Fra Mallekar til Tropisk Plante, Selskaps kar.

Tidligere mallekar som jeg fikk lyst til og prøve/omgjøre til eit plantekar.
Har i høy grad blitt fristet og fått inspirasjon her på forumet til å jobbe mer med planteakvarier.
Dette karet blir i første omgang eit " test ut, oppserver og lær kar. Akvariet har også litt spes. mål L140cm B30cm H60cm og her kan det nok fort bli noen utfordringer med planter som skygger for hverandre.

<a href="http://tinypic.com"><img src="http://i7.tinypic.com/24goyo6.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>

<a href="http://tinypic.com"><img src="http://i7.tinypic.com/24goz7r.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>

<a href="http://tinypic.com"><img src="http://i8.tinypic.com/24gozeq.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>
Det er et meget flott plantekar du har klart å få til. MEN jeg likte ikke at du hadde lagt inn en annen link når jeg trykte for å forstørre bildet. Det mener jeg at du kan gjøre på andre sider enn denne.
Med Hilsen fra Atle.
Ser utrolig fint ut!

Atletico
MEN jeg likte ikke at du hadde lagt inn en annen link når jeg trykte for å forstørre bildet. Det mener jeg at du kan gjøre på andre sider enn denne. Med Hilsen fra Atle.


Det kommer automatisk med i koden når man laster opp bilder fra en slik ekstern side som han har gjort. Skjønner ikke problemet?!

Det jeg foretrekker når det gjelder bilder er at de legges som en oppdatering av medlemsakvariene. Da vil bildene være tilgjengelig så lenge Akvaforum er tilgjengelig samt at de som søker etter inspirasjon finner oppdaterte medlemsakvarier .

Karret ser meget bra ut

Eksplosjon av CO2 bobler i løpet av bare en halvtime.
Dette skjedde om kvelden en times tid før lyset slukket. Plantene boblet riktig nok før dette, men aldrig i slike mengder. Eneste fysiske forandringen i karet er at forrige natt gikk CO2en hele natta. Vannbytte ble gjort for 4 darger siden. Karet har også etterhvert ganske stor/hurtig plantevekst. Tilsetter 5ml Master Grow 2 ganger i uka + 6-8 dråper flytende jern 3 ganger i uka. (Er litt usikker på om dette er lite eller mye?,) men plante vokser bra fort uansett. Tilsetter også latrite kuler + jern tabletter i grusen.

Har slitt litt med alger som legger seg, spesielt på de røde plantene, men dette ser nå ut til å minke noe

Testsetta mine er desverre på utlån så jeg har ikke fått målt noen verdier.
Til og med algene på røttene boblet.
Fint kar!. Ser ut som det vokser bra.
"Rot med alger som produserer Co2"...?
Jeg som trodde det var O2 planter produserte når de bobler slik? Oksygen altså?

*he-he*
mona o
"Rot med alger som produserer Co2"...? ;-) Jeg som trodde det var [B]O2[/B] planter produserte når de bobler slik? Oksygen altså? *he-he*



Riktig det Mona, plantene produserer oksygen.
Rødme, Rødme.

Går litt fort av og til med forkortelser ord og uttrykk.
Kjetil L
Fint kar!. Ser ut som det vokser bra.



Joda, nå er veksten rimelig hurtig for noen av plantene. Denne "Rotala rotundifolia" har vel omtendt dobblet lengden siden 10.08.06 og er snart i overflaten.
En liten oppdatering bare for å vise vekst hurtigheten.

Gjødning siste dagene, kun flytende jern + forer svært forsiktig.
Ser ut som algene nå virkelig er på tilbaketog.

"Ceratopteris thalictroides" planten som Tropica sier får en høyde på 15-30cm er nå 20cm over akvariekanten. (når jeg løfter opp de stilkene som brer seg ut i overflaten) Dette må jo være en av de enkleste og mest hurtig voksende planter som er, bare den får nok lys. "Rotala rotundifolia" denne har også nådd overflaten, likeså har Ludwigia repens plantene. Må nok snart til med luking nå.
Flotte planter du har på gang her. Jeg må få tak i noen hurtigvoksende som det, blir skikkelig pent.
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap