Vedr: argus - scatophagus argus , kunnskap ønskes

Hei alle

Dette er for meg en ukjent hybelboer.

Om det finnes akvarister der ute som har litt erfaring med den taes all informasjon imot med takk.

- Optimal foring
- Eventuelt andre hensyn som bør taes.

På forhånd takk for hjelpen.


Vedlagt ligger 2 bilder av den:

*Kilde Monsterfishkeepers*
Ja,jeg også lurer veldig,jeg hadde 3 grønne,og 2 røde,men plutselig begynte den ene grønne å stresse veldig,og døde dagen etter,men vannprøven var bra,og jeg hadde hatt litt salt uten jod i karet,slik jeg ble fortalt..Og nå idag begynte en grønn til å stresse,slik den andre gjorde dagen før den tok kvelden..Virker som den kan ha litt tungt for å puste,siden den holder seg mye rundt luftpumpen,og går til overflaten for å trekke luft innimellom..Har flere andre typer fisk i karet,og det virker som alle de trives,så hva kan være så galt at de skal stryke med ? Ene dagen så det faktisk ut som den ene fikk litt fiskemat inn i gjellene,kanskje det kan ha resultert i en sykdom ? Det ser jo ut som de 3 andre stortrives fortsatt da,men.. Har heldigvis fått lite erfaring med sykdommer i akvariet,på de 4 årene jeg har hatt den hobbyen.. :-P Så alle tips,og erfaringer med denne mystiske fisken taes imot med takk her også..
Disse går vel i ferskvann som små,men når de blir eldre skal de vel helst ha brakkvann/saltvann??
vet det er en gammel tråd, men folk som faller for fristelsen på å holde disse "brakkvansfiskene" bør tenke seg om 2 ganger.

Argus er ikke en ferskvannsfisk, men en saltvannsfisk i utgangspunktet. Den går i ferskvann/brakkvann som liten, men trekker ut i saltvann etter som den blir eldre.
De beiter på tang og alger og sjøgress.
De blir ganske store som voksne individer rund 30-40 cm,.
har selv hatt argus ,flotte fisk men de stresser fælt i brakkvann ettersom de vokser fort.Anbefaler helst å holde argus i saltvannskar.
Har selv en månefisk(mono)som aldri har vært i ferskvann bortsett fra de dagene de sto i akvariene på dyrebutikken. de var direkte stygge i fargene der pga stress og mistrivsel.
satte inn min i saltvannskaret og der trivs den utmerket,flotte farger og eter for minst 10.
Så om du skal ha slike fisk som argus og evt mono fisk, så ha de i fullt saltvannskar.
Tilfeldig bekjentskap
© Tina Arntsen