Kona er lite imponert

Hei!
akvarieeventyret her starter for et par måneder siden da min mor kjøpte en 20L til ungene våre. Oppi der hadde vi elefantsnegle, eplesnegle, amanoreker og tre guppyer. I flere uker kjempet jeg en nitrittkamp uten like, og selv om vi mistenkte en død sebrasnegle som var borte på mystisk vis, så fant jeg den ikke uansett hvor mye jeg gravde nedi der. Ikke luktet det heller. Når alt endelig stabiliserte seg, så kom jo mestringsfølelsen, og med den, litersyken hehe. 
kona var sur i utgangspunktet pga det lille karet hun ikke hadde noen interesse av, og spesielt siden jeg er bortreist på jobb annenhver uke, så noe større tank trodde jeg aldri skulle komme i hus. Mens hun var på tredagers seminar med jobben, i lystig lag, og med god mat og drikke, så sendte jeg henne en link på finn med et 200L akvarium til salgs og skrev jeg ønsket meg det. Tilbake fikk jeg et svar jeg i mine villeste fantasier ikke hadde trodd jeg skulle få, nemlig OK! Så før hun skulle rekke å ombestemme seg stod jeg å skrapa på døra til dyrebutikken morgenen etterpå. Jeg hadde heldigvis tatt noen mål i stua, og noe mer enn 120 liter var det ikke rom for dessverre, men det er betydelig bedre enn 20, så da kjøpte jeg alt nytt i stedet hehe. Med vannet, grusen, plantene og røttene fra lille akvariet, pluss all guffa jeg kunne skvise ut av filteret, sa de i butikken at det nok var trygt å putte fisk i det store med en gang. Jeg kjøpte 3 gullgurami, 6 blehers regnbuefisk og 10 pristellatetra. Det er også sneglene, rekene og guppyyngelet fra det lille karet oppi. I det på 20 liter vil det over sommeren flytte inn krystallreker og jaktsnegler siden de ikke kan i det store. Og ja, den sebrasnegla vi trodde hadde rømt, den lå der den, dau langt nedi grusen på mikrokaret og var grunnen til den vanskelige oppstarten.  
Litt endringer i beboerne og oppsettet
Det viser seg at mine gullguramier er små terrorister ovenfor mine reker og snegler, pluss guppyyngelet som forsvinner raskt på ikke så mystisk vis, så nå har de fått seg et nytt hjem. Det blir heller å satse på guppy og bunnlevere fra nå av. Jeg har også fått oppi noen meksikanske dvergkreps. De er små tøffinger som løper etter det meste med klørne hevet, inkludert slamsugeren.[External Image]
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap