Hvilke corydoras? valgets kvaler...

Hei!
Søker gjerne innspill fra folk som *har eller har hatt* hhv C.Adolfoi og C.Venezuelanus... hvilken av disse artene synes dere er finest/mest underholdende å ha i et selskapsakvarium?

Har svært vanskelig for å bestemme meg, da begge artene er skikkelig fine!

På forhånd takk for alle synspunkter!
det er helt utenom spm ditt ,men ville gått for green laser
Med tanke på hvor vanskelig det er å få tak i "den riktige" Corydoras venezuelanus, så ville jeg gått for C. adolfoi Jeg har begge, men det er ikke ofte man faktisk får det man bestiller med hensyn til C. venezuelanus. De kan stå på listene til grossistene, men det som ofte ankommer, er noe som ikke ligner særlig mye på den "riktige"... Ofte får man noe som ligner mer på C. aeneus.

Egentlig så er det vel ikke noe som heter Corydoras venezuelanus heller, siden vitenskapen har erklært navnet ugyldig, men for Corydoras-folk så eksisterer navnet i beste velgående. Det identifiserer en bestemt type/art Corydoras med sinnsykt flotte farger!

Corydoras adolfoi er en klassisk skjønnhet Om jeg ble tvunget til å kun velge meg en eneste art av Corydoras, så ville jeg valgt den. Jeg har hatt C. adolfoi i flere år nå, og de er utrolig fine med sine farger; svart, hvitt og knalloransje De er veldig populære, og hvis du ønsker å satse på oppdrett av dem etterhvert, så er det aldri vanskelig å selge C. adolfoi.

Den "riktige" C. venezuelanus har disse fargene.
[External Image]

C. adolfoi.
[External Image]

Snakket nettopp med Thor på Dahls Dyrerike, som oppga at han hadde Venezuelanus "som allerede var blitt flotte i fargen" i reolene. Håper han er flink til å identifisere Coryer Jeg har hørt at kunnskapsnivået visstnok er høyt hos Dahls Dyrerike, så jeg håper det stemmer.

Jeg har forhåpninger om at begge disse artene vil være like artige og aktive som min nåværende gruppe på viltfangede C. Trilineatus! Jeg synes også disse er veldig sjarmerende!
Allerede da jeg fikk dem for noen dager siden klynget de seg sammen oppå hverandre i et fronthjørne (på undersiden av et catappablad på høykant), og jeg kunne sverge på at en av dem blunket! Kan Coryer virkelig blunke??
Jeg må nok innrømme at jeg ble cory-frelst allerede like etter at jeg hadde satt dem ut i akvariet, og jeg ble enda mer fascinert over den voldsomt livlige atferden de viste allerede dagen etter - de raste frem og tilbake og opp og ned i akvariet i små grupper mens de til dels fulgte bevegelsene til mine (også svært aktive) Ottoer. Jeg ble sittende som fjetret og følge "leken" til mine aktive små krabater.

Mona: Vil det si at "Venezuelanus" egentlig er nok en fargevariant av C. Aeneus?

malla100: Hehe, rart du skulle nevne Green Laser... det var den tredje arten jeg spurte etter da jeg snakket med Thor, men disse hadde han ikke for øyeblikket.

Må innrømme at det er fristende å bestille grupper av begge artene! Men det blir nok bare en av dem i første omgang, da fruen ser med bekymring på mine "akvarieutgifter", til tross for at hun selv synes akvariehobbyen virker fascinerende.

Takk for alle foreløpige innspill! Venter spent på flere synspunkter.
Hvis Dahls sier de har dem inne, så be om bilder tilsendt på email. Feil skjer, og det er surt å få feil fisk. De er veldig flinke hos Dahls, men jeg har fått feil derfra flere ganger, så det er alltid best å spørre om bilde så man er 100% sikker på at man snakker om samme sak

Alle Corydoras har evnen til å gjøre noe med øynene som vi gjerne beskriver som "blunking". Det er et av de sjarmerende trekkene ved Corydoras Men fisk har jo ikke øyelokk, så egentlig blunker de strengt tatt ikke. Det de gjør er å skru øyet hurtig ned og så opp igjen, noe som gjør at det ser akkurat som et blunk

Tror neppe jeg har opplevd noengang at en nyinnkjøpt gruppe Corydoras ikke har rast frem og tilbake som gærninger i karet de første dagene etter innflytting, hehe! Det er helt vanlig. De gjør det alltid, også hvis man flytter dem fra et kar til et annet. De blir skikkelig gira av miljøforandringer, ser det ut til. Det hadde vært interessant å vite akkurat hva de "tenker" på når de gjør dette og jeg skulle gjerne likt å vite hvorfor, men det tror jeg nok vi aldri får vite med sikkerhet.

Denne susingen frem og tilbake, opp og ned, er noe man kan se igjen senere også, når fiskene er i leks-modus. Plutselig begynner de å suse opp og ned langs glasset og det er gjerne en hunn først og med et par hanner på slep etter seg.

Hjertelig takk for tipset Mona!
Har akkurat sendt en forespørsel om bilde til Thor.

Grunnen til at jeg begynner å helle ørlite grann mot Venezuelanus akkurat nå, er for å få en slags estetisk likevekt, da fiskene i det tiltenkte akvariet er for det meste nøytralt farget (Otocinclus Vittatus(?) samt originale Scalarer) og jeg ville gjerne ha en varm farge som motvekt til dette. Jeg har 4 flotte unge praktbotia i karet nå, men disse skal flyttes til Asiakaret mitt så fort jeg får tak i noen fargesterke bunnfisk (sannsynligvis Venezuelanus).

Adolfoi er utrolig nydelig, men det er kanskje litt mye hvitt i dem med tanke på de øvrige beboerne?
Det er også plass til stimfisk med varme farger inni her, men det er litt begrenset med utvalg i sørafrikanske stimfisk *med sterke, varme farger* som er såpass store at de *ikke* blir scalaremat etter hvert, derfor er jeg skeptisk til kardinalneon, som kanskje hadde vært det naturlige valget ellers.

Jeg spurte også etter Nannostomus Mortenthaleri, men Thor hadde ikke disse inne akkurat nå.
Mulig jeg prøver N. Beckfordi som primær stimfisk i karet, såfremt disse også har gode farger (?) - dette er jeg litt usikker på, da jeg ikke har sett disse i Trondheim.

Forslag mottas med takk også når det gjelder søramerikansk stimfisk!
Dahls har C.Venzuelanus inne, men de er svært små. Har selv hatt lyst på disse, men størrelsen den karakteristiske gråe prikken er så variabel på hvert eksemplar på de som de har inne, og tillegg er de svært lyse i grunnfargen så jeg har derfor holdt meg unna å kjøpe dem.
Forslag til en Sør-Amerikansk tetra med glødende, varm oransjefarge er ildtetra! De er nydelige!

Jeg har en stim på 20, har hatt dem i et år nå. De er veldig små, men pga sin "ildfulle" farge så syns de godt igjen i karet selv på avstand. Men hvis du har scalarer, så er det fare for at de blir scalaremat... de er såpass små.





[External Image]
De ildtetraene var fantastisk flotte! Jeg har et foreløpig tomt kar som jeg nå har skumle planer om å plassere en liten Cory-flokk samt en tetrastim inni - de ildtetraene ser perfekte ut for akkurat dette lille karet på ca 60 L!
Var innom Dahls på Lørdag, og det var C. venezulanus han hadde inne. Jeg syntes også disse var utrolig pene og sterke i fargene.Var faktisk fristet til å øke egen gruppe.
n beckfordi hann
[External Image]

n beckfordi hunn
[External Image]

de er ofte svarte og hvite når de kommer i butikken, da de kommer inn som ungfisk. billig fin fisk, og matvrak til tusen. er det smått nok spiser de det. støv fra malletabletter og. disse har forøvrig flere fargetyper etter lokasjon, mine er burgunder og svart, tom c sine er røde og blå. ha fler huer enn hanner da hannene brisker seg for hverandre, og blir noe territorielle som voksne.

svar på første spørsmålet ditt. Jeg synes c. adolfoi er flottest å se på. har ingen erfaring med noen av de.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap