Bengalbotia

Hei! Er nybegynner, men innser allerede nå at det kommer et akvarie til i løpet av våren. Dette blir antagelig et eller annet sted mlm 100 og 200 liter. (litt usikker enda, men en i fam. har ganske mange akvarier stående tomme). Driver og ser på disse botiaene og syns de er stilige, men lurer på hvem som kan gå sammen med de? (ser jo "akvarievenner" i fiskebasen, men det er vel ikke alltid anbefalinger man finner der). (vet de skal ha sandbunn og mer enn 100 liter, så det blir kun aktuelt dersom karet jeg får er stort nok)

Ønsker både pansermaller og palettciklider, men er disse tre en dårlig kombinasjon kanskje? Og holder Bengalbotiaen seg mest på bunnen slik at det først og fremst er bunnfiskene og de litt over der det må tas hensyn til?
Da har du sett deg ut tre bunnlevende arter, dette er ingen god fordeling.
Og palettene er nok ikke noe godt valg sammen med de noen av de to andre artene heller. Botiaene trenger god plass, og både de og coryene vil bli jaget når ciklidene hevder revir, om ikke akvariet har stor bunnflate. Coryene har null peiling på revir og svimer overalt, så de vil få bank. Det lureste ville nok være å velge en av de tre artene, og heller komplettere med fisk som holder seg høyere i vannsøylen.
Ok, takk! Var dette jeg fryktet. Da må jeg nok velge meg en av dem ja. (Skal ha andre fisk høyere opp også altså) Fungerer botiaen sammen med Ancistrus?
Det burde fungere hvis akvariet er bortimot 200 liter. Ancistrus er generelt en noe mer "sedat" fisk enn hva cory er.
Storakvariet (på rundt 250 liter) som var tiltenkt meg hadde desverre ikke blitt tatt ordentlig vare på, så det hadde sprukket, så da ble det to små på 27 liter hver istedet og planene må legges kraftig om.
Tilfeldig bekjentskap
© Haakon Haagensen
Reklame for plussmedlemskap