Hvordan bli kvitt alger

Har ett 54l akvarium og er ganske ny i dette. Har den siste tiden hatt mye slike alger som vises på bildet. Vannet er litt sånn grønn tåkete og man kan ikke se fiskene klart. Har forsøkt å mørklegge akvariumet i noen dager uten st dette hjalp. Forsøkt å bytte både nesten alt vann (sparte på noen liter), da kom algene bare tilbake igjen etter noen dager. Også forsøkt å skifte ca halvparten av vannet to ganger og renset filter. Overmater heller ikke fiskene.
Er det noen som har noen tips til hvordan å bli kvitt dette?
Hva slags planter har du? Og fisk? Antall liter og pumpe? Ville forsøkt å sette inn noen hurtigvoksende planter. Hvor mange timer har du lyset på? Max er 8 timer pr dag helst. Men man kan gjerne korte inn. For eks 5 timer.

Innskrenk timeantall på lys, ha hurtigvoksende planter.
Eventuelt før du får inn nye planter, mørklegg karet i 1+ uke.
Tenker dette er et helt nytt oppsatt akvarie ? Veldig vanlig med algeproblemer i starten. Hjelper ikke med vannskift. men slå lyset av og pakk akvariet inn i en uke, ingen foring.
Så tenker jeg det er vekk.
Takk for tips Får prøve å mørklegge det lenger.
Har 54l aquael. Fulgte pumpe osv med akvariet. Er ikke sikker på hva plantene heter, men har fire forskjellige typer. Jeg har 2 små bunnfisk, to baby gullfisk (som skal slippes ut i hagedam etterhvert) og to guppy (skal kjøpe flere, da to av dem døde rett etter kjøp). Har ikke lyset på mer enn 8t om dagen. Men det får litt sollys på seg i løpet av dagen.
Og ja. Har hatt akvariumet i max to mnd. Det ble ikke sånn den første mnd. Men kan den varme temperaturen vi har hatt i det siste ha noe å si? At det blir for varmt vann i akvariet?
Kommer ofte alger i nyetablerte akvarier.
Det går seg til, planterne må begynne å gro og sånt. Prøv å ikke overfore.
Er det viktig å tilføre næring til plantene? De står kun i grus.
Hvis Du har noe til å komme ned i bunnen.
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap