Tips om bestilling av planter på nett ønskes


Nå når jeg må starte opp alle akvariene på nytt trenger jeg endel planter.
Noen som har bestilt fra et bra og (viktigst siden det blir endel planter!) rimelig nettsted?
Jeg har bestilt både fra Akvasia og fra AquaZoo i Bergen, begge hadde bra planter. Men det koster litt å få dem tilsendt, siden de må sendes med Ekspress over natten. Så det lønner seg "å samle opp litt", så man har en god bestilling når man først bestiller.

Jeg var godt fornøyd med begge steder, men plantene fra Akvasia var faktisk best pakket og derfor i best tilstand da jeg mottok dem. Plantene fra AquaZoo var dessverre mesteparten av bladene knekt på, det er litt synd når det skjer. Prisene begge steder var absolutt til å leve med. Husker jeg ikke feil, så hadde Akvasia best pris, men AquaZoo hadde et veldig spennende utvalg (i mine øyne). Jeg var innom AquaZoo i går og kikket i nettbutikken, de har mye jeg kunne tenkt meg, til tross for at de holder på med utvidelse av butikken og derfor egentlig har mindre plass enn normalt.
Jeg liker veldig godt utvalget deres De har bl.a. Riccia (den Amano-greia) til en femtilapp

Jeg tror Akvasia har en minstebestilling oppgitt på sin nettbutikk, det står at man må bestille minst 5 av hver plante. Men det var ikke noe problem å f.eks. bare bestille 2 eksemplarer av en plante som blir kjempestor. Det var èn spesiell type Echinodorus som blir gigantisk når den er vokst til, så den ville jeg ikke ha 5 av Det var null problem å bare bestille 2 av den, pluss alt det andre da.



Tør jeg foreslå denne planten, som blir buskete, rødrosa og flott i rett belysnig?
På dette bildet vises også et bladskudd der eplesneglene hadde tatt seg en god bit av planten. De er ganske myke i bladene, og dette falt tydeligvis i smak hos eplesneglene.

Hygrophila Polysperma 'Rosanervig'

<img src="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/frisk_hygrophila_plante.JPG"/img>
danmark?
Lurer selv litt på å bestille en haug fra http://www.akvarieudstyr.dk Utlandet er en smule billigere enn gjengen her på berget. Hva lovverket sier er jeg faktisk ikke sikker på selv om noen vil hevde det er ulovlig å innføre fremmede dyre/plantearter til Norge
Fullt lovlig å ta inn planter fra f.eks akvarieudstyr, men det koster gjerne litt i frakt.
I tillegg skal plantene fortolles, og med postens tempo, risikerer man ganske mye døde planter når man først får ut pakken

Så om man ikke har mulighet til å hente plantene selv, ville jeg nok holdt meg til de litt dyrere plantene som norske butikker leverer
qxl.no har av og til planter på auksjon (avleggere) ellers så har du jo kjøp forum her
noen som har kjøpt fisk av disse?
Lurer på hvordan det er å kjøpe fisk på den måten...
Mona;

Flott plante! Tror jeg har hatt den før, men av en eller annen grunn sliter jeg med slike tynnbladete planter

Men jeg er kjempeglad i å få farver blant planter.
Derfor jeg liker lotusen min så godt!
Prøv noen Echinodorus Rubin! Nyyydelig, enkel å få til og gir et flott fargespill i bakgrunnen.

Det er min favoritt blant sverdplante-artene, og nå finnes det mange flotte arter der å velge mellom

Skal se om jeg klarer å lete frem noen fotografier istedenfor Tropicas tegninger til deg. Den det er bilde av her i plantebasen er ikke så rødlig som den kan bli Og mine egne har et ukledelig dryss av alger, såå...ikkeno' bilder herfra

PSST!
Nå har jeg bladd igjennom en haug med sider, men enten viser de bare bildet som Tropica har, eller så viser de et av en plante som nettopp er satt under vann. Den dyrkes jo over vann av Tropica, og får da noen merkelige, grønne og ovale blader. Ligner ikke den flotte undervannsplanten den vil bli i det hele tatt.

<img src="http://www.tropica.com/catalog/images/productcard/varenr074B.jpg"/img>

Takk for tipset

Det er jo utrolig mange flotte planter å velge mellom, nesten for mye
Har kjøpt noen planter fra Aqua zoo som gikk med vanlig norgespakke helt fra Bergen til Tromsø, dette tok en uke. Sverdplantene tålte det helt fint, deriblandt rubin, men en del tynnbladete varianter så rimelig skakk ut. Om de kommer seg vil tiden vise.
E. Rubin er en flott og hardfør plante, med små krav, det kan jeg skive under på Har stuslige mengder Co2 i karet jeg har den i, og lyset er slett ikke all verden.
På tross av dette, vokser planten som ett uvær. Når det er sagt, så fikk den en knalldose laterittgranulat oppløst i vann (sprøyter ned i rotsystemet, blir som en pasta. Billigere enn kuler, selv om det kan være noe gris til en får dreisen på en 50ml sprøyte)
Rett etter denne bunngjødningen, skjøt den faktisk ikke mindre enn 2 knallrøde blader daglig, blei litt trimming av det
Tilfeldig bekjentskap
© Tobias Sliwon
Reklame for plussmedlemskap