Leifs verden, del 2 (side 25)

Grunnen til at jeg skrev at borelliiene kunne være lettere å kjønnsbestemme er at den ene hannen jeg har, som er positivt ID som han av Tom C, (bilde 1) er den eneste av de 5 som har denne blå/gulfarge sammensetningen. De andre ettersom jeg har sett, bytter på fra grå til gul. Bilde 2

Kan jo være at de ikke har farget ut, om det skulle være flere hanner. Må vel da kunne kalle han heldig.... som har 4 damer.

Vet ikke hvor heldig dette er med 1-4. Har lest flere ganger at de fleste apistoer passer best i par eller trio 1+2


Disse er ikke veldig store, så er kanskje litt tidlig, men han som ER hanne er vel en av de minste. I basen står str til max 8 cm, disse er ca halvparten på øyemål

Bilde 3 har jeg nok lagt ut flere ganger før, men synes bare det bilde er så fint og viser de flotte fargene hannen har. Rett og slett en vakker liten herremann..........
Hej Loffa!
Jag ska försöka mig på kommentarer om könen på apistogramma. Jag vet inte om jag har något belägg för det, men hannar är inte svåra att finna. Det svåra var mestadls honorna. Man vill ju ikke komma hem med en hona, som är en hanne som inte har fått färger än. Därför brukade jag se efter den minsta hannen. De som såg ut som honor (och dessutom hade mer svart på bröstfenorna än den lilla hanen) och dessutom var större än den minste hannen brukade jag anta att de var honor.
Tillämpat på dina A. borelli innebär det att de fikarna som är större än din hanne, men ser ut som honor också är honor.

Dina A. commbrae är mer komplicerade. BTW: Alla mina dvärgciklidsböcker "bor" i Sverige. Jag blir ikke klok på arten. Finns de från olika lokationer. Dessutom behöver inte all commbrae-bilder verkligen visa en commbrae. Hur som helst såg jag en del bilder, där hannen hade en del svart på bröstfenan, men där honan hade mer.
Jag tror faktiskt att du måste vänta lite till och noggrannt kontrollera exempelvis form på rygg- och analfena. Hannens blir större och spetsigare i slutet. Jag såg ikke fenorna ordentligt.
Sorry, inte mycket till hjälp.
Hei igjen Johan
Takk for et godt og fornuftig svar. En henter erfaringer etter hvert som en holder på

Har flydd rundt i butikker/sentre og zoo butikker i dag. Noe glede og noe skuffelser ble det på veien.

Zoo butikken på Krokstad senteret hadde ingen apistoer inne, men kunne bestille om det var noe jeg ville ha fra listen deres. Tor som jeg snakket med der, var meget hyggelig og hadde gode kubbskaper om kjemikaljer i akvarium.

Han mente jeg også kunne trenge en KH test sammen med ph testen jeg endelig fikk kjøpt. Forklarte hvorfor og hans kunnskap fikk terningkast 6 av meg, selv om jeg ikke helt forsto alt :- =)

Var også innom Gulskogen senter. Flotte kar hvor det var rent og oversiktelig, men rynket litt på øya når jeg fikk se en apisto i et av karene der med KNEKT rygg. Fisken var omtrent som en vinkel. Forklarte ungjenta som ekspederte meg at slik fisk burde de ikke ha i sine salgskar, da dette ikke er noe seriøse akvarister vil se for salg.

Jeg kjøpte iallefall en ny cacatuoides hann til fruen med barna. Vil ikke sette han inn der til henne enda, før jeg har flyttet ynglene. Prøve å få gjort det i løpet av kvelden. Intil videre får han dele kar med commbraene....

Så var det den JÆVLA tiurtorva da.... Ser ut til at alle har den, men ligger ute under 1-2meter snø. På Plantasjen i Mjøndalen fikk jeg et skjevt smil og beskjed om å komme tilbake når snøen var gått.....

Fikk iallefall kjøpt testen, men er til liten hjelp akkurat nå uten torva jeg skulle ha.

Noen som vet om ei sjappe som har dette liggende inne for salg? I Kongsberg-Sande-Drammens området helst
Du kan jo prøve Amtra Eikebarkekstrakt frem til snøen går
Vi hadde Apistogramma sp. Schwarzbrust tidligere og de så ihvertfall ut til å stortrives i PH rundt 5
Rita Revestrek
Du kan jo prøve [URLBLOCK1] frem til snøen går ;) Vi hadde [URLBLOCK2] tidligere og de så ihvertfall ut til å stortrives i PH rundt 5 :)




Takk for tipset Rita. Sto ingenting om produktet som jeg så der, produktomtale t.ek.
Hvordan blandes denne? Er det så så mange dråper/ml pr antall litere med vann, i forhold til ph en ønsker eller er det slik at en må ta i litt og litt og måle ph?

Hadde sikkert funnet mer info om jeg søkte i basen, men som regel må en lese masse.... før en finner svar på det en ønsker.

Antar at også bruksanvisning føller med flasken.

Har tilbud fra Trym om å få litt av han (torv) om jeg ikke får tak i annet

Legger inn bilder av den nye cacatuoides hannen senere i kveld ;- =)
Det står litt om dette middelet her. Vi har heldigvis brønnvann som kommer fra en bekk (bor langt ute i "ødemarka") så vi slipper å senke PHen, har heller motsatt problem, av og til, den kan bli for lav for enkelte fiskearter
Rita Revestrek
Det står litt om dette middelet [URLBLOCK1]. Vi har heldigvis brønnvann som kommer fra en bekk (bor langt ute i "ødemarka") så vi slipper å senke PHen, har heller motsatt problem, av og til, den kan bli for lav for enkelte fiskearter ;)



Tusen takk atter en gang Rita. Fikk svarene mine der. Har selv brønnvann, og noen vil vel også kalle det ødemarka her, hehe. Skal bli "artig" å måle ph i apistokarene samt kran vannet her. Normalt byvann ligger vel på 7,5-8..... kanskje?
Rita Revestrek
så vi slipper å senke PHen, har heller motsatt problem, av og til, den kan bli for lav for enkelte fiskearter ;)




Om en skal kalle det et problem, har jeg faktisk det samme problemet. Tetra testen viser en ph på 5 kranvannet og det samme i testkaret. Kranvannet kommer fra brønn og vet ikke forskjellen på "vanlig kranvann" og brønnvann. Dvs hvorfor brønnvann har en lavere ph. Noen som kan forklare det for meg?

Det er iallefall det jeg innbiller meg.

Så jeg kan vel med denne testen se bort fra at jeg trenger senke ph, heller tvert i mot. Heller er dette grunnen til bortfallene jeg har hatt, ubegrunnet.

Karet til cacatuoidesene er renset fra bunn til topp og satt opp igjen. Hua er bittelitt større enn hannen og "blåser seg litt opp" når han kommer i nærheten. Hun vil nok vise hvem som er sjefen der i karet :-=)

bilde 1. ph test resultat
bilde 2. den nye cacatuoides hannen. Liten men vakker herremann
bilde 3. her har hun endelig fått en ny make. Ble litt grått dette bilde da men....
Da har du kanskje lav eller ikke målbar KH også, noe som kan føre til at PH blir ustabil. Det er ikke bra for fiskene hvis PHen svinger mye på kort tid. Vi har det samme problemet så jeg kjøpte inn faxekalk til alle karene, det ser ut til å øke PH bittelitt og samtidig holde den stabil, ihvertfall så langt
Kilden til "kranvann" kan ha andre verdier enn det som leveres fram til kundene. Vannverket justerer bl.a. pH slik at den er 7 (nøytral) eller oftest litt høyere for at vannet ikke skal tære på ledningsnettet.

Fra brønnen får du det du har i brønnen. Det vil variere fra brønn til brønn, nøytralt eller surt hvis vannet renner gjennom humusholdig grunn før det finner veien til brønnen. Er det borevann fra fjellgrunn, har det sannsynligvis både høyere KH/GH og pH.

Overflatevann har gjennomgående lavere pH enn vann fra grunnen. Danmark henter grunnvann som gerne er hardt med høy pH. England har svært mye kalkstein og derfor også hardt vann med høy pH.

Inaktiv bruker
LOFFA
velkommen tilbake solosuper.

takk for det loffa var det jeg mente, har måttet gå igjennom del 2. det hadde vært kjekt å bodd nærmere siden du for litt siden inviterte til fiskebesøk med kaffi og noe å bite i. det hadde vært kjekt om flere tenkte slik jeg hadde gjerne vært personen til det, men det hadde blitt ganske morsomt om jeg fikk en haug med fiske entusiaster på besøk, så kunne vi sitte i ring å se inn i den lille 60 litern min LOL tror eg hadde ledd til eg gjorde på meg
Takk for svaret ditt 530. Lett forståelig og lett leselig. Når det gjelder denne faxekalken, er det visst ikke alle som er like begeistret for den. Tittet litt i det folk hadde skrevet om den og sakset blant annet dette sitstet fra 2007 tror jeg det var:

Steinene du har kjøpt, ser ut som faxekalk, til en pris som ikke lignet grisen.
Faxekalk er døde koraller, og er derfor meget rik på kalsiumkarbonat. Dette vil kunne øke både Ph og Gh temmelig mye i karet ditt, og trenger ikke å være en god innvestering (god er den uansett ikke, med den prisen!).

Avhengi av hvilke fisk du skal ha i karet, syntes jeg ikke nødvendigvis at den passer inn. Sitat slutt.

Jeg vet INGENTING om denne kalken og kan ikke uttale meg om den, hverken som en ressurs eller pris. Er dette noe i likheten av kalken jeg en gang brukte i mitt malawi og ciklide kar?

Skal måle ph noen dager fremover i testkaret og se om det blir forandringer, slik som Rita sa kunne skje.

Kjemikaljer er ikke min styrke, men bør jeg eller må jeg også skaffe meg en KH test?

Over til noe helt annet.... For å få cory f.ek i leik er det triks med røde mygglarver og kaldtvannsbytter som er en trigger til leik, iallefall min erfaring. Men finnes det noen lignende metoder for å få apistogramma lettere i leik?
Dunkel belysning og mange gjemmesteder, riktig pH ( som du ok har med pH5 ) og friskt vann. Mine A.rositae leker som bare fy hos meg, det blir ikke mange ynglene, men det er nok mer min skyld.
Solosuper
[QUOTE=LOFFA]
velkommen tilbake solosuper.

takk for det loffa var det jeg mente, har måttet gå igjennom del 2. det hadde vært kjekt å bodd nærmere siden du for litt siden inviterte til fiskebesøk med kaffi og noe å bite i. det hadde vært kjekt om flere tenkte slik jeg hadde gjerne vært personen til det, men det hadde blitt ganske morsomt om jeg fikk en haug med fiske entusiaster på besøk, så kunne vi sitte i ring å se inn i den lille 60 litern min LOL tror eg hadde ledd til eg gjorde på meg



Var meningen at jeg skulle hatt et møte til i skiftet på januar-februar, men utsatte det pga flere omstendigheter. Men det BLIR et møte i løpet av relativt kort tid.

Jeg tenker ikke så mye på antallet kar jeg har, når jeg inviterer til et privat akva møte, men på det sosiale. 5 timer varte siste møte jeg hadde her og vi snakket vel innom det meste av det som angår vår hobby.

Hadde vært gøy å hatt alt klart i kjelleren til neste møte, men pga økonomi og helse antar jeg at jeg ikke klarer/rekker det. Det får heller bli møtet etter der igjen ;- =)
Ser ut som cacatuoides hua har akseptert den nye herremannen og har dalter etter henne. Bilde 1. Ynglene hennes er flyttet til eget yngelkar og ser ut som dette går bra. Bilde 2.

I borellii delen av 160L er det en av huene som stadig barrikaderer seg i den ene hula. Bilde 3. Ser ut som hun prøver å få med seg hannen, men har ikke helt fått snøret i bånn tror jeg. Er iallefall ikke begynt noen graving av sand ut av hula så langt.

Har satt inn en ganske så stor javamose i borellii delen og det ser ut som de likte det. Blir litt mer å skjule seg i.
Før i dag fikk jeg lagt opp en god del flere kontakter i akvariekjelleren her. Eneste som står igjen nå av kontakter/ledninger er en dobbel kontakt til høyre ytterdel av reolveggen, koble en kontakt i taket over der vasken skal stå (motsatt side av veggen) samt å strekke ledning fra den og bort til nærmeste kontakt.

Blir en del enklere å holde på der nede også da, når en får mer strøm. Eneste som finnes av strøm i det rommet fra før et et lysrør koblet i taket rett over inngangspartiet (på innsiden).

Har vært skjøteledninger på kryss og tvers når jeg har holdt på der nede, men den tiden er heldigvis snart over.

Renset pumpa i yngelkaret til cacatuoides ynglene i dag og der fat jeg 3 småtasser. Har derfor trekt over ei strømpe. Blir litt dårligere trekk, men apistoene liker jo ikke så veldig sterk strøm så det går nok bra. Pebas og macmasteri yngelene vokser sakte men sikkert de også.

Fortsatt ikke fått kjønnsbestemt mine 2 commbraer, men ANTAR det er to hanner jeg har, desverre. De jager litt på hverandre, men ikke værre enn at de har det bra sammen. Bitaniata hannen går sammen med hongsloiene og har funnet sin faste plass i 100L.

Ellers er det liv i mallekaret med den nye hannen. Han er ganske så stor i forhold til de andre, så vurderer å selge han. Han tar over hulene bare han ser en annen i den...... Litt brautete kan en vel si, men med hans str tør de andre ikke annet enn å skygge banen. Legger ved noen nye bilder av apistogrammaer
Jeg er oppgitt, resignert og ganske så fortvilet på veiene av alle ancistrus huene mine. Den nye bartesamen har vært og ristet ut all sand etc i samtlige huler i hele dag og ligger en kort stund og vifter for harde livet. Ja.... helt til det kommer ei hue og presser seg inn i hula, klar for å legge eggene sine. Men da stikker den svære djevelen i grotta i rota og driter hua en lang vei.

Slik har han holdt på i hele dag. Han holder også de to andre hannene unna hulene. Han er like tallentløs når det gjelder forplantning som jeg var når jeg var 7!!!

Bildene her viser 3 forskjellige huer som ligger ved hver sin hule, fortvilet, oppgitt og alene....
Skjer noe av det samme i apistogramma borellii karet. Go*gutten har ikke mindre enn 4 damer å menge seg med.... Den ene og som er størst tror jeg, er gul som sola og er i den ene hula. Men koser han seg med henne mon tro... nei da!!!

Han flørter med de 3 andre som ikke er leiksklare, og på toppen av det hele tar han seg en pust i bakken..... i den andre hula innemellom. Ikke rart en blir litt oppgitt.

Om det ikke ligger egg i en av ancistrus hulene i morgen tidlig, tenkte jeg å flytte den store bartesam i 100L sammen med hongsloiene og bet. Tror han har blitt et uromoment i mallekaret.

Legger ved noen flere bilder fra i dag
Bilde 2 er av den minste av huene, men er den med flottest mønster synes jeg
Jippi, egg!!!
Det er ikke alle nye fisker som finner det vanskelig å reprodusere seg. Etter å ha vært oppgitt under 3 fotballkamper på tv her i akvarierommet (de som har fulgt meg en stund vet at jeg har et rom som jeg bruker til akvarier/røykerom og tv rom når det er fotball) ser jeg nå at cacatuoideshua har barrikert seg inne i hula. Hun har vært grå før i dag og har kun hatt en sort prikk på siden og ikke stripe.

Har vært inne på tanken at han har vært litt pågående. (tenkte litt på min egen ungdom:-=)

Men tenkte å se hvordan det var med henne nå som lyset slukket. Jo da, inn i det lille hullet i kokkosnøtta serjeg EGGGGG. Kjempe gøy.

Var ikke så lett å få bilder av eggene, da det er så innmari lite hull, men litt ser dere da likevel på bilde 1
Bilde 2 viser borellii hannen som igjen er på plass i den hula som hua ikke er i....
En virkelig flott herremann
Inaktiv bruker
hei loffa

takk for innspill i tråden min og ikke minst gratulerer du får det til du det må en si altså fiskene da seff, men det er jo du som klarer å tilrettelegge dette da er så koselig å se

ang teorier hos meg er om det faktisk er noe i vannet mitt som jeg ikke kan måle med testsettene, at det er en høy dose kobber eller andre giftstoffer. skal hive meg i sng, for jeg skal på jobb i morgen. bare ciklidene mine holder seg friske. de er jo så fine

gleder meg til å høre videre i tråden din om loffas helt egen fiskeverden

ha en fortsatt fin nett påbegunt søndag
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller corydorasworld.com
Reklame for plussmedlemskap