Dagens fugl (side 2)

Dagens fugl er en pilfink, dette er en fugl som ihovdsak er utbredt på Østlandet nord til Mjøsa og på Sørlandet opp til Rogaland. I motsetning til gråspurven er denne mere knyttet til kulturlandskap. Dette er også en av de hyppigste gjestene på forings-stasjonen hvor den forsyner seg grovt av hele menyen. Den er litt mindre enn gråspurven, og kjennes på det brune hodet, den svarte kinnflekken og det hvite halsbåndet.

Jon
Grønnfink
Jeg kliner til med enda en dagens fugl i dag. Dette er grønnfink, den mest tallrike arten på forings-stasjonen. Enkelte dager kan jeg telle over 50 stk. Den kjennetegnes på den kraftige kroppsbygningen, det kraftige nebbet og de gule tegningene på stjert og svingfjær. Hannen er farget gulgrønn, mens hunnen er mer mer anonym i gråbrunt. Det er noen skikkelige egoister som vil ha matfatet for seg selv, og truer andre fugler med og heve vingene og gape truende med nebbet. Dem holder seg bare til solsikkefrøene. Jeg glemt å skrive at den er på størrelse som en gråspurv.

Jon
Blåmeis
Lite aktivitet på AF foreløpig, så jeg legger inn en "Dagens fugl" til.
Dette er da blåmeisen, den er mindre enn fetteren sin, kjøttmeisen, og kjennes lett igjen med sine blåfargede fjær og "fantom-masken". Den er vanlig nord til Trøndelag og mere spredt og fåtallig lengre nordover. Dette er også en hyppig gjest på forings-stasjonen, hvor den foretrekker meiseboller og peanøtter.

Jon
Heisann!Takker for fine bilder og info om fuglene,dette er en tråd jeg følger med på,for fugler er jeg intr. i.Nå ser jeg frem til at ørneparet,lokalt,skal komme tilbake til reiret sitt,sånn ca febr/mars.Men dine bilder blir et fast sted og se etter nye fugler.

Mvh
Hei Ewi

Jeg takker for tilbakemeldingen, hyggelig å lese at folk følger med i denne tråden. Det hadde vært kjempemorsomt om du fikk lagt inn noen bilder av ørneparet her utpå vårparten, men husk ar det er klare begrensninger for hvor nære vi kan komme rovfuglreir.
Legger med et bilde av en sjelden gjest. Jeg har sett den/dem, det er et par, noen ganger, selvfølgelig når kameraet ikke var tilgjengelig. Bildet er tatt gjennom kjøkkenvinduet på en 25 m. avstand. Jeg tørte ikke å gå ut av redsel for å skremme den. Det er en tyrkerdue. Den ble observert første gangen i Norge i 1949, første hekking ble registrert i 1952. Den var tidligere utbredt i Sør-Norge og Nordland, mer spredt i Troms. Den har i den senere tiden gått kraftig tilbake i Norge, og er nå forsvunnet fra nordligste landsdeler. Jeg skal komme mere tilbake til den når/hvis jeg skulle få ta et bedre bilde av den.

Jon
Følger med på denne tråden jeg og, fordi om jeg ikke skriver noen innlegg.
Jeg er super intresert i fugler også, egentlig så er jeg vel intresert i de aller fleste dyre arter jeg, selv om jeg ikke ville hatt alle.
Hei igjen,Mr.Bruce Ørneparet fulgte jeg med på via webcam på Sunnmørsposten (lokal storavis),de fikk på vingene de to ungene de hadde.Dette cam-opplegget var via Prosjekt havørn.
Tyrkerdua var et innslag hos oss ca 1969 og utover en del år.Stor oppstandelse da den først ble observert,senere ble de mange og dermed vanlige her.Nå er det mange år siden jeg såg den sist,men i sommer såg jeg den i Elverum.

mvh
Hei Jon, jeg fikk et uventet besøk av en spurveugle i går.
Den kom som et lyn og slo ned på en av kjøttmeisene.
Fikk det travelt med å få tatt bilde, rakk bare å få tatt ett.
Litt dårlig men...det var tåkete den dagen.

Samme dag kom grønnspetten på besøk..

Hei igjen ja.

Dette er jo drømmemotivet for de fleste fotografer, en rovfugl som slår ned på et bytte. Jeg har jo sett både spurve og hønsehauk i nærheten av foringsstasjonen min, men så var det det med å få tatt bilde av dem da .
Det var godt at du fikk tatt bilde av grønnspett, jeg tror forresten at det er en gråspett. De to fuglene er relativt like, det er mest størrelsen som skiller dem,
Grønnspetten blir 32 cm og gråspetten 26 cm. Grønnspetten ser du sjeldent eller aldri på et foringsplass mens gråspetten er en hyppig gjest. Men fint at du tok bilde som nevnt, for dette er fugler som ikke finns i Rakkestad sentrum. Eneste spetta jeg har observert her er flaggspett, bilde vil komme senere. Hadde jo tenkt å la denne tråden fortsette utover vinteren, og da er det dumt å presentere alle fuglene før jul.

Jon
Ikke en norsk fugl, men er favoritt fuglen min
Det er en Moluk Kakkadue
Løvmeis
Dagens fugl er mest sannsynlig en løvmeis. Den er så lik fetteren sin, granmeisen, at det er litt vanskelig å se forskjell. Løvmeisen er vanlig nord til Trøndelag. Hyppig i parker og hager med trær, i motsetning til granmeisen som foretrekker, ja nettop, gran og furuskog. De eneste forskjellene på de to fuglene er at den svarte strupeflekken er noe mindre på løvmeisen, og at det svarte hode på løvmeisen har fått et lag med klarlakk og er mer skinnende enn granmeisens mattsvarte hode. Det, og den gråe fargen ellers, pluss at dem er på størrelse med blåmeisen, er kjennetegnet på disse fuglene. Løvmeisen er ikke så ofte og ikke så tallrik på foringsstasjonen. Den kommer som regel enkeltvis noen ganger om dagen, og forsyner seg nesten utelukkende av solsikkefrøene.

Jon
Denne tråden er så hyggelig synes jeg. Tidligere bodde jeg landlig og matet fuglene på vinteren og var veldig interessert. Var faktisk med på fugletelling i regi av ornitologisk forening også. Etter at jeg flyttet til byen så ble det slutt på moroa. Ikke mulighet for mating av fugler slik vi bor nå. Er derfor så glad for å se alle de kjente artene i denne tråden.

Dette er vel den eneste fuglen jeg ser for tiden
Hei på deg Tante Astrid.
Bydua er vel en av de mest kjente fuglene vi har. I alle fall for byfolk. Den er en etterkommer av klippedua som tidliger hekket langs norskekysten. Jeg har tenkt på å ta med fotoutstyret neste gang jeg skal til Oslo og ta noen bilder av den selv, med behørig presentasjon.

Jon
Tante Astrid
Denne tråden er så hyggelig synes jeg. Tidligere bodde jeg landlig og matet fuglene på vinteren og var veldig interessert. Var faktisk med på fugletelling i regi av ornitologisk forening også. Etter at jeg flyttet til byen så ble det slutt på moroa. Ikke mulighet for mating av fugler slik vi bor nå. Er derfor så glad for å se alle de kjente artene i denne tråden. Dette er vel den eneste fuglen jeg ser for tiden ;)


er du ikke i vanndamman og mater fuglene da tante astrid?
Jaså, så du er kjennt i by'n

Må innrømme at det er lite turer til vanndamman, ja. Synes det er litt triste forhold for fuglene innenfor gjerdet der så det er ikke så morsomt å dra dit synes jeg. Nok av duer og måker der da. Duen på bildet befant seg forresten i innhegningen til pingvinene i akvariet i Bergen da jeg knipset den
Tante Astrid
Jaså, så du er kjennt i by'n ;) Må innrømme at det er lite turer til vanndamman, ja. Synes det er litt triste forhold for fuglene innenfor gjerdet der så det er ikke så morsomt å dra dit synes jeg. Nok av duer og måker der da. Duen på bildet befant seg forresten i innhegningen til pingvinene i akvariet i Bergen da jeg knipset den ;)


jente fra frei (nekter å kalle meg kristiansunder selv om vi teknisk sett er slått sammen nå :P ) du snakker med "sjø" har ikke vært der selv på 10 år, men det var stas å mate duene på den tiden hvertfall

sist gang jeg var i akvariet i bergen hadde pingvinene fått barn
[External Image]

[External Image]

[External Image]
Det var vel kanskje de samme som jeg tok bilder av da de var litt yngre.

Håper vi ikke blir altfor OT, men pingviner er da fugler de også vel
ja det er det nok

den har gult merke den som kommer og legger steinen i redet med 2 unger i. samme som den på ditt bilde. søte pingvinen!
He he, pingviner er helt klart fugler. Disse kan jeg veldig lite om og har aldri sett live, så her gjør jeg som Ingrid Espelid og "me juksar litt".

Jon
Knoppsvane
Dagens fugl fant jeg definitivt ikke på forings-stasjonen.Knoppsvanen er en kjent og kjær fugl for de fleste, til tross for at det bare er rundt 500 hekkende par i Norge. De er i hovedsak fordelt fra Rogaland til Svenskegrensen og opp til Mjøsdistriktene. Den ble første gang registrert hekkende i Norge i 1926. De levde opprinnelig på de store steppene i Asia, men ble innført til Europa antageligvis så tidlig som på 1600-1700 tallet. Opprinnelig en trekkfugl, men kan overvintre på kysten ved milde vintre.

Jon
Tilfeldig bekjentskap
© Rune Evjeberg
Reklame for plussmedlemskap