Fisk i normal kondisjon og med normal helse, vil ikke avmagres og dø av dette i løpet av en så kort periode som det her er snakk om.
Har sett fisk gå uten å ete i over 6 uker, og de mister ikke mer kroppsmasse av dette, en jeg selv gjør om sommeren, med ett aktivt fjell-liv (pondusen forsvinner, men jeg har tilgode å daue av det )
Teorien om at fiskene er syke ved kjøp, er derfor all grunn til å se nærmere på.
Det finnes en del parasitter som kan avmagre fisk i løpet av dager. Slike oppstår gjerne i kombinasjon med en eller flere bakterielle infeksjoner.
Jeg vil anta at det her dreier seg om stressrelatert medvirkning til at fiskene blir rammet ekstremt hardt, og dør.
Med stressrelatert mener jeg rett å slett stress med transport, tilvenning til nytt vann, og ikke verdens mest lukrative tumleplass.
For å finne ut om det er hold i teorien, må en eller flere fisker obduseres. Høyst trolig er det også behov for en celledyrking av bakterier, for å finne art\ kultur.
Det er det vel neppe noen av partene her som er interessert i å betale for