Yngel henger i vannskorpa, normalt?

Fikk med akvariet mitt en stor gjeng ancistrus yngel, men de oppføres seg ikke som bunnlevende fisk... De henger i vannskorpa de fleste av dem og er bare nede på bunn å suser en skjelden gang... Er dette normal oppførsel for ancistrusyngel?

La med et bilde så dere kan se
Huffameg jeg er skikkelig trist nå altså er vist ikke meningen at jeg skal få se disse ynglene vokse opp Enkelte har begynt å trekke til bunnen nå, men de vil ikke spise eller gjøre noe annet en å dø!

Jeg skifter mye vann nå, passer på at det er like varmt vann jeg putter oppi som det er i akvariet, de virker mer pigge etter hvert vannskift, men enkelte bare henger i vanskorpa enda!

dette KAN jo ikke være normalt!

For mer info kan dere jo titte innom tråden min :
Kanskje det er lite oksygen i vannet. Pek filterutblåsen din oppover sånn at den lager bevegelse i vannskorpa.

Yngel i det store og det hele er ofte veldig sarte. Spesielt for temperatur svingninger.
Takk for svar

Har satt utblåset slik at det piskes skikkelig i overflaten og dannes masser av bobbler i natt som du kan lese i tråden min, men alikavel holder de fleste seg ved vannkanten...
Har bare et par som er nede på bunnen å styrer...



Har du sjekket at vannverdiene er der dem skal være og temperaturen? Når du sier at du tar like varmt vann i ved vannbytte har du vannet lagret, kokt det eller tatt varmtvann fra springen?
Hei og takk for svar!

Jeg venter på JBL-testsettet , burde komme nårtid som helst, eneste jeg vet er at PH ligger på 7. Har litmuspapir som jeg tester dette med.

Tempen ligger på stabile 27 grader.

Jeg tar vann som har stått å luftet over natten og blander med kokende vann for å nå rett temp. Har skjønt at vann fra vv.berederen er fyfy

Jeg tenker kanskje den enorme fiskedøden og abnormale adferden kommer av nitritt, og at vannet ikke er serlig bra for de sarte ynglene, selger gjorde ikke som jeg instruerte med filteret og jeg tror dette gjorde at jeg nå må kjøre inn filteret på nytt... -__-'

prøver å redde dem ved å skifte vann flere ganger daglig og la pumpa fiske luft inn i vannet...

Nå har to til trukket mot bunn, men de er fortsatt flere i vannskorpa...

Ikke noe hyggelig start på en koselig hobby, men det er vel ikke stort du kan gjøre enn å bytte vann, bytte vann og bytte vann. Lykke til så får vi krysse fingrene på at det går bra.
Takk! Håper også jeg klarer å redde noen av dem..

Blir mye vann som går og det er et skikkelig pes, har satt vekkeklokka på om natta slik at de får iallefall et vannbytte hver natt også. Men er det noen grense på hvor ofte jeg burde bytte vann? de virker piggere for hvert vannbytte så burde jeg gå opp til 4-6 ganger daglig eller holder det med 2-3?
Når du får dråpe-testene dine, er det greit å måle for å se tilstanden på vannet. Så tar man vannbytter når det behøves.

Det har nok gått helt galt med filteret ditt i transporten, tenker jeg. Kanskje det sto pakket inn slik at bakteriene ikke fikk oksygen ? I så fall kan de stryke med og brytes ned til ammoniakk og nitritt som forgifter fiskene. Vær også meget forsiktig med foring i denne fasen før filteret er funksjonelt, alt du putter oppi vil produsere mere ammoniakk og nitritt. Hvis yngelen eller fiskene ikke viser noen tegn til normal matleting eller spising, er det liten vits i å mate dem. Da er de antagelig for syke til å spise, og maten vil bare ødelegge vannet. Mange ganger spiser ikke vi heller så bra når vi er syke..

Vil ikke anbefale deg å måle pH med lakmus-papir, det er dårlig egnet i vann. Men du har kanskje bestilt dråpetest for dette også ?
Huff, dette hørtes utrolig trist og leit ut.

Når er kanskje ikke jeg den som har lengst fartstid som akvarist, men jeg ville nok tro at vannbytte to ganger om dagen holder. Når du skifter vann, kaster du jo også ut en del gode bakterier, så jeg ville tippe at å skifte for ofte kan gjøre at det vil ta veldig lang tid å kjøre inn akvariet. Eller hva sier dere mer erfarne?

Når du fikk akvariet først i går eller forgårs, kan jeg ikke forstå at det har rukket å bli så mye nitritt ennå? Men også dette kan sikkert noen andre enn meg uttale seg bedre om.

Og forresten. finnes det noen i nærheten du kan få grums fra?

Jeg har selv flyttet yngler (ikke ancistrus, riktignok - kanskje de er enda mer følsomme?) fra et akvarium til et annet hvor pumpa hadde vært av en halvtimes tid. Ingen av ynglene døde. Jeg brukte til og med vann fra varmtvannstanken.

Kan det være noe annet enn nitritt i vannet fra springen din som fiskene og sneglene ikke tåler?
SilverShaded: Ja hun hadde latt det stå i fere timer i en pose, først sa hun at det sto i en bøtte og gikk med ynglene men nå har det kommet fram at hun bare tok ut filtermediet og putta det i en pose 3 timer før jeg henta det! Så filterbakteriene er nok så godt som døde!

Jeg trodde lakmus-papir (trodde det het litmus jeg lol *facepalm*) var ment til testing av våte saker siden de må tiltrekke seg veske for å vise ph verdien? Mulig jeg tar HELT feil da, bruker det til å teste dverghamsteren min for diabetes og tenkte det kunne gjøre nytte som akvarievann-test også... Bestilt koffert med 6 tester i, mener PH var en av de ja


Seahorse: Huff ja! jeg er skikkelig trist og føler jeg har drept masse av de søte små! har SÅ dårlig samvittighet!


Jeg skjønner det heller ikke hvordan dette har gått til så fort! vi plukka ut 36 stk etter første natta!! Jeg gråt som et lite barn da *flau* og så meget mørkt på det hele!

Kjenner ingen i nærheten som jeg kan få filtergrums fra, kan jo spørre hun jeg kjøpte fiskene og akvariet hos, men tviler egentli på at det har noe for seg, stoler ikke på at hun skal ta vare på de bakterienne heller...

ifølge Tromsø vannverk er dette tilsatt vannet: CO2 (kullsyre), natriumhypokloritt (klor) og kalk. Men dette skal vel fordampe ved koking og lagring?
de skriver videre om vannet: Natriumhypokloritten produseres på anlegget basert på koksalt og vann, og brukes til å desinfisere vannet. I likhet med vann fra andre drikkevannskilder i Norge, er vannet i Tromsø til dels bløtt, surt og mineralfattig.

Takker for svar begge to fint å vite at man har dyktige fiskefolk å henvende seg til når ting går skeis
Bakteriene finnes ikke i vannet i så store mengder at det har noen praktisk betydning. Det er derfor det tar så langt tid å formere opp de bakteriene som finnes naturlig i vann.

Det tar lenger tid å kjøre inn et akvarium med fisk fordi du må skifte vann hver dag. Det er imidlertid ikke bakterier du fjerner gjennom dette, men de avfallsstoffene som bakteriene skal leve av. De avfallsstoffene, les ammoniakk og etter hvert nitritt, må reduseres, ellers dør fiskene. Altså er man i en skvis og ting tar lenger tid og er mer arbeidskrevende enn å kjøre inn filteret/karet med tilsatt ammoniakk (Salmi).

Nitritt er et problem ved oppstart av akvarier, men ikke det første. Ammoniakk er det som dannes først, ved nedbryting av rester av mat, direkte fra fiskenes urin mm. samt som SilverShaded skriver, døde bakterier fra filteret.

Ammoniakk er minst like skadelig som nitritt, men mange er ikke oppmerksomme på dette eller glemmer det og tester ikke. Mye "uforklarlig" fiskedød skyldes for høy konsentrasjon av ammoniakk.

Et filter kan godt være avslått noen timer, men da bør det være fullt av vann. Jeg har noen ganger glemt å sette i gang det utvendige filteret etter foring og først husket det neste dag. Skylte filteret ved å la vann fra akvariet renne gjennom filteret og ut i en bøtte istedenfor å la det gå i returslangen tilbake til aret. Ingen problemer med dette.
Takk for informativt svar!

Så da burde jeg skifte vann oftere en to ganger daglig? hva med hver 6 time elns?

Jeg er helt fra meg over dette og vil legge i det arbeidet som trengs for å få ynglene til å overleve!

Det var noe vann i posen med filtermediet, men bare så det dekket halve svampen ca...
Grunnen til at vannet ble dårlig så fort er uten tvil filteret. Du har nok fått en strøm av dødt og halvveis nedbrutt materiale derfra da du startet det opp. Fremgangsmåten til Sigmund er veldig god, særlig i tilfeller der man mistenker bakteriedød i filteret. jeg lar av og til noen liter av det første returvannet gå i sluket når jeg rengjør filteret.

Eventuelt kan også substratet være en kilde, hvis du ikke var pinlig nøye med å skylle sanda/grusen. Nedi der samler det seg ofte organisk "grums" som vil produsere ammoniakk og nitritt hvis det kommer ut i sirkulasjonen/vannet.
uff, jeg skulle kanskje ha pumpa ut vann gjennom filtret før jeg satt det i ja! For å være ærlig slo det meg ikke at bakteriene var døde da selger først sa at filteret hadde vert igang intil rett før jeg kom... Jeg trodde jo at filterbakteriene ville være levende og hjelpe ynglene mine ikke drepe dem!

Jeg skylte sanda, men kan jo altids skylle den på nytt, er bare så kjipt om flere dør pga at de må jages på med håven og settes over i en bolle mens jeg tømmer for vann og får vasket sanda gjen... skal jeg risikere det?

Hva tenker du om vannskifte hver 6 time? eller tror du det holder med hver 12?
Trenger ikke ta ut sanden og yngel. Sjekk ut denne videoen. Ta litt rolige runder med slangen når du likevel skifter vann.
Ooooh! Takk for linken!! skal støvsuge litt i akvariet eg da tihi!
Nei, mete ikke at du skulle ta ut sanda NÅ...at du skulle ha skyllt den før du la den på plass Nå er det uansett for sent og vil bare føre til mere stress for fiskene.
hehe, jeg tok en kjapp støvsuging jeg som Tante Astrid viste på linken sin.. men det har falt ifra flere yngel... bare 5 igjen nå
Axeria
Tempen ligger på stabile 27 grader.


Jeg ville kanskje ha senket tempen til rundt 24 grader når dem er så små.
Tilfeldig bekjentskap
© Birgitte Roland
Reklame for plussmedlemskap