Pakistanbotia

Har en pakistanbotia i mitt akvarium. når den spiser(spesielt når den må ta biter av maten) høres en høy "klikkelyd" fra den. noen som vet hvorfor den den gjør dette og hvordan den gjør det?
Og da måtte jeg jo lete litt ettersom jeg lurte da jeg hadde Botia - de har tenner i svelget (hvis Pharyngeal teeth betyr det Google oversetter foreslår sent natt til søndag), antar derfor at de må bruke tennene i svelget for å fordøye nammenam som reker og snegler. Mange andre festlige teorier om sånt som svelging av luft ute og går, men sent om natten er det ikke...

Litt lesestoff:

Seriously Fish om Botia striata: Sound also appears to be an important factor in communication since these loaches are able to produce audible clicking sounds, these increasing in volume when the fish are excited. The behavioural aspects of this phenomenon remain largely unstudied but the sounds are thought to be produced by grinding of the pharyngeal (throat) teeth or subocular spines.

Raskt Google-søk

Pussig fisk uansett årsak...
Hei!
Pharyngeal har nok ikke noe med tenner å gjøre i denne sammenhengen. Botia har IKKE tenner. Hva som forårsaker klikke-lyden har ingen enda funnet ut av. Men det er et velkjent fenomen. Hvis Botiaene dine klikker så betyr det i det minste at du har gitt dem noe mat som de setter stor pris på! (Den vanligste årsaken til "klikking" er algetabletter, merkelig nok).

Litt flisespikking: Å linke til Botia Striata er kanskje ikke det beste tipset når TS spør om Botia Almorhae?
Jeg skal overse flisespikkingen selv om klikkingen er et fellestrekk for arten, burde jo ha lært at slike forenklinger ikke går upåaktet hen her inne Som nevnt gikk det fort i svingene i sene nattetimer så jeg tok med "teeth" i farten. Pharynx heter svelg på norsk...

Kanskje svaret kan finnes hos Oslo Akvarieklubb torsdag 3. september 18:30?
Botia
Det dere sier stemmer bra. Botiaen min klikker når den får tabletter, men når den får pølsebiter klikker den VELDIG høyt! det er en liten botia(6-7 cm), men lyden er utrolig høy når den får pølse. kan høre den på mange meters avstand.
Har 4 stk i et kar og det klikker vilt når de får noe digg
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap