Oppsett av 260l akvarium (side 2)

Uhmm...ciklidefamilien inneholder mange spennende arter, ja. Men dette er ofte veldig territoriale og stridbare fisk, for de driver yngelpleie og hannene holder gjerne revirer. Så man kan ofte bare ha 1 ciklide-art i karet av gangen (unntaket her er malawi-ciklider, som eksisterer sammen i naturen). Noen er veldig aggressive, andre er 'snillere'. Så å ha ciklider krever enda bedre planlegging, med tanke på hvilke andre arter de kan leve sammen med uten å spise dem eller mobbe dem ihjel. Du får studere dem litt og se om du blir noe klokere....i Fiskebasen står det gjerne litt om hver arts gemytt.
OKay! Ja, må nesten studere de litt nærmere. Ble svært fasinert av arten. Malawi cikhlidene skal jeg sjekke ut! Finnes vell andre fargerike arter hvis jeg leter godt nok som passer med cikhlidene!
Bare for å ta det med en gang : ciklider fra Malawi-sjøen (og ciklider fra Tanganyika- og Victoria-sjøen), lever i vann med høy pH og høy GH. Har du surt vann med lav GH er det en del arbeid å skape "malawi-vann" hver gang du bytter vann. Fullt mulig, men jobbig. Men masse fargerike arter ! Og malawi-ciklider passer egentlig bare sammen med andre malawi-ciklider. Finn noen videoer fra Malawi på YouTube, så skjønner du
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap