Kuhlii-ål, hvor mange?

Hei.

Jeg har fire Kuhlii-åler i mitt akvarium, og vil gjerne ha flere! Er det greit å introdusere nye Kuhlii til min stim på fire? Vil de bli godt likt av de gamle ålene?

Jeg er også usikker på hvor mange jeg kan kjøpe. Tenkte at 5 til var OK, men jeg vet ikke helt... Jeg har 4 Sterbai, 2 anistrus, 10 Kardinaltetra og 4 guppy i en 60 L
Vel, du har allerede tjuefire fisk i et lite akvarium. Jeg ville ikke utfordret skjebnen og tilføyd enda flere. Det høres ut som du har nok fisk der fra før.

Hvis du er glad i kuhliåler, kan du jo vurdere å selge en av artene du har fra før, og erstatte antallet med nye kuhliåler. Da blir ikke belastningen på vannkvaliteten og filteret økt. Men tenk litt på at du har kuhliåler, Corydoras og Ancistrus på bunnen i akvariet ditt. Det høres ut som det er tett nok befolket på det nivået fra før, etter min mening. Bunnen i en 60 liter er vel bare 60 x 30 cm, ikke store arealet for dem å bevege seg rundt på uten å kræsje med en annen fisk.

PS! Ancistrus-hanner er også territoriale og vil jage andre bunnfisk som kommer i nærheten av det de anser for å være "sin" plass (hule e.l.)

Tilfeldig bekjentskap
© Janne Sogn Dahle
Reklame for plussmedlemskap