Praktbotia virker slapp

Hei,

Har et par praktbotia. Den ene litt mindre enn den andre. De er hhv. 5 og 6 cm (ca). Den største har begynt å sove litt mye, og er lite interessert i mat. Det har skjedd nokså plutselig. Den andre er pigg og rask. Ser at fargen på den største ikke er så klar lengre - liksom litt mattere og gråere. Kan den ha fått noe parasitter eller på en eller annen måte blitt syk?

Vidar
Inaktiv bruker
Hvor stort kar har du dem i? Testet vannverdi? Hva forer du med?
Lenge siden du kjørte inn filter? Hvordan er vannbytte rutiner og filtervask?
I utgangspunktet høres dette ganske normalt ut. De største (som regel lederen i gruppen) er ofte mer sky, og et klassisk kjennetegn er at lederen gråer ut i fargene. Nå er dine såpass små at jeg ikke vil være bombastisk ang. dette. Men jeg tror du bare skal se det litt an. Følg med på om de blir innsunkne bak gjellene eller får litt utstående øyne. DA er det reell fare på ferde.... Desverre har Botia en lei tendens til å skremme vannet av sine eiere. De kan bli borte ukesvis,( "presumed dead") for så å dukke opp igjen i full vigør. (PS: hvis du kun har to, så er dette altfor få, da disse finner trygghet i å være en gruppe. Men det var jo ikke det tråden din handlet om. Dette kun til info...)
Karet er på drøyt 40 liter. Leste nå nettopp at dette er alt for lite til praktbotia. Vannverdiene er imidlertid veldig bra. Kjører dobbelt filter - godt innkjørt (ca 2 år). Bytter ca. 1/4 av vannet hver uke. Fôrer med flakfôr Tetra PRO - visst nok til alle typer akvariefisk.
La merke til at fisken begynte å bli innsunken på ryggen foran ryggfinnen/bak gjellene. Øynene så normale ut men muligens litt utstående. Til slutt var den så slapp at da jeg skulle rense akvariet svømte den ikke unna hånden som flytta på røtter og steiner. Fant fisken livløs i dag tidlig. Nå er det bare én igjen sammen med en albino malle (Heter nok noe annet).

Driver av og lager nytt akvarie på ca 250 liter. Men før fisken skal oppi må filter selvsagt kjøres godt inn. Håper at det nye akvariet blir stort nok til å ha praktbotia oppi der.

Vidar
Vidar Øierås
Driver av og lager nytt akvarie på ca 250 liter. Men før fisken skal oppi må filter selvsagt kjøres godt inn. Håper at det nye akvariet blir stort nok til å ha praktbotia oppi der.

De vil ikke få veldig god plass, men 250 liter skal vel holde akkurat.
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap