Enda en nybegynner (side 2)

kaiamor
må bare kommentere, dette er vel totalt bakvendt? man skal ikke ta ut fisk da dette stresser fisken veldig mye mer enn nødvendig og mye mer stressende enn å bare la den være i karet under grums. og man fyller vel aldri med iskaldt vann?? husk at plantene også lever og de kan faktisk dø å masse iskaldt vann. Og det finnes vel ingen vettug grunn til at ferskvannsfisk skal trenge salt? De bor i ferskvann, de får i seg nok salt via mat. Og vent med nye fisker! La pumpa jobbe seg opp bio nok til å takle de fiskene som allerede er der før du tilsette nye eller vil du bare få nitritt og fiskedød


Det er faktisk veldig, veldig mange som alltid eller ofte fyller på med kaldt vann. Blant annet så kan kaldtvannskifter trigge lek for utallige arter fisk. Planter tåler fint litt kaldt vann for ei lita stund. La heller bare vannet bruke den tiden det tar å varme det opp. Jeg tror det vil stresse fisken enda mer om man skal fylle iskaldt vann i for så å varme det opp fort som f... I allefall om man skal bytte så ofte som det er snakk om her.

Temperer heller vannet i bøtter eller baljer i stedet. Gjerne over natten.

Du har helt rett i at salt er ikke nødvendig eller bra for de fleste ferskvannsfisk, men det er en del unntak.
ja LITT kaldtvann kan trigge lek. Sånn typ et par grader kaldere enn normalt men vann som holde kanskje 10 grader trigger ikke til mye lek men heller kamp om overlevelse :P
Trådstarter;
vennligst overse helt de fullstendig misvisende og gale rådene som kommer fra Anette her i tråden. Har aldri sett på maken til elendige råd! Gjør du som hun beskriver, har du fiskedød i vente. Så for all del: unngå alt hun sier. Rådene er så feil at de burde slettes! Makan!


Du skal ikke kjøpe flere fisk nå. Du må holde liv i de du har de neste ukene, for nitritten VIL komme og det eneste du kan gjøre er å bytte vann hver dag. Nitritten oppstår normalt ca 14 dager etter oppstart. Det har ingen hensikt å måle nitritt noen få dager etter oppstart fordi tiden for det ikke er kommet enda. I en periode FØR nitritten kommer finnes det noe annet som er giftig for fisk: ammoniakk. Å teste for ammoniakk nå kan være veldig lurt!

Å innkjøre et akvariefilter tar ca 33 - 35 dager.

Bytter du filter nå (og det bør du gjøre, for Rena filterne suger og er skikkelig elendige!) så starter alt på nytt. Les helst denne tråden om filterbakteriekulturen i et filter, så forstår du litt mer hva som ligger bak.
Anbefaling på innvendige filtere er ofte å satse på et Fluval filter. Sjekk med andre akvarister her (jeg bruker ikke Fluval) hvilken str i cm som det er på de ulike modellene, så du ikke ender opp med et Fluval filter som er for høyt til ditt kar. Et akvarium på ca 60 liter er vel omtrent 30 cm høyt (standardmål)...?

Kaiamor
ja LITT kaldtvann kan trigge lek. Sånn typ et par grader kaldere enn normalt men vann som holde kanskje 10 grader trigger ikke til mye lek men heller kamp om overlevelse :P


Du.. Hvis man har 100 liter vann og bytter 30-40% altså 30-40 liter. Vanntempen er 25 grader og man fyller på vann på 13 grader (det kaldeste jeg får). Da synker temperaturen maks 5 grader (på langt nær så mye...).

Når det er regntid i for eksempel Amazonas så regner det enorme mengder. Fiskene har ganske varmt vann, mens plutselig så er tørketiden over og kaldt regnvann flommer over. Da blir det MYE kaldere, det blir ett helt nytt miljø og det kommer som regel mat i bøtter og spann. Da utnytter de sjansen på instinkt og legger egg for å sikre in neste generasjon.

Det mange da gjør er at de bytter masse vann slik at temperaturen synker betydelig, mater masse og ny innredning. Da får du noe tilnærmet lik naturen. Man kan også flytte fisken over i ett kaldere kar, og mate masse. Det blir hipp som happ.

Fisker tåler mere enn du tror, og tenker helt annerledes enn oss!
Tilfeldig bekjentskap
© Trude T.
Reklame for plussmedlemskap