Green laser spiser ikke

Hei

Kjøpte for noen måneder siden 16 stk corydoras green laser. Desverre er det nå bare 3 igjen. Jeg får ikke mat i de. Har prøvd med flakfor, frossen for og Cory shrimp wafers.
Jeg har sett de spiser av og til, men de blir bare tynnere. Nå er de 3 resterende så tynne at jeg regner med at de ikke kommer til å leve så mye lenger.

Har flyttet de over i et 180l hvor de går alene med 2 stk oscar yngel. Noen som har tips til hva jeg kan gjøre for å få mat i de ?
Plussmedlem
Hei.

Det kan se og høres ut som det er noen form for innvollsparasitt, enten orm eller bakterier.
Her vil jeg anbefale avliving. Når de har kommet så langt i infeksjonen at de har mistet appetitten (og kanskje også virker apatiske samt mister fargeintensitet) er sykdommen nok så langt framskreden at situasjonen dessverre bare har ett utfall.

Om du likevel ønsker å forsøke å holde dem i live, må du umiddelbart begynne medisinering. Sera (https://www.sera.de/en/freshwater-aquarium/Products/maintain-freshwater-aquariums/treat-diseases/) og Esha (https://www.eshalabs.eu/english) har diverse medisiner mot innvollsparasitter, være seg bakterielle eller orm.

Har en type medisin mot involleparasitter. Metroplex. Den kan blandes i maten sammen med hvitløks konsentrat. Ser om jeg får de til å spise det.

Jeg synest barre at det er litt rart at de andre fiskene ikke viser noe tein til redusert matlyst eller avmagring. Får følge med.
Plussmedlem
Seachem Metroplex kan doseres direkte i vannet også. Har aldri brukt den, men det er et metronidazol-produkt, så er effektivt mot bakterielle infeksjoner. Aner ikke hvordan det er mot parasitter. Men supert at du har medisin klar!

At de andre fiskene ikke viser tegn på sykdom kan enten skyldes at immunforsvarene deres nedkjemper sykdommen, eller at sykdommen ikke har kommet så langt i utviklingen at fiskene er synlig svekket.
Jeg er dog rimelig sikker på at det er en infeksjon av noe slag.

Den eneste andre grunnen jeg kan tenke meg til at corydoras blir kollektivt tynne er at de blir utkonkurrert i matfatet (noe som er ganske vanlig), men jeg tolker innleggene dine dit hen at du faktisk observer at de spiser/ikke spiser. Og da kan vi utelukke den muligheten.

Men du må huske å medisinere alle kar cory'ene har vært i! Ellers vil du garantert få problemet tilbake.
Ble til at jeg medisinerte direkte i vannet siden de ikke er så matglade akkurat nå.
På pakken står det at jeg skal dosere med 1 scoop pr 40 liter vann hver 2 dag i opptil 30 dager. Er på dag 6 nå. De er fortsatt tynne, men virker som de er mer aktive. Har sett dem spise litt. Får bare krysse fingrene.

Hadde de i 720 liter med ciklider i starten. Så kan godt hende de ikke fikk nokk mat der, men jeg såg at de spiste det som blei igjen på bunnen av mygglarver og lignende. Tenker jeg prøver med mat metoden på det karret.
Tilfeldig bekjentskap
© B. Amundsen
Reklame for plussmedlemskap