Da er jeg i gang (side 19)

Helt enig Loffa, apisto unger er helt utrolig spennende.

Hadde min første litt større søl ved vannbytte i dag.

Etter at jeg var ferdig med det første karet, og skulle begynne på det neste. Glemte jeg å ta ut slangen fra vanndunken der jeg har vannet før jeg tar det oppi karene, slo hevert effekten til. Litt av vannslangen lå på gulvet og resten oppi vanndunken. Jeg var uoppmerksom en stund da jeg var i gang med å gjøre klar det andre karet. Utrolig hvor mye vann som kan ende opp på golvet på kort tid.


RHD
ler..... ja dette kan skje alle RHD. Har tidligere hatt noen gode vannbøtter på gulvene her og der, men det er noen år siden sist nå.

Her hos meg tapper jeg ned alle karene med en gang, og fyller alle opp med det samme. Dvs uten opphold mellom karene i begge manøvre.

Trenger jeg å slamsuge tar jeg dette samtidig som vann taes ut. Slik unngår jeg mye mellom rom i fra kar til kar og derfor ingen vannsøl. Sikkert bare flaks

Ja i denne stung antar jeg bitaeniata eggene har klekket og jeg får noen dagers spennende venting før jeg fårhåpentligvis får se en drøss miniatyrer. Gleder meg som en unge på julaften. Veldig spennende
Apistogramma trifasciata
apistogramma trifasciata ungene har begynt å bli større og tøffere, de er nå å finne nesten over hele karet, så lenge det er noen javabregner eller noe javamose i nærheten. De er fortsatt kun interesert i levende for.

Når det er folk på besøk lurer de på hvorfor det ikke er fisker i karet, og de tror meg nesten ikke når jeg sier det er jo mange fisker oppi der. Mange apistogramma trifasciata unger og noen Otocinclus macrospilus.

Apistogramma trifasciata ungene kommer ikke fram før jeg putter oppi litt nyklekkte artemia, da ser man de komme fram fra litt over alt. Begynner å lure på om det er to kull, da halvparten av dem er veldig mye mindre en de store.

Har ikke full oversikt over hvor mange Apistogramma trifasciata unger det er, siden de er litt over alt karet har jeg på det meste telt 12 stykker, men sikker på at det er en god del flere. Får vente å se når de blir større om hvor mange det er til sammen.

Har funnet ut at Otocinclus macrospilus trolig ikke viser seg forde de ikke føler seg trygge i karet. Må prøve å få tak i fler når apisto ungene har blitt en del større.
Otocinclus ser ut til å være aktive om dagen og gjemmer seg bort om dagen.
Har sjekket på internett og det ser ut som om det også er en taktikk de kan ta i bruk om de føler seg utrygge.
Har selv sett på mange apistokull her Fart66, at det er store variasjoner på str innad i kullene. Spesielt har jeg sett dette på cf borellii og baenschi som jeg har gående nå. De minste er gjerne halvparten av de største i samme kullene. Helt til å begynne med trodde jeg di minste ble hunner og de største hanner, men dette er selvfølgelig bare en teori, og har ingenting med realiteten å gjøre.

Hos mitt borellii kull er faktisk de to største huer, og har siste tiden vokst fort. Blir å skille ut evnt selge en trio når jeg ser en tydelig han. Håper å kunne glede noen med hver sin trio eller par etterhvert. Er 14-15 yngler av disse, og en apisto som i utgangspunktet vokser veldig sakte fra starten.

Hver gang jeg nå har vært nede, i går og i dag, hvor jeg prøver å lyse forsiktig inn i bitaeniata hula, graver hua bare mer og mer og hula er nå umulig å se inn i. Blir jo bare så nyskjerrig vet du.

Barlowi ungene dilter etter mor i 162L og er ca 15-20 i tallet. En søt liten gjeng jeg er veldig glad i blitt og er både stolt og ydmyk. Barlowiene har blitt noe spesielt for meg

Lykke til med barnebarna dine......
Takk for tipset Loffa, det er mest sannsynlig som du sier. Forskjellig størrelse internt i kullet.

Har studert dem nøye nå ved kveldens site foring med nyklekt artemia, og legger merke til at noen er flinkere til å finne plassen maten kommer flytende. Og disse er større en de andre.

Har prøvd å se om de har begynt med noe slags form for revir eller om de prøver å dominere hverandre. Kan ikke se noe tegn på det enda. Så det er vel naturens gang.
Apistogramma trifasciata 4 uker gamle
Nå er Apistogramma trifasciata ungene blitt 4 uker gamle. Har de siste par dagene under observasjon av dem, lagt merke til at de under mating har begynt å jage litt på hverandre.

Kan ikke si om de har sine egne små revir eller om de bare jager hverandre for å få tak i maten selv.

I dag observerte jeg haledasking blant ungene for første gang, jeg så det ca. 15 minutter etter mating av nyklekt artemia. En av småtassene svømte opp vedsiden av en bror/søster og prøvde å daske med halen, dette gjentok seg flere ganger og det var en av de større ungene som trolig prøvde å vise dominans ovenfor sine søsken.

Bilde av Apistogramma trifasciata unge 4 uker gammel
[External Image]

Et bilde til av en annen av ungene, lett å se at de vokser når man tar bilder av dem. Synes fortsatt de er små men de ligner uten tvil miniatyrer av foreldrene sine nå.

[External Image]


Her er til slutt et bilde av tre Otocinclus macrospilus

[External Image]
Apistogramma trifasciata ungene er noen hissigpropper
Apistogramma trifasciata ungene er de hissigste apisto ungene jeg har sett.

De er nå fire uker gamle og sloss så busta fyker, starter med at de posisjonerer seg med flanke mot flanke og så starter haledaskingen, noen har fått taket på det og klarer å få motstanderen til å komme ut av possisjon, mens andre ser mer ut som om de dirrer i kroppen uten noe effekt på motstanderen.

Haledaskingen går så over i regelrett slåsskamp, der ingen vil gi seg med det første.
Håper gemyttene roer seg og de får satt opp et hirarki som gjør at det ikke blir for mye krangling i karet.

En annen ting jeg har lagt merke til er hva de gjør når de blir skremt, blant annet har de en utrolig rask manøvre. Det ser ut som om de fyker rett opp så bortover og så rett ned på samma nivå som de var til å begynne med, for så å stå helt stille til de føler seg trygge. En annen manøvre er to raske rykk i en retning for så å stå stille. Dette skjer utrolig fort.
Må være utrolig fasinerende å se slikt. Har ikke tenkt på at di starter heving av revir og maktkamp så tidlig som ved 4 uker. Apistoer er jo bare helt utrolig fasinerende å følle både når det gjelder yngelpleie og vekst på yngel. Noen arter vokser fort, f.ek baenschi og noen veeeldig sakte, f.ek borellii.

Gleder meg hver dag over å se både barlowiene og bitaeniataene vokse. Er nå 5 arter med yngel her nå, borellii, baenschi, bitaeniata, nijsseni og barlowi. Mange arter på bokstaven B, hehe. Artig å lese om fremtoningen og fremgangen av ynglene dine
Veldig spennende!

Så maktkampen startet tidlig hos honningguramiene jeg drettet, og er veldig spent på å følge utviklingen hos kampfisk-ynglene. Dette er små grupper da, så må være fassinerende å se det hos mange
Loffa og Sissimor, ja det er spennede å følge yngelens utvikling.

Har ikke noe kontroll på hvor mange Apistogramma trifasciata yngel det egentlig er i karet, de kommer liksom fram noen over alt, og vanskelig å telle, men en rask estimering så er det mellom 15 og 30 stykker oppi karet.

Det eneste andre fiskene som er oppi der er den lille flokken med Otocinclus macrospilus, planen er å få tak i en gruppe med Nannostomus. Gjerne en av de små innen arten.
Artemia klekking
I dag ble det igjen, ett opphold i artemia klekkingen. Siden Apistogramma trifasciata yngelen bare vil ha levende for blir dette et problem. Veldig merkelig dette med artemia klekking. Fra å ha fin produksjon, jevnt og trutt. Og masse nykleket artemia til fiskene, så plutselig en deg kommer det ingen.

Alt blir gjort på samme måte, hele tiden, men likevel er det noen ganger det ikke klekkes en eneste artemia. Må bare starte på nytt.

Men tilbake til i dag, ingen nyklekt artemia å gi yngelen. Så jeg måtte prøve med bosmider igjen. Tinte de opp i vann før jeg med pipette puttet dem i karet.

Apistogramma trifasciata yngelen som vanlig kom fram fra over alt i karet på jakt etter mat. De fulgte maten men ingen spiste. Så kom en av de største den tok en bit, og spyttet ikke ut igjen. Lovende, men neste bosmid som fløyt forbi brydde den seg ikke om. Så kun to av yngelen som smakte på bosmidene. Håper morgendagens klekking av artemia lykkes. Ikke særlig artig å tenke på at de små tassene er sultene.
I går klekte ingen artemia, men i dag ble det maks utbytte i begge klelleriene.
Etter at Apistogramma trifasciata yngelen jadde fylt magene ble det masse rester til de store fiskene i de andre karene. Litt artig å se de store fiskene jakte på de bittesmå artemiaene.

Apistogramma bitaeniata gikk av skaftet og var veldig irritert på alle andre fiskene som kom for nære. De var veldig mørke i fargen og ikke i humør.

Nannostomus beckfordi flokken for som noen torpedoer rundt på jakt. Og Apistogramma sp. ´Wangenfleck´ familien lot seg også begeistre for litt jakt.

Planen for påska i akvarie sammenheng er å rengjøre filterne, så det blir en del jobing der. Av de tre filtertypene jeg har fortrekker jeg utvendig filter. Når man har fått taket på å rengjøre de er det enkelt og når det må gjøres sånn ca to ganger i året er det fint.
HMF filter kommer på andre plass. Tar plass i akvariet og er noe herk når det har gått tett. Men det skjer ikke ofte har måtte ta ut hmf matta to ganger siden 2009. Ellers holder det med litt slammsuging av den i ny og ne.
På klar sisteplass kommer innvendig filter. Som jeg har i det siste karet med Apistogramma trifasciata. Satt opp karet i november i fjor og må nå for andre gang rengjøre dem begge to.

Holder på å se etter et utvendig filter med løftehøyde på ca to meter som jeg kanskje kan få til å bruke i det karet. Det kan bli vanskelig å få det fint, men jobber med plan om å få det til.


Apistogramma bitaeniata
Har prøvd å finne ut hvor min VF Apistogramma bitaeniata kan være fra.
Har nå fått et svar på et det mest sansynlig er

"A. bitaeniata from Peru (Iquitos). It is a form found between the lower Río Ucayali and Río Ampiyacu." Dette skal vist være den mest vanlig importerte Apistogramma bitaeniata.

Fikk også vite at det er minst 20 forskjellige lokasjoner på A. bitaeniata
Her er et bilde av min dominante hanne.

[External Image]


Den var fantastisk flott!

Simen
Ja Simen den er utrolig flott, Apistogramma bitaeniata er en utrolig spektakulær Apisto


Nå er Apistogramma trifasciata ungene blitt 5 uker. Her er en av rakkerne.
[External Image]

Apistogramma trifasciata
Apistogramma trifasciata yngelen vokser raskere nå når de får nyklekt artemia flere ganger om dagen, enn når de bare ble mata etter at jeg kom hjem.

Siden de er blitt en del større er de også blitt modigere, så ved siste foring i kveld
klarte jeg å telle 17 stykker. Og det er bare de som var i forgrunnen av akvariet, siden det er masse planter og røtter i karet er det vanskelig å se alle sammen, og de er fortsatt gangske små.

De ungene som holder til i øvre del av karet er veldig mye mørkere imarkeringen sin en de som holder til nede ved bunnen. Skal prøve å få tatt bildet for å vise dette.
Ta gjerne med et bilde av hunnen også

Simen
Apistogramma trifasciata bilder
Her er det noen bilder av Apistogramma trifasciata hunnene. Og til slutt ett bilde av en av hannene.

[External Image]

[External Image]

[External Image]

[External Image]

Og her er den ene hannen. Tror ikke dette er faren til kullet jeg har nå.

[External Image]
Må si meg enig Fart66 at Apistogramma bitaeniata er en utrolig spektakulær Apisto. Når jeg ser på mine fra Rio Tigre "spenner" ut alle finnene, og spesielt hannen seiler gjennom 160L med sine flotte farger, har en ikke annet valg enn å fall pladask for denne arten.

Hannen har nå tatt over yngelpleien i karet nede og dette var en ny opplevelse for meg. Har aldri tidligere sett apistohanner ta over slik. Har desverre problemer med å legge ut bilder her på AF så får ikke vist hannen min her
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap