Leifs verden, del 2 (side 105)

Prisen på en fisk spiller vel egnetlig ingen trille om man vil ha noe som ikke alle har og da mener jeg ikke selve arten, men farge mutasjoner osv. Sånn er det iallefall med fugler/papegøyer (som jeg har litt mere peil på)

Nå skal ikke jeg drive med oppdrett, men lurte litt her.. Siden det finnes så mange forskjellige farger innen 1 art og er det på noen mulighet å bestemme fargene på ungene/ynglene utifra hvilke foreldre man har?

Kommer kanskje med masse dumme spørsmål, men dem bare dukker opp her
det virker som om du er veldig flink på dvergciklider så jeg lurer på om det er dumt å ha mye planter, steiner og røtter på bunnen? jeg har det, har sand og jeg skal ha sommerfugler og er ikke sikker på om de vil like det.
har ikke lyst til å starte en ny tråd for å spør om dette.
(115 liter)
sorry vis dette innlegget var upassende
Cathy
Prisen på en fisk spiller vel egnetlig ingen trille om man vil ha noe som ikke alle har og da mener jeg ikke selve arten, men farge mutasjoner osv. Sånn er det iallefall med fugler/papegøyer (som jeg har litt mere peil på) Nå skal ikke jeg drive med oppdrett, men lurte litt her.. Siden det finnes så mange forskjellige farger innen 1 art og er det på noen mulighet å bestemme fargene på ungene/ynglene utifra hvilke foreldre man har? Kommer kanskje med masse dumme spørsmål, men dem bare dukker opp her :D




Hvordan forklare dette enklest mon tro? Fargene på fiskene, da snakker jeg om viltfanget fisk og ikke oppdrettsvarianter er knyttet til lokasjoner, dvs der hvor fiskene/arten er fanget. Ta t.ek mine bitaeniata fra Rio Tigre. Ingen andre lokasjoner har samme farge, og veldig ofte kan lokasjoner plukkes ut på farger og mønster. Bare for å si det er ikke jeg en slik ekspert!!!

Jeg velger å ikke blande lokasjoner på VF apistoer, men velger å holde "ren rase". Da vet du hvordan avkommet ser ut når yngel vokser opp.

Den apistoen som etter min mening er "tuklet" mest med er Apistogramma Cacatuoides. Denne finnes i så mange variasjoner at jeg bare måper.

Skal ikke si at jeg selv ikke har oppdretts apistoer, men foretrekker VF apisto. Har vel 2 eller 3 oppdretts varianter pt av Apistogramma.

Ingen spørsmål er for dumme, og jeg skal forsøke å svare så godt jeg kan. Jeg er hverken ekspert eller noen svigermors drøm, så skal forsøke å ikke kaste stein fra mitt glass hus. Ofte passer ikke teori og praksis....
Nalo
det virker som om du er veldig flink på dvergciklider så jeg lurer på om det er dumt å ha mye planter, steiner og røtter på bunnen? jeg har det, har sand og jeg skal ha sommerfugler og er ikke sikker på om de vil like det. har ikke lyst til å starte en ny tråd for å spør om dette. (115 liter) sorry vis dette innlegget var upassende




Hei på deg Nalo. Flink er vel et ord som ikke jeg føler er meg beæret, men takk likevel. I alle mine kar har jeg sand/grov sand som bunnsubstrat, da dvergciklider graver med munn. Spesielt når huleåpninger skal tettes når det er egg og yngler der. Di siler også sanden via munn, og er deres naturlige virke.

Planter, stein og røtter er greit for yngler å skule seg under. Nå har jeg aldri hatt sommerfugler, men mener at de legger eggene sine på glatte flater som t.ek skiferstein???

I naturen finnes det svært lite planter i apistoenes verden, men er greit for yngel å ha, som nevnt tidligere. Eikeblader og catappablader også en del som bruker. (senker pH litt)

Har som nevnt ikke erfaring med sommerfugler og kan ikke uttale meg om hva som er mest vanlig for dem, og deres trivsel. Høres ut for meg som om du har et greit oppsett
Takk for svaret. Faktisk så skjønte jeg hva du skrev ettersom det er på en måte likt med fugler og farge mutasjoner. Iallefall til en viss grad. Syns det er spennende med farger og ja la merke til at det finnes enormt mange forskjellige farge variasjoner på kakdue ciklidene. Må jo si at jeg virkelig falt for mange av dem.
Må jo si at jeg blir litt imponert av folk som vil holde på rene raser også. De fleste vil jo gjerne prøve å få frem de "litt" spesielle fargene og mønstene.
Det er vel kanskje mange arter som blir utvasket pga blanding av mutasjonene osv ettersom dem de ikke blander rene raser.
Jeg lovet å legge ut noen nye bilder her før i kveld så her kommer det....

1. VF Apistogramma pantalone som passer på nyklekket yngel

2. Alle apisto bitaeniata damers drøm, hanne fra Rio Tigre

3. Apistogramma sp. swarzkehl. Dette er ei hue

Tidligere i kveld kom det innom et uventet besøk. En apisto entusiast som lurte på noen A. barlowi. Han kommer tilbake til uka og skal ha 4 barlowi. Flott å se at det er flere barlowi entusiaster.

Skal en kjapp tur i kjellern og om det kommer noen flere bilde gobiter får vi se snart.
Takk for en hyggelig visit i ditt aller helligste idag Loffa. At du har fine Apistoer er det ingen tvil om. Hilsen en av Påls muntre musikanter
Takker for flott fisk Leif, og et hyggelig besøk! Klarte ikke motstå fristelsen nei, så satser jeg på at det er et par!
Jeg er VELDIG fornøyd

MVH Pål
Tror ikke du har rett når du skriver:sitat:
Må jo si at jeg blir litt imponert av folk som vil holde på rene raser også. De fleste vil jo gjerne prøve å få frem de "litt" spesielle fargene og mønstene. Sitat slutt

Jeg tror de aller aller fleste ønsker å holde sine raser/arter som rene, men noen få utforsker litt og får frem varianter. Det finnes diverse albino utgaver og har selv hatt både Corydoras sterbai albino, Corydoras paleatus albino og ancistrus albino, i tillegg til et par varianter av cacatuoides apistoer

Tom C sin undertekst i sine innlegg forteller litt:

Natural species is a history of Nature, hybrids are just whims of Man. Don't mix locations.

Jeg har nok "arvet" det genet hehe
Mr257
Takk for en hyggelig visit i ditt aller helligste idag Loffa. At du har fine Apistoer er det ingen tvil om. Hilsen en av Påls muntre musikanter:)



Takk for det "musikanten". Ja jeg kan vel ikke annet si enn at jeg er utrolig heldig som har denne muligheten i mitt aller helligste. Hadde det vært normal takhøyde hadde det vær tre kar i høyden og ikke to. Dvs at jeg hadde hatt enda flere apistokar..... Til uken kommer det inn en ny apisto art muligens. Men det tar jeg når den tid kommer...

Dere er hjertlig velkommne tilbake
Kan nok hende jeg tar feil ja :P vet iallefall at sånn er det med fugler. Joda vet at fisker og fugler ikke er det samme, men f.eks innen for fugl så vet jeg at folk driver med innavl for å få frem nye farge mutasjoner. Har selv en rase jeg har kjøpt som jeg vet ikke er ren, men nå skal ikke jeg bruke dem til avl.
Tenkte bare det var likt innenfor fisker også.
Pål sine fisker
Takker for flott fisk Leif, og et hyggelig besøk! Klarte ikke motstå fristelsen nei, så satser jeg på at det er et par! Jeg er VELDIG fornøyd :) MVH Pål



Gleden er på min side Pål og vi satser på et Rio Tigre par. Var en kjapp... tur i kjellern nettopp og jeg ville bli veldig forundret om det IKKE er nye egg i deres hule i morgen. De var som fjortiser begge to og hennes gulfarge skinte som solen.

De fløy mellom to forskjellige huler, men antar de bruker sin "faste" likevel.
Tok noen nye bilder med det samme og de kommer her...

Velkommen tilbake Pål

1. Apistogramma nijsseni hue med yngel
2. Apistogramma cf luelingi
3. Apistogramma bitaeniata og barlowi yngel

Flere bilder kommer
Både og
Jeg har inntrykk av at i det private er det stort sett som Leif sier; folk avler selektivt på rene raser.
Men i svære oppdrettsanlegg er dette selvsagt noe helt annet. Her avles alt med alt (kvantitet) eller med sikte på å lage mer spennende farger (kvalitet, om det sees isolert fra et salgsperspektiv).
Personlig har jeg fått mer og mer sansen for å kjøre den første varianten, men per nu har jeg (dessverre) ikke muligheter for særlig avl. Vi satser på at det endrer seg med neste flytting.
Apistogramma pantalone som pleier sine nyklekkede yngler
Apistogramma agassizii netz, alenquer
Apistogramma bitaeniata paret i lek. Blitzen ødlegger gulfargen på hua
Synes Ap. agazissii virkelig er flott Leif. Mulig at jden har litt ekstra affeksjonsverdi, i og med det var den første Apistoen jeg fikk...
Siterer til mitt innlegg 2092 var det vel....? hvor jeg gananterer egg hos mine bitaeniata. Jeg reiste bort på onsdag morgen og fikk ikke sjekket før jeg reiste. Men kommer hjem igjen i dag og jo da jeg fikk atter en gang rett..

Begynner å kjenne iallefall en del av apistoene mine nå. Så med en gang at noe var på fære når hua jaget hannen pokker i vold i karet når jeg kom ned.

Finner ikke igjen lommelykta mi så vet ikke hvor langt eggene har kommet, men om de ble lagt på onsdag klekker dem sannsynmligvis i morgen. Enn så lenge skal de få være i fred.

Reiste til Lyngdal tidlig onsdag morgen, så det ble litt fisking på kvelden. Ca 10 kg torsk og noen små sei ble det da. I går reiste jeg tidligere ut. Ingen makrell lykke så gikk for torsk og sei igjen. Dette endte med ca 20 kg torsk og 5-6 småsei. Den største torsken på 3,1 kg og ganske så grei.

Problemet begynte vel ikke før jeg kom tilbake til svigers sent på kvelden. Når jeg knapt tar i fisk, og da selvfølgelig ikke renser disse beistene blir det jo andre som må det..... Trenger vel ikke skrive mer om hvordan dette endte.

Skjønte ganske fort at det er greit å fisk, men at fiskeren også renser den... slik at ikke hans svigerforeldre må stå i 1,5 timer å rense fisk i ettertid.

På vei hjem i dag stoppet vi hos min familie.... dvs dyreparken i Kristiansand.

Aper er alltid artig å se og tja det går vel i gener og arv..... Knekten snakket om kaptein Sabeltann i timesvis, og når han først dukket opp ble han livredd.

Nyttet ikke å forklare en 4 åring at det kun var en mann som hadde kledd seg ut nei. Ellers er det siste dagene med ferie nå før det er tilbake til jobb på mandag. Vannbytter etc igjen i morgen

Apen på bilde 3 var under 1m fra meg inne i parken der og følte meg ikke helt trygg. Vi fikk beskjed om ikke å mate eller rekke ut hender til dem. Da ville de bite. Men vi er da i samme slekt tenkte jeg, så får vel høre på frøkna. Vi kan være like umulige...

Ellers var det en lang innbygget dam med diverse ciklider og malawi samt noe jeg ikke aner. Ute i parken var det også en dam med koi. Har vel aldri sett så mye fisk samlet på en plass. De gikk i en enorm stim. Har bilder om noen vil ha de ut i tråden her
Våknet opp til en MEEEGET hyggelig mail i dag. Noen av dere har sikkert fått med dere at jeg lenge har vært på jakt etter Aspidoras C125. Har hatt disse tidligere og var nummer 2 i Norge som drettet disse. Ventet faktisk over ett år på oppdretts diplom fra NAF da disse ikke tidligere var drettet, ei i deres registere.

Han jeg skal kjøpe disse av var (er) første dretter på disse og i samme klubb som meg. Dette blir utrolig spennede. Disse Aspidorasene legger eggene sine på rutene og sprer dem ikke rundt på blader etc, gjore iallefall ikke det hos meg.

En litt kraftig innvendig pumpe settes i et av hjørnene i forkant av karet, med utstrømmingen mot front glasset. Det er da 95% sikkert at de legger eggene sine der hvor vannet treffer front ruten. Resterende 5% legger de eggene sine på pumpehusets tak.

For et par år siden laget jeg en artikkel om disse C 125 og fikk den publisert. Ta gjerne en titt på den og dere faller som fluer.... Utrolig flotte pansermaller



De har flere felles trekk med den mer kjente corydoras, men er både mindre, slankere og er noe lengre i kroppen enn kroppsformen til corydoras. Dette blir både gøy og spennende

Nå skal jeg ned for vannbytter etc og skal bruke litt tid på apistoene mine. En spennende dag er på vei å blomstre....
Den artikkelen hadde jeg ikke fått med meg
Nu har jeg det. Top stuff! Takktakk og gratulerer med flott fisk på veg inn!
En veldig spennende og artig pansermalle som stort sett lider av AD/HD Truls. Det er full trøkk hele tiden. Skal hente dem i ettermiddag/kveld i samme vendingen som jeg skal hente en bunch med corydoras aeneus.

Har fått tatt vannbyttene og renset noen pumper. Har også flytta tilbake pantalone hua som ikke fikk frem yngel. 160L er derfor klar for pansermaller.

Bitaeniata eggene har ikke klekket enda så hua passer på. Hun fillebanker hannen som er nesten dobbelt så stor om han kommer for nær. Skal si hun er kvinne for sin hatt. Godt kona mi ikke har det temperamanget der, da hadde jeg nok tatt MIN hatt å dratt.

Samme er tilfelle da uten egg hos baenschiene. Den enslige hua mi har jo fått besøk av en han etter det andre VF paret jeg hadde. Han skal jeg si dere får kjørt seg. Han er mindre og har ingenting annet enn å rolig forholde seg til fakta. Sannsynligvis skal denne hua få flytte til Larviksområdet.... Til et hjem som er tryggere enn noe annet jeg kan tenke meg. Håper bare vedkommende vil ha med resten av ynglene (søsknene til denne hannen) Ellers får jeg selge dem billig til noen andre. Det er iallefall 2 hanner og ei hue tror jeg samt en eller to til. Veldig varierende i str

Vi får se hva som skjer

Bilde 2 er A. pantalone og bilde 3, A. luelingi
Plussmedlem
Så flott at du får tak i C125 igjen! Virker som en veldig artig pansermalle.
Tilfeldig bekjentskap
© Birgitte Roland
Reklame for plussmedlemskap