Mystisk mosebit funnet :-) Hva slags mose er det ?

Fant denne lille biten med en mosetype jeg ikke har sett før. Den fløt rundt i plantekaret mitt blant en del stilkplanter.(det eneste stedet jeg har co2-tilsetning, gjør det til et plantekar...)
Den må ha fulgt med da jeg kjøpte disse stilkplantene for en måneds tid siden.

Den ser frisk og grønn ut, denne mosebiten, og veldig interessant og pen vekstmåte. Den er stivere enn javamose, kjenner jeg.
Etter bildetagningen slapp jeg den uti plantekaret igjen, i håp om at den faktisk kanskje blir en mosedott en dag

Noen som vet hva denne type mose det kan være,
og hva den evt heter?

PS! Jeg tok med pekefingeren min på det ene bildet, for å vise hvor bitteliten denne mosebiten egentlig er

<img src="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=26293&d=1153667860"/img>


<img src="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=26294&d=1153667860"/img>
Kan det være Riccia fluitans?
I så fall trives den vel bra med å flyte, ikke sant?
Høyst sannsynlig Riccia fluitans (Gaffelmose), Mona :)
Hei, Mona !!

Jeg har hatt den mosetypen før, men det er ganske mange år siden. Skal med stor sikkerhet si at det er[URL=http://www.akvaforum.no/plante.cfm?id=1016 ] Gaffelmose aka Riccia fluitans[/URL]

Det var jammen meg en liten mosedott gitt :p
Du skal nok se mosen vokser seg stor Mona, men jeg hadde spurt i en butikk om det hadde vært mulig å få en dott med Gaffelmose på kjøpet neste gang du handler fisk/planter =))

PS !! Gaffelmosen er veldig utsatt for algeangrep =(
Det var derfor jeg kvittet meg med den.

Uansett er Gaffelmosen en svært dekorativ plante =))

Der kom du meg i forkjøpet, Mona
Jepp, du kan bruke den som flyteplante

Mvh Maren =))
Riccia, ja.


Etter min erfaring er den ikke så veldig utsatt for alger, med kanskje et untakk av trådalger, men mindre enn foreksempel javamosen.
Jeg stemmer også for riccia. Denne fungerer best om du fester den med fiskesene på en flat stein eller en rot. Den vil aldri gro fast av seg selv. Tips: bruk noe som du kan løfte ut av karet for vedlikehold. Det er vrient og sølete å klippe eller binde den om under vann. Den vokser styggfort under gode forhold med lys og co2, og vil danne de grønne putene dekket av oksygenbobler som en ser i Amanokar. Hvis du ser masse små korte tråder på den, så er det rizomer ikke alger. forhåpentligvis Jeg synes heller ikke den er særlig utsatt for alger, den vokser alt for fort. Den er lett å få til med litt ok lys og litt co2

Du surrer den fast slik

Etter kort tid vokser det ut et tett teppe.

Den kan bli ganske diger før den løsner og du må binde den om på nytt. Bare å løfte det den sitter på ut av karet, klippe av ricciaen, klippe vekk og kaste sena sammen med den nederste delen av ricciaen og så binde fast den friske riccaen på nytt.
hvilket matriale har du bindet den fast på? Er det steiner?
Det er forsteinet tre. Ting som er litt flate og kantede er best, rullestein funker ikke noe særlig : ) Røtter er også fint. Når den blir for stor eller har sittet for lenge så går det sånn som på bildet, og man starter på nytt med å binde den fast igjen.
til Kjetil L - bruk av forsteinet tre
Hei
Ser du har brukt slik "forsteinet tre" til mosen. Det har jeg en haug av, men første gang jeg puttet det i vann fløt det ut en stor brunrød sky. Dette la seg på bunnen av karet som et tynt leirelag. Skyllet det i dusjen og noe mer av brunfargen på "tre-steinen" forsvant. Det luktet våt terrakotta-potte av det, så jeg antar det er brent leire.

Hvordan er det med dine? Sluttet de å farge av? Får du farge på fingrene når du tar i dem? Og sist, men ikke minst; dette utgjør vel ikke noen forurensning med tanke på fiskene?

Jeg har ikke brukt mine etter at jeg så hvor mye farge som fløt av.
Mine farget aldri. Jeg kokte de litt tror jeg, kan ikke huske at det farget noe da heller. Prøv å skrubbe og koke de litt.
Tilfeldig bekjentskap
© Jeff Rapps
Reklame for plussmedlemskap