Hva slags maller er dette?

Jeg overtok tre maller i går, jeg lurer på om den ene er Ancistrus, kanskje er de samme alle sammen?
Den ene har tydelige barter og jeg antar den er Ancistrus gutt, og jeg ser antydning på barter på en og antar den på siste som jente, men er de samme maller alle sammen?

Hvis den med barter er ancistrus, kan den gå i lek sammen med ancistrusjente oppdretsvariant?

Hvor store blid disse mallene?
Jeg synes det ser ut som om alle tre er ancistrus sp. bare forskjellige kjønn.
Dette er alle ancistrus sp oppdrett Det øverste bilde kan virke som av en jente, de to nederste er av gutter.
Synes det ser ut som alle tre er gutter jeg. Er "horn" på alle tre
ja, jeg og vil påstå at det bare er gutter, for det er antydning til barter på alle?!
Det er større barter på gutter og jentene har mye mindre berter.

Andreas Bjørvik
så jentene har antydning til barter di også?
Inaktiv bruker
Tira
så jentene har antydning til barter di også?


Ja.
Men ikke sånne busker som gutta får

/jan
Barter
Jeg tror ikke det er barter på den øverste, tror det er hårene fra kokosnøtta som lurer en
Men hvis alle tre er gutter er det ikke rart de ikke fikk avkom på dem, eller stiller de kanskje krav for å få det?
Nå har jeg satt den ene gutten, den med masse barter sammen med min jente. Så får jeg se om et skjer noe
Den første er hun og de 2 siste er hanner. Den nummer 2 er vel ikke mer en 5-6cm? Siden da er det en han, men hvis den er sånn 9cm+ kan det være en jente
JanR
[QUOTE=Tira]så jentene har antydning til barter di også?


Ja.
Men ikke sånne busker som gutta får

/jan

Da er kanskje ikke alt håp ute for at jeg har en gutt og ei jente....
Lett å avle på, lette å fore opp.
Disse fiskene må ha en hule hver som de kan bo i, røtter og gnage på for fordøyelsens skyld, og planteføde med spirulinaalger, som det er i de fleste synketabletter spesielt beregnet på algeetere, f.eks TetraPlecomin.
Liker også godt avskallede erter, som er flott å fore opp yngelen på, og salatblader som du moser i neven før du planter det ned i bunngrusen. Agurk og squash er også nam-nam.
Hannen passer eggene og yngelen i hula, og ofte oppdager en ikke at det har vært lek før en ser yngelen. En kan oppleve at leksparet plutselig begynner å rase rundt i akvariet sammen, grave med kraftige slag av halen osv. Men ofte misforstår vi det som slossing. Etter å ha rotet rundt en stund, gjerne rett etter at lyset er slokket, eller om morgenen, får hannen med seg hunnen inn i hulen hvor hun legger eggene sine. Han passer dem til de er klekket, og mens de har plommesekk. Når de kommer ut, er di fiks ferdige små miniatyrer av sine foreldre. Bare bartene mangler....
Etterpå raser de rundt i karet og leter etter mat, erter uten det ytre skallet
gåe ned på høykant, salatblader ribbes kjapt. Etter nokså kort tid spiser de også på de vanlige malletablettene til foreldrene. For ofte men lite om gangen. Praktbotia og ciklider kan nok spise dem, men ellers er de nokså trygge, for de har jo også samme slags panseraktig kropp som foreldrene, så de er ikke gode å svelge. Dessuten er de utrolig kjappe til å komme seg unna. Lykke til!
TUSEN TAKK
for langt og fint svar!
Jeg har flere kokkosnøtthuler, samt flere røtter og planter. Og en annen hule...
De får tre ulike malletabletter, squash, agurk, kinakål etc.
Det liker de godt. Erter har jeg ikke gitt dem. Er det vanlige erter som jeg legger i vann et døgn først?

I det ene karet er rota så stor, med hule under og flere sprekker de liker å gjemme seg i.

Blir spennende å se om jeg får til å yngle på dem.
Bruk frosne erter som du tiner i litt lunkent vann
Da har du det hele ferskt hele tiden, og kan tine passende porsjoner. Husk at det er et tynt skall utenpå som er litt seigt for de små, klem erten mellom tommel og pekefinger så "spretter" den ut av skallet i to halvdeler. Slipp dem hele ned i akvariet og nyt synet!
Pass på at de er helt tinte, for frossen mat er ikke bra for fiskene, de får fordøyelsesesproblemer og kan dø. Hermetiske eller helt ferske erter kan man sikkert også bruke, men siden det går relativt lite til hvert måltid, blir hermetisk fort ødelagt når boksen åpnes, og ferske har man jo sjelden i hus...
Tørkede taper seg nok en del mer i næringsverdi, og kan nok lett være for harde? Selv om en bløter dem mener jeg. Ser at enkelte anbefaler å mose ertene, men det forurenser vannet og er helt unødvendig om en tar av skallet som tidligere beskrevet.
Hold oss oppdaterte hvis de begynner å grave og rote da, eller den dagen du overrasket ser den første yngelen.... Lykke til.

NB! Det finnes mange ulike typer Ancistrus, som ligner hverandre mye, så jeg har hatt i hvertfall to typer som ble solgt som vanlig Ancistrus, en med forgreininger på bartene, og en med barter uten forgrenede tupper. Jeg er ingen ekspert, men har tolket dette til å være ulike typer, men det kan jo være lokale variasjoner på villfisk som slår igjennom? Om moderator eller andre vet noe om dette hadde det vært artig å høre det.
Tilfeldig bekjentskap
© Tom Christoffersen
Reklame for plussmedlemskap