Ensom praktbotia

Heisann

Har ett spørsmål ang ensom praktbotia. Jeg har hatt den rundt 3 år vil jeg tippe, å har ikke hatt stim på disse årene. Ikke fikk jeg beskjed om at de burde være i stim når jeg handlet, og når jeg leste meg opp innså jeg at karet uansett var alt for lite.

Nå har jeg derimot fått i meg et mye større kar, og har tenkt å kjøpt kompiser. Han holder seg stort sett gjemt inni dekorasjonen. Spørsmålet mitt er da; vil han bli mer sosial hvis han får likesinnede? Eller er løpet kjørt for einstøingen? Bør jeg kjøpe mange? Og i hvilken størrelse ? Lik stor eller veldig små? Spiller det rolle for fisken sin del ?
Botia er noen ordentlige klovner som elsker å turne rundt og finne på morsomme ting. En botia som ligger stille og bortgjemt har det nok ikke så bra. Om han vil komme ut av skallet hvis han får noen venner, er umulig å si...du må bare prøve Jeg ville fått tak i noen på noenlunde samme størrelse...helst 5-6 stykker hvis akvariet er stort nok. Så er det bare å vente og se om det blir gjensynsglede.
SilverShaded
Botia er noen ordentlige klovner som elsker å turne rundt og finne på morsomme ting. En botia som ligger stille og bortgjemt har det nok ikke så bra. Om han vil komme ut av skallet hvis han får noen venner, er umulig å si...du må bare prøve :-) Jeg ville fått tak i noen på noenlunde samme størrelse...helst 5-6 stykker [I]hvis[/I] akvariet er stort nok. Så er det bare å vente og se om det blir gjensynsglede.


Got it Da skal jeg prøve meg frem å se.
SilverShaded
Botia er noen ordentlige klovner som elsker å turne rundt og finne på morsomme ting. En botia som ligger stille og bortgjemt har det nok ikke så bra. Om han vil komme ut av skallet hvis han får noen venner, er umulig å si...du må bare prøve :-) Jeg ville fått tak i noen på noenlunde samme størrelse...helst 5-6 stykker [I]hvis[/I] akvariet er stort nok. Så er det bare å vente og se om det blir gjensynsglede.Må si meg helt enig i dette. Videre må du ikke gi opp einstøingen om den får selskap men fortsetter å sture. Jeg har tatt over einstøinger to ganger. Det har gått bra begge gangene men har måtte vente nesten ett år en gang for å få en einstøing sosial.

praktbotia er i mine øyne en fisk som totalt endrer adferd når de får en flokk, nok gjemmesteder til å føle seg trygge, samt en schooling fisk som "forteller" at det ikke er noen fare på ferde ved å stime.
sonic
[QUOTE=SilverShaded]Botia er noen ordentlige klovner som elsker å turne rundt og finne på morsomme ting. En botia som ligger stille og bortgjemt har det nok ikke så bra. Om han vil komme ut av skallet hvis han får noen venner, er umulig å si...du må bare prøve :-) Jeg ville fått tak i noen på noenlunde samme størrelse...helst 5-6 stykker [I]hvis[/I] akvariet er stort nok. Så er det bare å vente og se om det blir gjensynsglede.Må si meg helt enig i dette. Videre må du ikke gi opp einstøingen om den får selskap men fortsetter å sture. Jeg har tatt over einstøinger to ganger. Det har gått bra begge gangene men har måtte vente nesten ett år en gang for å få en einstøing sosial.

praktbotia er i mine øyne en fisk som totalt endrer adferd når de får en flokk, nok gjemmesteder til å føle seg trygge, samt en schooling fisk som "forteller" at det ikke er noen fare på ferde ved å stime.

Skal ivei på butikken idag, så får se om han viser interesse for sine artsfrender Liker han veldig godt, så jeg gir ikke opp så lett etter alle disse åra
Det er supert, MajRenate...skulle ønske alle engasjerte seg slik i fiskene sine
SilverShaded
Det er supert, MajRenate...skulle ønske alle engasjerte seg slik i fiskene sine :-)


De er da levende individer de og. Har man først gått til anskaffelse av et dyr må man gjøre det man kan for at de skal ha det bra
Da ble det innkjøpt 3 stk botia idag, så får vi se hvordan dette utvikler seg
Spennende dette her, da ! Krysser fingre
Om eller hvis din ene Botia vil "bonde" med sine nye artsfrender er ikke din fremste utfordring her. Den vil antagelig finne seg fint til rette med nye artsfrender. Det aller viktigste er at du har vært nøye med å velge friske eksemplarer hos butikken. Dette er ikke så lett. Det er høy dødelighet hos PB. Som regel fordi de er svake individer fra kommersielle oppdrettere, og rammes nesten alltid av det som populært kalles "skinny disease". (Dette er ikke èn konkret sykdom, men snarere en fellesbetegnelse for et symptom). Du bør absolutt kjøre en de-wormer kur. Helst med et flubendazol produkt. Dette er ikke tilgjengelig i Norge, men kan bestilles online her. Pga at de er skjellløse er de også veldig utsatt for parasitter, som hvitprikk, som de utvikler når de kommer inn i nye kar. Følg nøye med på det!!! Veldig rent vann, hyppige vannbytter og god sirkulasjon er en selvfølge for å lykkes med Botia. Pluss masse gjemmesteder. Jo flere huler, røtter o.l., jo mindre gjemmer de seg. Lykke til! Praktbotia er en fantastisk morsom og underholdende fisk! Spesiellt når de ligger på ryggen og sover... Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har trodd at mine Botia har vært steindaue, og så tar de seg bare en liten høneblund... (Jeg har 6 kar med kun Botia av diverse slag). Gi dem også algetabletter med jevne mellomrom.. Da vil du høre den velkjente "klikke" lyden.
Jovial
Om eller hvis din ene Botia vil "bonde" med sine nye artsfrender er ikke din fremste utfordring her. Den vil antagelig finne seg fint til rette med nye artsfrender. Det aller viktigste er at du har vært nøye med å velge friske eksemplarer hos butikken. Dette er ikke så lett. Det er høy dødelighet hos PB. Som regel fordi de er svake individer fra kommersielle oppdrettere, og rammes nesten alltid av det som populært kalles "skinny disease". (Dette er ikke èn konkret sykdom, men snarere en fellesbetegnelse for et symptom). Du bør absolutt kjøre en de-wormer kur. Helst med et flubendazol produkt. Dette er ikke tilgjengelig i Norge, men kan bestilles online [URLBLOCK1] Pga at de er skjellløse er de også veldig utsatt for parasitter, som hvitprikk, som de utvikler når de kommer inn i nye kar. Følg nøye med på det!!! Veldig rent vann, hyppige vannbytter og god sirkulasjon er en selvfølge for å lykkes med Botia. Pluss masse gjemmesteder. Jo flere huler, røtter o.l., jo mindre gjemmer de seg. Lykke til! Praktbotia er en fantastisk morsom og underholdende fisk! Spesiellt når de ligger på ryggen og sover... Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har trodd at mine Botia har vært steindaue, og så tar de seg bare en liten høneblund... (Jeg har 6 kar med kun Botia av diverse slag). Gi dem også algetabletter med jevne mellomrom.. Da vil du høre den velkjente "klikke" lyden.


Ok, da skal jeg sjekke ut dette. Vet du noe om leveringstiden fra denne siden ?
De er noen herlige skapninger, pleier å gi mat på kvelden samtidlig som jeg går å legger meg. Karet står i gangen utenfor soverommet, har hørd klikkelydene fra den ensomme rett som det er, IGJENNOM døra :-p
Har handlet hos PlymouthDiscus selv flere ganger, og de er ikke trege med bestillinger. Sender dem rimelig kjapt. Mener å huske det tok en uke eller litt mer.

Vær imidlertid obs på 200-kroners regelen for import av varer fra utlandet. Det betyr at varene du kjøper ikke kan ha en verdi høyere enn 200 kr (omregnet i norske kroner), ellers stoppes pakken i tollen og du må ut med gebyr og norsk moms (som er 25%). Les om 200 kroners grensen her.

Vil ikke være gledesspreder, men verdt å notere seg er at det er en bitteliten sjanse for at varen faktisk blir beslagslagt også i tollen, hvis de finner ut at det er medisiner i den. Det er egentlig ikke lov å handle medisiner til dyr i fra utlandet, hvis de ikke samtidig er godkjent for bruk og salg i Norge.
MEN det er sjelden småpakker stoppes, spesielt hvis det ikke er dyre varer (under 200 kr) og det har gått greit for meg hver gang jeg har bestilt fiskemedisiner fra utlandet. Jeg kan ikke huske jeg har lest innlegg fra noen her på Akvaforum noengang, som skriver at de har opplevd å få medisinene til fisk stoppet. Men som sagt, i utgangspunktet kan de bli det. Så kryss fingrene for at det går glatt

Ville bare nevne dette, siden det virker som du er fersk på det og det er greit å vite hva man gjør Lykke til.
mona o
Har handlet hos PlymouthDiscus selv flere ganger, og de er ikke trege med bestillinger. Sender dem rimelig kjapt. Mener å huske det tok en uke eller litt mer. Vær imidlertid obs på 200-kroners regelen for import av varer fra utlandet. Det betyr at varene du kjøper ikke kan ha en verdi høyere enn 200 kr (omregnet i norske kroner), ellers stoppes pakken i tollen og du må ut med gebyr og norsk moms (som er 25%). [URLBLOCK1]. Vil ikke være gledesspreder, men verdt å notere seg er at det er en bitteliten sjanse for at varen faktisk blir beslagslagt også i tollen, hvis de finner ut at det er medisiner i den. Det er egentlig [URLBLOCK2] i fra utlandet, hvis de ikke samtidig er godkjent for bruk og salg i Norge. MEN det er sjelden småpakker stoppes, spesielt hvis det ikke er dyre varer (under 200 kr) og det har gått greit for meg hver gang jeg har bestilt fiskemedisiner fra utlandet. Jeg kan ikke huske jeg har lest innlegg fra noen her på Akvaforum noengang, som skriver at de har opplevd å få medisinene til fisk stoppet. Men som sagt, i utgangspunktet kan de bli det. Så kryss fingrene for at det går glatt :) Ville bare nevne dette, siden det virker som du er fersk på det og det er greit å vite hva man gjør :) Lykke til.


Ah, supert! Tusen takk for info! Det hadde jeg helt sikkert ikke tenkt på.. Man lærer så lenge man lever osv
Kan jo like gjerne gi deg link til tollvesenets nettside der du finner oppdaterte kurser for omregning av valuta til norske kroner.
Kursene er noe som forandres hver uke, så kursen i dag er ikke den samme som om to uker f.eks. Sjekk derfor innom om du skal finregne på bestillinger fra utlandet nå og senere.

Tollvesenet bruker altså ikke bankenes tollkurser men sin egen, som du finner i linken ovenfor. Det er tidspunktet pakken ankommer tollpost som vil være det gjeldende kurs-omregningstidspunktet, ikke tidspunktet du bestilte varen. Viktig å merke seg, hvis du bestiller så verdien ligger tett opp til 200 kr, f.eks. 198,-.....og så stiger kursen uken etter, og tipper over 200 kroners grensa når pakken ankommer Norge.

Dette med endrende valutakurser er noe jeg har lært meg etter å ha bestilt fra utlandet i en år-rekke Noen valutaer endrer seg knapt i det hele tatt i månedsvis, for så plutselig stige eller stupe. Man lærer hvilke som er mest stabile osv. Euro var lenge veldig stabil, lå på rundt 8 kr.
Jeg bestilte stort sett alt av akvarieprodukter fra Tyskland i mange år. Det er ikke så komplisert som det høres ut som altså, bare et par regler man må vite om og sette seg inn i, så unngår man overraskelser
mona o
Kan jo like gjerne gi deg link til [URLBLOCK1] for omregning av valuta til norske kroner. Kursene er noe som forandres hver uke, så kursen i dag er ikke den samme som om to uker f.eks. Sjekk derfor innom om du skal finregne på bestillinger fra utlandet nå og senere. Tollvesenet bruker altså ikke bankenes tollkurser men sin egen, som du finner i linken ovenfor. Det er tidspunktet pakken ankommer tollpost som vil være det gjeldende kurs-omregningstidspunktet, ikke tidspunktet du bestilte varen. Viktig å merke seg, hvis du bestiller så verdien ligger tett opp til 200 kr, f.eks. 198,-.....og så stiger kursen uken etter, og tipper over 200 kroners grensa når pakken ankommer Norge. Dette med endrende valutakurser er noe jeg har lært meg etter å ha bestilt fra utlandet i en år-rekke :) Noen valutaer endrer seg knapt i det hele tatt i månedsvis, for så plutselig stige eller stupe. Man lærer hvilke som er mest stabile osv. Euro var lenge veldig stabil, lå på rundt 8 kr. Jeg bestilte stort sett alt av akvarieprodukter fra Tyskland i mange år. Det er ikke så komplisert som det høres ut som altså, bare et par regler man må vite om og sette seg inn i, så unngår man overraskelser :)Okei, det var ei grei side. Legger den på bokmerker. Regner med dette også gjelder ved annen netthandel, ikke bare akvarieprodukt. Flott at noen er opplyst om dette, og er villig til å dele på kunnskapen Tusentakk nok en gang

Men det samme jeg har deg her, hva annet er det lurt å bestille utenlandsfra ? Tenker iforhold til røtter, pumper, osv? Eller er det stort sett vannprodukt av forskjellig som er mest lønnsomt ?
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap