prøve å overse at glasset burde vært pusset utvendig.. ;p

Et lite stemning/motlysbilde av en dl av Juwelkaret På dette karet skinner sola direkte på karet, når dn nå er framme.. Karet står ikke mer enn et par meter fra stuevinduet. Jeg kjører 14 timers belysningstid på karene i tillegg, så det burde jo vært rene algesuppa ifølge endel. Det er det ikke, det er faktisk heller lite algevekst i de karene der det vokser godt. Kraftig utrensking på plantefronten gir dog ofte en midlertidig oppblomstring av grønnalger men det går seg som regel til ganske snart igjen, så snart akvarieplantene vokser til igjen.

Så forresten også noen reker i dette karet i går , en riktig liten en også, så tydeligvis er det noen som overlever og forøker seg i villnisset.
Klovnekilliene setter også pris på solen
Så fin killi! Jeg ser disse ofte i dyrebutikken, og de er vanskelige å gå forbi, hehe... Men det gjelder jo så altfor mange fiskearter.
Plussmedlem
Nydelig fisk, Aqua.

Har sansen for villniss-tilnærmingen din. Jeg er litt på den selv jeg.
I de nyeste karene mine er det litt ferske tilstander ennå, så selv om jeg kickstarta filter, ser jeg tegn til litt ustabilitet i vannverdiene.
I tillegg har jeg litt dagslyslekkasje inn på de, så alger gror ganske godt. Litt for godt kanskje.

Men resultatet har for min del blitt at macmasteri-yngelen (i hvert fall en 10-12 av dem) lever og vokser. De er nå kommet til "vi likner på grå sand"-stadiet.
Finner ikke ut av hvordan jeg skal sitere flere innlegg her inne så.. Kuledrøm; ja de er flotte og de var et impulskjøp..Har ikke så veldig mye motstandskraft når det kommer til å gå forbi fristende fisk i butikker.. :p

Viktor; Takk Merk at dette t bildet var tatt etter utrenskingen..Det var adskillig mer tilgrodd før..I den milde grad at veldig lite lys slapp ned i karet, så det var rimelig mørkt lenger ned.

Ser som sagt en og annen reke her med ugjevne mellomrom, så noen har da overlevd og forøket seg.

Derimot var kombinasjonen reker og dvergkreps ingen suksess akkurat.. Av 5 reker og her var to riktig store, så klarte jeg å redde ut en, sterkt redusert. Denne har nå fått enebolig så langt, i et nanokar. Selv om den manglet både flere ben og følehorn, så har dn overlevd i over en uke, så jeg håper dn skal klare seg.

N. ‘Blue Neon’ reken har kommet i siget med forøkningen, så nå er dt ganske mange rekebarn og flere berried hunner i rekekaret

I 200literen som ble ‘omgjort’ til et levendfødendkar( nåja, i alle fall delvis, sidn endl av de opprinnelige beboerne er igjen) kryr det nå av guppyer, på tross av at en av de gamle er en stor scalare. Det er imponerende å se på hvor akrobatisk hanner, når dt kommer til jakt på yngel og ungfisk..Legger seg uten problemer flat som en flyndre i overflaten, for så å ‘skyte’ etter uforsiktig yngel. At også dette karet må sies å være ganske godt beplantet( understatemnt...) , hjelper nok på overlevlsesraten til guppyene..

Legger ved ennå et par crappy foto fra karet, guppyene på bildet har vokst opp i karet, de to røde og svarte sverdragerungfiskene likeså. Disse var nesten helsvarte ved fødsel, rødfargen har begynt å krype mer og mer frem etter som de vokser.
Aqualibre
Finner ikke ut av hvordan jeg skal sitere flere innlegg her inne så..


Jeg har ikke funnet ut om det er mulig å gjøre det på en "enkel" måte, men selv gjør jeg slik (har her byttet ut [ ] med ( ) for at det ikke skal bli et sitat i stedet for å vise hva jeg mener):

Først klikker jeg på sitér på det ene innlegget jeg vil sitere. Fx sitatet over fra deg, da får man opp dette (og resten av teksten du hadde skrevet i det innlegget, men det har jeg slettet fra sitatet):
(QUOTE=Aqualibre)Finner ikke ut av hvordan jeg skal sitere flere innlegg her inne så..(/QUOTE)
Deretter går jeg ned i teksten til f.eks. Viktor, og kopierer og limer inn det jeg vil sitere fra han, og tilføyer sitat-syntaksen foran og bak, fx ved å kopiere syntaksen fra sitatet ditt og bytte ut ditt navn med Viktor sitt:
(QUOTE=Viktor)De er nå kommet til "vi likner på grå sand"-stadiet.(/QUOTE)
Resultatet blir (håper det virker, nå da!! ;-D):
Aqualibre
Finner ikke ut av hvordan jeg skal sitere flere innlegg her inne så..

Viktor
De er nå kommet til "vi likner på grå sand"-stadiet.


På samme måte kan du bryte opp ett sitat i flere delsitater.
Kanskje litt tungvindt, men som regel er jo sitater unødvendige, det holder gjerne å bare henvise til navn, slik du gjorde
Må testast...
Kuledrøm
håper det virker, nå da!! ;-D


Trur det virka?! Da har eg lært noko nytt-Takk!
Plussmedlem
Så krepsen tok reker??
Hmm...de tar bare døde reker hos meg.
Men det er jo kreps, så i utgangspunktet eter de det de får tak i, så sånn sett ingen overraskelse.
Reker, rogn og annet etende..
@Kuledrøm ; takk ( prøvde her å se om dt gikk an å tagge brukere her inne, på samme måte som i endel andre fora)

Snodig..ser at bokstaven E ofte ‘forsvinner’ når jeg skriver innlegg her inne.. Ved gjennomlesing etter at innleggene er postet, ser det unektelig merkelig ut.. Ord ‘flyter’ sammen også, er dt bare jeg som opplever det?

Du har helt rett, det var en relativt tungvindt måte å gjøre det på, så jeg fortsetter med å bare henvise til brukerenes navn

Viktor; Ja det skal jg hilse og si at de gjorde, krepsene altså. Selv med daglig foring( går også en enslig Cory i karet) , så var dt tydelig at de foretrakk levende for, her i form av reker..

Apropos reker.. Siden vinteren har kommet her og jeg ikke får tak i frossenfor pr.nu, så har jeg gått til innkjøp av frosne reker. Rognen får fiskene og rekene spiser jeg. Grei fordeling det

Rekerogn er populært for, så det får funke som erstatningsfor inntil jg får tak på frossent for igjen. Tidligere hadde jeg tilgang til rogn fra laks og ørret( viltlevende) og dette gikk også ned på høykant men det er et for med høy fettprosent.
Plussmedlem
At jeg ikke har tenkt på det før! Rekerogn altså. Regner med det er stor stas, og er etter alle solemerker meget næringsrikt!
Schmart, Aqua!!
Viktor
At jeg ikke har tenkt på det før! Rekerogn altså. Regner med det er stor stas, og er etter alle solemerker meget næringsrikt! Schmart, Aqua!!


Rekerogn er poppis det men vær litt obs, hvis du har glupske ( småmunnede) fisk. Rogna henger stort sett sammen med ‘lim’ , selv når du piller den løs fra rekene. Glupske og små fisk kan få litt trøbbel når de bokstavelig talt gaper over mer enn de har kapasitet til.

Prøv eventuellt å få hver rognporsjon hel løs, eller dele den opp noe.

Har gått til innkjøp av noen C.aenus som selskap for den enslige trilinatusen mens jeg venter på flere trilinatus. Matfriske disse, de står bokstavelig talt på hodet nedi sanda når det fores.
Karet de går i begynner å gro til en smule..

I Juwelkaret hvor bl.a klovnekilliene går, har de allestedsnærværende spretthalene etablert seg. Disse bittesmå hoppende ledd-dyrene øver en umotståelig tiltrekningskraft på klovnene.. Det later dog til å stort sett være 1-0 til spretthalene, har ikke sett noen bli tatt. De får meg til å tenke på ørsmå hvite kaniner, der de hopper kvikt omkring på overflaten .
Nanojungel..
I det pyttelille nanokaret på 10 liter gror det godt..Puttet oppi en liten gren med hornblad og en liten dusk med javamose. Nå ser jeg knappest den enslige kirsebærreka som residerer der.. Satser på noen få kirsebær til i karet, eneboertilværelsen må jo være stusselig for damen.
Havfruehår og annet vakkert grønt..
Måtte ta en liten opprensking i de blå rekenes kar i dag. Det var så pass mye trådalger at det begynte å bli mørkt på bunnen. Med tungt hjerte dog, siden disse trådalgene er riktig vakre i mine øyne , de får meg til å tenke på havfruehår, der de bølger vakkert frem og tilbake i strømmen. Pene er de og de føles som silke å ta på, når de er i vann

Det vokser også en annen pen algertype i dette karet, den har dog en ‘rundere’ vekstmåte , med relativt harde , nedadpekende skudd. Slett ikke ulikt diverse moser. Skulle jeg gjette, så ville jeg tippet på en kransalge av noe slag.

Mange har et alltfor anstrengt forhold til alger tenker jeg.. De er gode indikatore på vannkvalitet og de kan da i høyste grad være både pene og nyttige.

Første bilde viser rekekaret før utrensking, det er mer havfruehår enn det ser ut til, pga lyset ‘forsvinner’ en del på bildet. Rekene er veldig begeistret for disse, de beiter stadig på og i algene.

Bilde to var et forsøk på å ta bilder i bøtta, etter uttynning, de ER vakre

Siste bilde er minipytten (10 liter) , tror jeg må sette inn litt mer planter der..litt skral plantevekst.. :p


Har samlet en del blader ute for bruk i karene, plutselig falt øynene på min innendørs kaffebusk.. Vakre blader og innimellom slipper den tørre blader. Så..nå har noen av akvariene fått kaffetilskudd..

Tilfeldig bekjentskap
© Bettina
Reklame for plussmedlemskap