Trenger informasjon om heat pack

Prøver å finne ut litt om hva Heat Pack er for noe. Forstår såpass at det er en slags pose/ pute som utvikler varme, slik at man kan sende planter og snegler også når det er kaldt ute.
Men jeg blir lite klok på hvor lenge disse holder varmen ?
Og hva er det laget av siden de blir varme?
Og hvor er det vanlig å kjøpe disse? Er det ulike sorter, noen som varer lengre enn andre ?
Når noe sendes i posten, hvor mange dager bør man da beregne før det kommer frem? Har jo litt å si for hva slags heat pack man bruker
Heatpack
De fleste slike poser som man får i ymse størrelser og fasonger inneholder jern, carbon, og vannstoff i en gitt sammensetnig. Når man tar av embalsjen og pakken får luft skjer en kjemisk reaksjon med oksygen som avgir varme over tid, til reaksjonen er mettet. Noen skryter av 24 timer andre av 8-12 timer. Ved gode forhold avgir de varme i vert fall 10-12 timer og mer. Siste timene så er dog avgitt varme betydelig mindre. Ikke farlig avfall og ikke miljøskadelig normalt. Det er og mulig at det finnes noen varianter som holder lenger enn andre. men alle jeg har vært borte i har avgitt varme i mer eller mindre grad i 10-14 timer. Ved særledes gode forhold så kan det hende de varer lenger. men luft er cluet for at de skal avgi varme. Innholdet ligger i en ventilert pose som i gjen ligger i en tett palst emabalasje. Nå du tar av plasten så får den indre posen luft og begynner å avgi varme. Den indre posen som har jernpulver mm. er rimelig soldig, men liker ikke å bli våt...
Ok, så da bør den aktiveres rett før pakken sendes, og pakken sendes rett før posten henter post ? Så effekten virker mens pakken er på vei. Men det vil uansett bli kaldt mot slutten av sending.

Selges slikt i butikker ?
Heatpack
De fleste assorterte sportsbutikker har i div varianter. Du bør og passe på at disse ikke ligger helt inn til en pose eller annet da de kan bli ganske varme. Ikke så varme at de smelter plasten i en pose, men kan overopphete de som eks er i en pose. Mange sender vel i små isoporbokser, og vil tro at det er best å ha en slik varmesak festet utenpå eks en isoporboks eller annet. Eller at det ligger noe i mellom som isolerer.
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap