Newbie mistake ?

Som fersk akvarist prøver jeg så godt jeg kan å lese meg opp om artene jeg skaffer meg før innkjøp. Jeg har i karet på 180 liter 4 sommerfuglciklider og 1 ancistus som ikke er store karen. Kjøpte i går inn 5 Corydoras Aeneus Albino etter at jeg hadde tatt de nødvendige vannprøvene som viste fine resultater. Sommerfuglciklidene jager dem ikke og de får være i fred så det er bra, men...

..disse corydorasene er kjempe stressa og spretter som ping pong baller rundt i akvariet. Kan tidvis holde seg i ro og "jobbe", men generelt kan jeg si de er stressa og jeg også begynner også å kjenne på det.

Er det det nye miljøet som stresser og de vil roe seg etterhvert, eller er det rett og slett sommerfuglciklidene, eller noe annet som forårsaker stresset.

Vi har ett kar til som inneholder 5-6 aeneus, som er ser ut til å trives kjempe godt, spesielt etter å fått ett eget oppholdssted (leste artikkelen til Mona om corydoras og fikk gode tips). MEN altså, mine har det ikke så kult, hva skal vi gjøre.

Kan få flytta disse over i det andre karet, om vi gjør noe omrokkeringer. Men er redd de bare blir mer stressa av det. Hadde veldig lyst på corydoras, men enda mer lyst at de skal ha det bra..Det høres ut som en ganske vanlig oppførsel for coryer i nytt kar ,de blir helt hyper.
Sommerfuglene pleier ikke være aggresive mot de bortsett fra i lekstiden og når de har egg/yngel å passe på.
Takk for svar

Da får jeg roe ned, så satser jeg på at de får roen over seg etterhvert de også.
Det gjør det nok,men det er jo artig å se på de når de er så aktiv og da .Normalt er de jo mer sky og gjemmer seg mer ,så nyt synet av de nå
Enig med Sølvi Dette er helt normal atferd for Corydoras som er flyttet på. Nytt miljø kan ofte gjøre dem helt spinnville noen dager, de har knapt tid til å spise.

Tilfeldig bekjentskap
© Tom Christoffersen
Reklame for plussmedlemskap