Lage brakkvann

hei, jeg har et 70 liters akvarium, som jeg skal lage brakkvan i Hvor mye salt per. liter vann ?

takk for svar !!
Brakkvann er sjøvann blandet med ferskvann. Saltet i sjøvann er ikke det samme som saltet du finner i bord-salt og kjøpe-salt fra matvarebutikken! Ekte sjøsalt som brakkvann inneholder, består av over 70 forskjellige mineraler og salter. En miks du ikke klarer å etterligne med bordsalt. Du får ikke brakkvann av det.

Du bør ta en runde og sjekke litt på prisene for saltet man bruker til saltvannsblanding. Deretter bør du kjøpe deg en salinitetsmåler. Den måler eksakt hvor mye salt som er i vannet.

På diverse saltvannsforum er det nok flere folk enn her, som kan fortelle deg hvor mye salt brakkvann inneholder og hva salinitet det har. Kanskje en idè å spørre f.eks. på Saltvannsforum.no....? (hvis ikke det tilfeldigvis er en saltvannsakvarist som har peiling her, f.eks. Inger Anne)
"Brakkvann" er jo et løst begrep, det kan være vann som er nesten ferskvann eller nesten saltvann...og alle varianter innimellom. Så hvilken salinitet du bør ha vil avhenge av hva slags fisk du skal i dette vannet. Så du får ta utgangspunkt i dette og finne ut hvilken salinitet "dine" fisker lever i ute i naturen.
Kan en slamkryper leve i ferskvann ?
Tilfeldig bekjentskap
© Tom Christoffersen
Reklame for plussmedlemskap