Svinnende guramier og døde mollyer

Inaktiv bruker
hei!

Har sett en tid nå at selv om guramiene og mollyene spiser godt så blir de mindre og mindre og hvor de til slutt dør. Har noen erfaringer med slikt?Det ser ut til at de andre fiskene vokser sakte men godt.

Ser en at en kvit molly har åpne sår inn til gjellene, hva kan det være?

Forer vi feil eller kan det være noe annet som gjør det?
Les om sykdommer, så finner du kanskje svaret.
Kan være så mye når det er så få symptomer å gå ut fra. Du kan kanskje lese igjennom sykdomsartikkelen og se om du finner noe som minner om det du har der.

Ellers så er det viktig å komme med så mange opplysninger som mulig i slike tilfeller: Størrelse på kar, hvor mange og hvilke fisk, hvor lenge har karet gått, vannbytterutiner, hvordan og hvor ofte renses filter, om det er målt vannverdier og hva disse var på, hva det fôres med og detaljerte beskrivelser av symptomer og hvor lenge disse har vart før fisken dør osv. Bilder er heller ikke dumt.
Inaktiv bruker
Fiskefurunkolose
Er den jeg synes passes best.

Akvariet er 285 liter. Finner mer om akvariet vårt på profilsiden og hvilke fisker som er der. Antall guramier stemmer ikke helt nå da men.
Vannverdier er stabile, men tar nok med et glass til dyrebutikken i morgen og får det testet.
Forer med Nutron Colored flakfor.

Bytter vann nå en gang hver fjortende dag. Bytter nok ut 1/6 del da. Nitritt og nitrat verdiene har aldri ikke vært høye i dette akvariet.

Gullguramiene har fått litt mørkere farger. Ellers er det bare avmagring og åpne sår som er symptomer. Og det virkoer som både guramier, en sølvhai og mollyer (dalmatiner, svart seilfinne og kvit seilfinne) som får det.
Med såpass mye fisk i karet så synes jeg en sjettedel hver fjortende dag er altfor lite. Det anbefales vanligvis å skifte 25-30 prosent vann i uken. Nå skal det sies at dårlig vannkvalitet vanligvis ikke gir slike symptomer som du nevner, men det kan føre til nedsatt immunforsvar på fiskene og derigjennom økt risiko for sykdom.

Anbefaler egentlig at du selv har tester for ihvertfall nitritt og helst for nitrat og ph også. Da mener jeg dråpetester siden strips er altfor unøyaktige. Nitritt skal ikke bare være lav, men på null. Nitrat skal helst ikke overskride 20.

En annen ting som kan gi dårligere motstandskraft hos fiskene er ensidig kosthold. Anbefaler at du fôrer med litt forskjellig fôr, gjerne frossenfôr som mygglarver eller ihvertfall varierer litt mellom merker og typer tørrfôr.

Om dette er fisketuberkulose så er det viktigste å gi fiskene så bra forhold som mulig slik at de har en mulighet til å unngå å bli syke. Siden det er vanskelig å si hundre prosent hva dette er så ville jeg også anbefalt en kombinert kur av esha exit og esha 2000. Dette er medisiner som stort sett bare er å få tak i på nett, men som har den store fordelen at de ikke forstyrrer bakteriefloraen i filteret ditt.

Her og her finner du også noen fine artikler som kan være greit å få med seg.
Det er ikke uvanlig med flere sykdommer på en gang når først fisker er blitt syke. Fisker har en veldig fin egenskap i at de klarer å bekjempe "all" sykdom selv, så lenge de er i toppform. Om da noe skjer som gjør at de blir litt redusert (stress f.eks.), blir immunforsvaret svekket og sykdommer kan komme.

Det kan m.a.o. være mye forskjellig. Det aller første du bør gjøre, uansett, er å ta noen gode vannbytter. Mange fisker blir friske av seg selv når de har godt og rent vann. Bytt gjerne en 20-30% vann annenhver dag fremover om du har anledning..

Avmagring tyder ofte på innvollsparasitter, sår kan tyde på en bakteriell infeksjon som kan være en sekundær infeksjon etter parasitter.

Fisketuberkolose kan slå ut på så mange måter så jeg tør ikke si om det er det eller ikke, uten bilder. Selv da vil jeg være tilbakeholden med å kunne gi klart svar.

Hvordan er avføringen til fiskene?
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap