Turnips sin akvariedagbok (side 22)

Enda et bilde... Dette er knoppen til Barclaya longifolia:


Plantene mine har i lang tid sendt opp den ene knoppen etter den andre. De åpner seg aldri, men etter en stund "sprekker" de, og masse frø kommer ut. De blir liggende over alt i karet, og en del har etter hvert begynt å spire, så nå har jeg masse nye småplanter Morplantene ble til slutt slitne, og har nå gått inn i en hvileperiode tror jeg.

Veldig morro å få frøene til å spire i alle fall!
Knipset et par bilder av husets nyeste innbygger i dag - (en fantastisk crowntail-kampfisk) i forbindelse med at jeg har laget en tråd her på forumet der jeg ber om tips til hvordan jeg skal behandle ham i karantenetiden for at jeg skal være sikrest mulig på at han er frisk som en fisk når han med tid og stunder flytter over i 180-literen.

Tråden er forresten denne:

Legger ut bildene her også, så jeg har ham dokumentert i min egen tråd. Er sikker på at han blir en flott fargeklatt i 180-literen! Det karet har ganske mørke planter, og masse blodrød lotus som matcher det røde i fisken - så jeg tror han kommer tl å lyse opp i karet!

Det er veldig vanskelig å få tatt gode bilder i karet han går i nå, så disse nyter ham virkelig ikke rettferdighet. Han er så flott at jeg tror jammen jeg må legge meg i selen og sørge for å få tatt noen ordentlig bra bilder av ham.

Så nå er jeg altså den stolte eier av ikke mindre enn to kampfisker! Merkelig hvordan denne hobbyen lurer meg med inn på nye stier
Gratulerer med flott fisk Kor fant du den?
Det viktigaste i karantenetida er vel at han ikkje har det for kaldt eller blir utsatt for trekk (dvs. husk dekkglass
God vannkvalitet er også viktig. (Men det reknar eg med at du har.) Med så mykje finneprakt er kampfisk spesielt utsatt for finneråte og sopp. Pass også på at uspiste restar av f.eks mygglarver ikkje blir liggande i akvariet. Dårlegt frossenfor kan gje bukvannsott.

Har du planlagt oppdrett?
Heisan Ingunn, kjøpte den på Tropehagen på Bystasjonen. Det er der jeg har kjøpt begge kampfiskene mine. Veldig sjeldent jeg finner fisk av interesse der, men går nå av gammel vane en tur innom en gang i blant. -Og i det siste har det altså begynt å dukke opp utrolig fine crowntail-kampfisker i butikken... Så fine at jeg ikke klarte å holde fingrene av fatet...

Hadde jo ingen planer om å skaffe meg kampfisker i det hele tatt, men nå som jeg plutseig har to hanner har jeg vært innom tanken på oppdrett, ja. Pussig det Det er mulig jeg smått om senn jakter litt på noen fine hunner. Vi får se... Det er jo en helt ny verden å sette seg inn i, jeg har aldri hatt oppdrett på betta før, men det hadde vært morro å prøve!

I tillegg til gode tips fra deg så jeg at jeg hadde fått et par svar på karantenespørsmålene mine også, og det kan se ut til at den nye hannen bare får et ekstra langt opphold i isolat. Karet har dekkglass, og jeg er nøye på vannbytter, dessuten ser det ut til at han er ganske så fornøyd med sin midlertidige bolig, så han kan bo der en måneds tid til i alle fall, så får vi se...

Du har vel hatt oppdrett på betta om jeg ikke husker feil? Er det verdt et forsøk?
Ja, oppdrett er absolutt verdt et forsøk. Det er ikkje så vanskelig dersom du har ein godt motivert hann. (Det er hannen som tar seg av egg og yngel.)
Lite strøm i vatnet og flyteplanter som han kan forankre redet i er også ein fordel. Yngelen er litt krevande i matveien første par dagane, men så snart dei kan ta micromark og artemia så vokser dei utruleg raskt.
Det er en nyydelig kampfisk du har fått deg! Crowntailer er utrolig staselige! Kampfisker har en spesiell plass i hjertet mitt, siden det var den første fisken jeg kjøpte da jeg startet med fisk for 16 år siden. Og jeg har hatt kampfisk nesten hele tiden siden da. Jeg blir aldri lei av dem, selv om jeg har vært igjennom en del fisker av ymse kvalitet. Erfaringsmessig så reagerer kampfiskhanner veldig forskjellig på hunner (og omvendt). Noen hanner lar hunnene gå i fred, mens andre rett og slett myrder damen sin. Hannen jeg har nå, kan jeg ikke ha en hunn sammen med. Jeg forsøkte å avle på dem, og da var det såvidt hunnen berget livet. Hun var hardt skadet da jeg fisket henne ut av karet hans, og jeg hadde ikke ventet at hun skulle overleve. Men nå er hun frisk som en fisk igjen.
Flotte akvarier du har, to av dem er på favorittlisten min


Hvordan er kampfisk sammen med reker? Har lyst til å prøve smaragd kampfisk, men så var det rekene da...
Takk for skryt dere, både på vegne av hr. kampfisk og meg selv

he: Koselig at du har et par av karene mine på favorittlisten din - og det burde jo jammen inspirere meg til å bli litt flinkere til å oppdatere bildene der inne også. Noen av karene ser bedre ut nå enn på de bildene de ligger inne med. -Spark i baken til meg -Forresten har du et helt nydelig kar selv, tror vi har til dels sammenfallende smak både når det gjelder fisk og planter!

Når det gjelder kampfisk og reker kan det nok gå begge veier... 80-literen jeg har min i er veldig tett beplantet...bla med masse ferskvannstang som rekeyngelen kan vokse opp i uten at kampfisken har sjans til å ta de. De store rekene lar han være i fred. Men jeg merker at tilveksten med reker ikke er like stor som før han flyttet inn, så han spiser nok godt selv om jeg aldri har sett ham ta reker.

Den nye kampfisken tenkte jeg å plassere i 180-literen, der hadde jeg en rekeeksplosjon i vår siden ingen av innbyggerne ser på reker som mat. Har solgt unna masse av de nå, men jeg er sikker på at uansett hvor glupsk han skulle vise seg å være vil jeg ikke merke det en gang.

Poenget mitt er egentlig: jeg tror de fleste kampfisk spiser reker om de får sjansen. Men i store kar med en solid rekestamme og godt med gjemmesteder til rekene tror jeg ikke innhugget blir lagt merke til en gang...
Takk for svar, og for skryt av mitt eget akvarium Da tror jeg at jeg venter litt med kampfisk. Får vurdere det igjen når rekestammen i 240l min har vokst seg stor og fin, og akvariet har blitt litt tettere beplantet. Nå har jeg bare rundt 15 voksne, og masse bitte små reker.
Sommeren har betydd ferie også på akvariefronten, men nå er jeg i gang igjen. To av karene skal få seg en ansiktsløftning, og lukingen har allerede begynt. Mulig en gruppe med coryer skal flytte ut også, vi får se. Hvis det regner i morgen begynner jeg nok allerede da.

Så til noe helt annet: Samboer er med i en musikkonkurranse i BA- og leder! Så til alle som vil være med å hjelpe meg med å hjelpe RocketBrothers til seier, gå inn og stem her, litt nede på siden:


(Enda litt lenger nede på siden ligger lenke til låtene).

Stor takk til alle som gidder!
Lenge siden oppdattering her nå.
hvordan gikk det på auksjonen da?
Jeg storkoste meg og fikk shoppet masse.

Espen
Heisan, ja her har det ikke vært mye action i det siste - men det gjelder bare på nett. Det spirer og gror i karene, senest i går klekket ca 115 Corydoras sp. black, er veldig spent på hvordan det går

Fikk med meg noen godbiter fra auksjonen - en gruppe på 5 Egyptiske munnrugere som jeg skaffet meg så de kan sørge for at 180-literen etter hvert er helt tom for blå reker så jeg kan introdusere en ny rekeart. Har plukket ut så mange reker jeg kunne finne i forkant, men en og annen stikker seg alltid unna, og Egypterne er utmerkede jegere.

-I tillegg viser det seg at de spiser skivesnegler, det var en stor bonus må jeg si, har ikke sett en eneste av de etter at Egypterne flyttet inn.

I tillegg fikk jeg tre små Riniloricara SP Argentina, og to kampfiskhunner. veldig fornøyd med auksjonen
En liten oppdatering på tampen av året er vel på sin plass

Av alle Corydoras sp.blackene som klekket har jeg nå 12 stk igjen. Jegersneglene hadde nok spist en del av eggene før de var klekkeklare, men jeg hadde masse yngel den første tiden. Så reiste jeg fra de 8 dager i begynnelsen av november -da jeg kom tilbake var det bare ca de jeg har igjen nå som hadde overlevd.

-Men de 12 er friske og spreke, og ca på størrelse med habrosusene de går sammen med. Tenkte å beholde 4 (så jeg har en gruppe på 10 til sammen), og selge de siste 8 når de blir store nok til å flytte.

Ellers lekte pandaene her om dagen, (de pleier det rundt juletider) fikk bare plukket 5 egg, alle klekket og nå er jeg spent på om jeg ser de små om et par uker (de klekket i samme karet jeg har habrosusene og sp.blackene i).

Har kjøpt ny utvendig pumpe til 160-literen, så nå skal 80-literen overta den gamle fra 160-literen. Skal bli bra å få utvendig pumpe på dette karet også!

Er fortsatt i prosessen med å tømme 180-literen for blå reker så jeg etter hvert kan sette inn kirsebær eller sakurareker. Enda jeg hadde egyptiske munnrugere oppi der en stund for å være sikker på at de siste rekene forsvant, dukker det stadig opp en og annen.

Derfor har jeg lyst til å sette inn et par med dvergciklider eller unge scalarer i karet så de kan jakte ned de siste rekene jeg ikke klarer å få tak på.

Det var det jeg kom på i farten, men setter sikkert i gang et par små prosjekter i julen, kjenner jeg meg selv rett

Mye gøy og lese her og ble nysgjerrig på hvordan det går for deg nå,en stund siden siste oppdatering her.
Heisan, hyggelig at du liker tråden min Er ikke ofte jeg har tid til å skrive her lenger, men ting spirer og gror fortsatt i akvariene, heldigvis. De siste månedene har Corydoras pandaene lagt en del egg. Jeg har ikke plukket de ut av karet, men ser at noen små pandaer har klart å vokse opp på engenhånd i 180-literen.

180-literen er også tømt for blå reker og sakurareker har flyttet inn. De har blitt ganske mange etter hvert, og synes mye bedre enn de blå.

I 160-literen har jeg fått små malleyngel, rineloricaria parvaene mine har blitt foreldre til i alle fall 3 små som nå er 2-3 cm.

Skal se om ikke jeg får lagt inn noen nye bilder snart også
Endlers
Har lenge hatt lyst til å poste noen bilder av de flotte røde endlersene jeg skaffet meg i vår. Men så er det bare det da, at jeg ikke klarer å ta noen skikkelige bilder av de.

Foreløpig avler jeg på disse i tre kar. Har en gjeng rosa (!) med perlemorlook gående i 180-literen og ,i 160-literen avler jeg på hanner hanner som ser ut som full red endlers.

Siden enkelte av hannyngelen også har litt sort i seg og disse også er veldig flotte, har jeg en del av disse gående i 80-literen. En av disse klarte jeg faktisk å ta et bilde av i dag! Akkurat denne hannen fant jeg i det utvendige filteret sist jeg renset det. Da var han allerede halvvoksen, så jeg regnet med han har bodd oppi der en måneds tid. Fargene på hannene blir jo bare flottere og flottere jo eldre de blir, men denne hannen er fin allerede, synes jeg

Skal virkelig gjøre en innsats i helgen for å prøve å få tatt noen bilder av de virkelig flotte hannene.
Levendefødere er jo virkelig klin umulige å ta bilde av! Men når de er så vakre som den der, ja da må en bare prøve ;D
Ja, er ikke lett å få de til å stå stille Men jeg har ikke tenkt å gi opp denne gangen!
Jammen klarte jeg å ta noen få bilder til som viser noen flere av endlers-hannene. Oier meg litt over å poste bilder av så dårlig kvalitet, men det er nok det beste jeg får til i dag. Fikk bare ett noenlunde klart bilde av en av de flotte røde hannene.

Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap