- Hjem
- Forum
- Malawi / Tanganyika / Victoria
- Maller i malwikar ??
Maller i malwikar ??
Postet 13.07.06 kl 14:08
Lurte litt på det samme.Har en nykjøpt ancistrus sammen med mine 4 nye malawi,fordi ancistrus tåler både høy gh og ph,etter basen iallfall.
Men min nye store algespisende venn virker litt slapp.Ikke vil han ha verken agurk eller tablett,kan hende han sliter litt med å finne sin plass i karet,siden malawiene er ganske aktive/hissige.
Jeg følger spent med på hvilke svar du får.
Men min nye store algespisende venn virker litt slapp.Ikke vil han ha verken agurk eller tablett,kan hende han sliter litt med å finne sin plass i karet,siden malawiene er ganske aktive/hissige.
Jeg følger spent med på hvilke svar du får.
Postet 13.07.06 kl 15:17
Har selv ikke mindre enn 5 ansictrus sammen med malawiene, og dem vokser, eter, driter og yngler Ser ikke noen tegn til mistrivsel der i gården. Har for den del også SAE og en stusslig Otto igjen også oppi der, de andre ble spist for ett år siden
Stemmer at maller og salt er en dårlig kombinasjon, men hvorfor i alle dager salte malawi? Malawi er en ren ferskvannsfisk, som på ingen måte trenger salt i vannet for å leve\ trives.
Om du tenker på Gh-salt, for å løfte Gh, inneholder denne ikke noe salt som er skadelig for maller.
Salt(er) er en fellesbetegnelse for masse kjemiske sammensettinger.
Når vi snakker om skadelig salt for maller (og andre ferskvannsfisker), tenker vi på NaCl (bordsalt).
Gh-salt er bassert på kalsiumsulfat og magnesiumsulfat, ikke noe natrium-tull
Men om du kjøper ansictrus til dette karet, bør du tenke på at den trolig går i vann med Ph på under 7, og meget lav Gh. Dette er svært vanlig i butikkene.
Den vil derfor trenge laaaaang tid på å klimatisere seg, selv brukte jeg en uke på dette! Trenger vel ikke si at klimatiseringsprosessen ble foretatt i en større bøtte, og ikke i posene...
Stemmer at maller og salt er en dårlig kombinasjon, men hvorfor i alle dager salte malawi? Malawi er en ren ferskvannsfisk, som på ingen måte trenger salt i vannet for å leve\ trives.
Om du tenker på Gh-salt, for å løfte Gh, inneholder denne ikke noe salt som er skadelig for maller.
Salt(er) er en fellesbetegnelse for masse kjemiske sammensettinger.
Når vi snakker om skadelig salt for maller (og andre ferskvannsfisker), tenker vi på NaCl (bordsalt).
Gh-salt er bassert på kalsiumsulfat og magnesiumsulfat, ikke noe natrium-tull
Men om du kjøper ansictrus til dette karet, bør du tenke på at den trolig går i vann med Ph på under 7, og meget lav Gh. Dette er svært vanlig i butikkene.
Den vil derfor trenge laaaaang tid på å klimatisere seg, selv brukte jeg en uke på dette! Trenger vel ikke si at klimatiseringsprosessen ble foretatt i en større bøtte, og ikke i posene...
Postet 13.07.06 kl 19:39
Liss NilsenLurte litt på det samme.Har en nykjøpt ancistrus sammen med mine 4 nye malawi,fordi ancistrus tåler både høy gh og ph,etter basen iallfall. Men min nye store algespisende venn virker litt slapp.Ikke vil han ha verken agurk eller tablett,kan hende han sliter litt med å finne sin plass i karet,siden malawiene er ganske aktive/hissige. Jeg følger spent med på hvilke svar du får.
Jeg vil tro at den sliter med tilpassingen til malawi-vann. Karet denne fisken bodde lenge i, har svært lave verdier (automatisk vannbytte er noe dritt på den måten, så lenge ikke noe gjøres for å opprettholde gode verdier)
Fisken kan selvsagt også være syk, syntes den er unormalt tynn
Postet 13.07.06 kl 19:41
Postet 13.07.06 kl 19:55
Frank AngellStemmer at maller og salt er en dårlig kombinasjon, men hvorfor i alle dager salte malawi? Malawi er en ren ferskvannsfisk, som på ingen måte trenger salt i vannet for å leve\ trives. ...
En jeg kjenner driver med MASSE malawi.. han sier jeg skal ha oppi 2 ss havsalt, fordi d sterker fiskens slimhinner, og forhindrer sykdom...
Postet 13.07.06 kl 19:57
Har du vanlig salt i vannet, kan dette være grunnen til at den døde. Kutt ut saltet, så går det bedre
Når det gjelder algespisere til malawikar, er faktisk ansictrus den mest egnede fisken til dette. Eller rett å slett malawier som eter alger, finnes en del mbunas som mer enn villig gnager i seg alger
Når det gjelder algespisere til malawikar, er faktisk ansictrus den mest egnede fisken til dette. Eller rett å slett malawier som eter alger, finnes en del mbunas som mer enn villig gnager i seg alger
Postet 13.07.06 kl 19:58
Frank AngellHar du vanlig salt i vannet, kan dette være grunnen til at den døde. Kutt ut saltet, så går det bedre ;) Når det gjelder algespisere til malawikar, er faktisk ansictrus den mest egnede fisken til dette. Eller rett å slett malawier som eter alger, finnes en del mbunas som mer enn villig gnager i seg alger ;)
Men, mener du at jeg skal slutte med saltet?? Ser ut som fiskene trives med det da , bortsett fra ancistrusene:p,.... Det var vel ikke vanlig salt, men hav salt uten jod.
Postet 13.07.06 kl 20:01
Endret: 13.07.06 kl 20:01
Det er ingen som helst grunn til å salte ferskvannsfisk. Greier ikke å forstå hvorfor mange skal salte ferskvannsfisk i tide og utide. Spesielt mange salter malawiene uten grunn.
Så jeg mener helt klart at havsaltet, det får du bruke til noe mer vettig Ikke til akvariet i alle fall
Om du bruker havsalt, for å endre vannverdiene, kan jeg fortelle deg at havsalt fra Jozo ikke vil endre verken Gh, Kh eller Ph.
Jozo havsalt, inneholder følgende (i henhold til Jozo selv)
Maks.verdier:
0,1 % sulfat SO4
under 0,1 % Kalsium Ca
0,01 % magnesium Mg
0,2% vann
Minimum 99,4% NaCl.
Når vi er inne på havsalt:
Jozo havsalt på 1\2 kg esker er uten antiklumpemiddel, om noen skulle ha nytte ev den infoen
Så jeg mener helt klart at havsaltet, det får du bruke til noe mer vettig Ikke til akvariet i alle fall
Om du bruker havsalt, for å endre vannverdiene, kan jeg fortelle deg at havsalt fra Jozo ikke vil endre verken Gh, Kh eller Ph.
Jozo havsalt, inneholder følgende (i henhold til Jozo selv)
Maks.verdier:
0,1 % sulfat SO4
under 0,1 % Kalsium Ca
0,01 % magnesium Mg
0,2% vann
Minimum 99,4% NaCl.
Når vi er inne på havsalt:
Jozo havsalt på 1\2 kg esker er uten antiklumpemiddel, om noen skulle ha nytte ev den infoen
Postet 13.07.06 kl 20:11
Postet 13.07.06 kl 20:23
Postet 13.07.06 kl 20:27
Endret: 13.07.06 kl 20:36
Postet 13.07.06 kl 20:34
Postet 13.07.06 kl 20:36
Liss NilsenOg oppskriften deler du vel med oss.....?*smiler pent*
Det finnes utallige varianter av rekemiks. Det er jo det som er en del av sjarmen med dette foret Kan nemlig tilpasses til akkurat det næringsbehovet fiskene dine har!
Til Mbunas bruker jeg:
75% grønnfor (erter, brokkoli, spinat)
25% reker
I tillegg kan man ha litt hvitløk i blandingen, spirinulapulver, vitaminer, paprika, fiskebiter, muslinger osv.
Den vanligste blandingen jeg selv lager er:
4 kg grønnfor (50% erter, 25% spinat, 25%brokkoli)
2 kg reker.
15 dråper flytende vitaminer til smågnagere, pr kg råvare.
1 spiseskje spirinulapulver pr 2 kg råvare.
Gelatin bruker jeg ikke til å binde massen, syntes det går bare fint til mitt bruk uten dette Jeg bruker heller ikke vann i foret, det er mer enn nok vann i råvarene
Om du vil bruke hvitløk (rik på antioksydanter, og skal ha en god effekt mot innvoldsparasitter), syntes jeg at 4 normale fed pr kg råvare er passe.
Paprika(rød) er også noe man godt kan benytte, 1 normal paprika pr kg råvare er passe der også. Paprika er som kjent rik på c-vitaminer.
Til mer kjøttetende fisker, bruker jeg å snu blaningen på hue, med 4 kg reker, 2 kg grønnfor, ikke noe spirinula. Øker vitaminmengden til det dobbelte.
Den ferdig knuste massen (en krafig food-prosessor er ett must), bør blandes i minst 3-4 minutter. Så har jeg den i poser, kjevler til passe tynn plate, og fryser ned.
En plate på 4-5mm tykkelse er lett å bryte passende biter av når det er tid for mat
Postet 13.07.06 kl 20:49
Postet 13.07.06 kl 21:26
Guppy ;)Hmm... Har sittet å lest litt.. Kom til det at ancistrus i malawi-kar er uegnet.. Er det ikke sånn at maller og salt=ikke bra? Såfall.. man har jo salt i karet og har man maller vil jo ikke d gå bra, eller? men hva kan man ha som algespisere da?? hmm.. hehe, jo algespisende malawi :p
Jeg og Tone har blitt enige om at jeg skal omvende Georg Gibbiceps til Tanganyika- malle.
Ville helst hatt ren Tanganyika, men georg ligger våre hjerter nær.. og han må nesten få lov til å kose seg i 420- liter.
Jeg har hatt ancistrus i Tanganyika før, gjorde som Frank- tilvendte de vannet via bøtte med luftpumpe.
Ikke en uke da, men en hel dag :P
Postet 13.07.06 kl 22:48
Rekemix.
Ang. den rekemiksen Frank.
Gjør du noe med rekene før du putter dem i food-prosessoren, eller hiver du de bare oppi med hode og skall?
Gjør du noe med rekene før du putter dem i food-prosessoren, eller hiver du de bare oppi med hode og skall?
Postet 16.07.06 kl 01:31
Endret: 16.07.06 kl 01:31
Skallet skal være med. Er du litt idig kan du fjerne de groveste følehornene, men jeg lar de sitte på. Discusene mine er blitt noen skikkelige røvere til å spytte de ut etterhvert.
Siden skallet sitter på er det viktig at foodprosessoren er av det kraftige slaget slik at denne klarer å male opp rekene skikkelig.
Postet 16.07.06 kl 01:38
Postet 16.07.06 kl 01:45
Skallet skal være på, dette har en viktig funksjon
Skallet vil ha samme effekt som fiber har for oss mennesker, med tanke på tarmfunksjon Altså, fiskene vil ha mindre sjangs for alvorlige tarmproblemer, siden dem får tømt seg skikkelig.
Enig med Geir i at de heftigste hornene kan brekkes av, men selv gidder jeg skjelden\aldri dette når jeg lager rekemiks
Skallet vil ha samme effekt som fiber har for oss mennesker, med tanke på tarmfunksjon Altså, fiskene vil ha mindre sjangs for alvorlige tarmproblemer, siden dem får tømt seg skikkelig.
Enig med Geir i at de heftigste hornene kan brekkes av, men selv gidder jeg skjelden\aldri dette når jeg lager rekemiks
Postet 16.07.06 kl 10:19