- Hjem
- Forum
- Fór og fóring
- Din beste oppskrift på fiskefor (side 3)
Din beste oppskrift på fiskefor (side 3)
Inaktiv bruker
siriser kan brukes til for til rovfisk =
Postet 10.07.08 kl 16:52
Postet 11.07.08 kl 15:11
Inaktiv bruker
det har du helt rett i tante astrid, foring med rumpetroll er "fyfy"!!
men meitemark er lørdagsgodt for mine tilapias, de hopper etter marken som er over vann, å slipper jeg ikke, nei da henger dem etter, uansett om dete r over eller under vann:O
vannmelon er lørdagsgodt for botiaene, å disse vet akkurat når maten er klar, dette er rutine, så klokken 8, ja da venter dem helt oppe ved overflaten, så imens botiaene koser seg med dette, får tilapiaene og acaraene meitemark, jeg kutter sjelden opp marken, da disse fiskene nekter å slippe, i hvis dem gjør det, så er det 8 andre tilapias som venter:P så her er det matkrig hver lørdag
men meitemark er lørdagsgodt for mine tilapias, de hopper etter marken som er over vann, å slipper jeg ikke, nei da henger dem etter, uansett om dete r over eller under vann:O
vannmelon er lørdagsgodt for botiaene, å disse vet akkurat når maten er klar, dette er rutine, så klokken 8, ja da venter dem helt oppe ved overflaten, så imens botiaene koser seg med dette, får tilapiaene og acaraene meitemark, jeg kutter sjelden opp marken, da disse fiskene nekter å slippe, i hvis dem gjør det, så er det 8 andre tilapias som venter:P så her er det matkrig hver lørdag
Postet 12.07.08 kl 14:11
Postet 14.07.08 kl 02:15
Endret: 14.07.08 kl 14:45
Postet 14.07.08 kl 03:16
Inaktiv bruker
oh my god you name it!! dammen, å fore med levende fisk er ikke lov, å fore med rompetroll er ikke lov, pga utrydning..
å fore med mark er mulig lov, for mark er mark, å har vært brukt som fiskeagn siden menneskene fant ut at det var liv i vannet...
å fore med mark er mulig lov, for mark er mark, å har vært brukt som fiskeagn siden menneskene fant ut at det var liv i vannet...
Postet 14.07.08 kl 12:19
Postet 14.07.08 kl 14:46
Det er Dammed. (blanding av for-navnet og etternavnet faktisk)
Det jeg husker var at det ikke ble lov å bruke meitemark fordi de ble bevist at meitemarker kan føle... eller noe sånt tull. Personlig så bryr jeg meg fint lite om lover og regler. Opfordrer ikke til noe ulovlig, men sier bare slik jeg mener det.
Hadde jeg hatt "Willy" så hadde han fått seler av meg, for det er det som skjer i naturen, et dyr er mat for et annet dyr.
Men ja ble veldig offtopic dette.
Men hva med nøtter? F.eks. fin kvernet hassel/val-nøtter som man blander i oppskriftene tidligere i tråden, mye sunt i disse nøttene, og dette er det flere fisker som spiser naturlig.
Det jeg husker var at det ikke ble lov å bruke meitemark fordi de ble bevist at meitemarker kan føle... eller noe sånt tull. Personlig så bryr jeg meg fint lite om lover og regler. Opfordrer ikke til noe ulovlig, men sier bare slik jeg mener det.
Hadde jeg hatt "Willy" så hadde han fått seler av meg, for det er det som skjer i naturen, et dyr er mat for et annet dyr.
Men ja ble veldig offtopic dette.
Men hva med nøtter? F.eks. fin kvernet hassel/val-nøtter som man blander i oppskriftene tidligere i tråden, mye sunt i disse nøttene, og dette er det flere fisker som spiser naturlig.
Postet 16.07.08 kl 00:43
Endret: 16.07.08 kl 00:44
Postet 04.08.08 kl 00:24
Postet 30.09.08 kl 20:33
Prøver å bringe tråden tilbake til tema
Har laget to versjoner av frossent for i blenderen i dag:
Type herbivore:
100 gram sukkererter/frosne erter
100 gram spinat
50 gram gulrot
3 fedd hvitløk
150 gram kanin pellets
1 kopp kokende vann
Skal kjevles ut med en liten boks flakfor i morgen.
- Ga en blanding med tjukk konsistens og lukt av hvitløk og lett sommer (gress)
Type omnivore:
100 gram frosne erter
100 gram spinat
50 gram gulrot
3 fedd hvitløk
100 gram torskehale med skinn ( uten store bein)
1 kopp fiskekraft
Skal kjevles ut med en liten boks flakfor i morgen.
- Ga en blanding med kremet suppe konsistens, nydelig grønnfarve og delikat lukt med hvitløk. Litt salt og pepper og jeg spiser denne selv.
Type herbivore:
100 gram sukkererter/frosne erter
100 gram spinat
50 gram gulrot
3 fedd hvitløk
150 gram kanin pellets
1 kopp kokende vann
Skal kjevles ut med en liten boks flakfor i morgen.
- Ga en blanding med tjukk konsistens og lukt av hvitløk og lett sommer (gress)
Type omnivore:
100 gram frosne erter
100 gram spinat
50 gram gulrot
3 fedd hvitløk
100 gram torskehale med skinn ( uten store bein)
1 kopp fiskekraft
Skal kjevles ut med en liten boks flakfor i morgen.
- Ga en blanding med kremet suppe konsistens, nydelig grønnfarve og delikat lukt med hvitløk. Litt salt og pepper og jeg spiser denne selv.
Postet 08.02.09 kl 00:05
Blandet vellingene med 100 gram tørrfor hver(blanding av krillflak og minigranulat utgått på dato).
Prøvde å gi litt av den fersk, griset veldig.
Så både yngel og reker rote i bunnlaget lenge etterpå, tror de fikk med seg det meste av mikroskopiske rester, lovende test resultat.
Ancistrushua mi la seg oppå den ene klumpen og apisto yngelen hang rundt og spiste "støvet".
Synes det ble altfor mye hvitløk i blandingen, luktet på hele kjøkkenet.
Klemte de sammen i flate poser og lagde merker med baksiden av kjøkkenkniven til firkanter.
Skal passe på å stoppe kjøkkenmaskina før neste gang så det blir litt større deler på mye av maten.
Prøvde å gi litt av den fersk, griset veldig.
Så både yngel og reker rote i bunnlaget lenge etterpå, tror de fikk med seg det meste av mikroskopiske rester, lovende test resultat.
Ancistrushua mi la seg oppå den ene klumpen og apisto yngelen hang rundt og spiste "støvet".
Synes det ble altfor mye hvitløk i blandingen, luktet på hele kjøkkenet.
Klemte de sammen i flate poser og lagde merker med baksiden av kjøkkenkniven til firkanter.
Skal passe på å stoppe kjøkkenmaskina før neste gang så det blir litt større deler på mye av maten.
Postet 08.02.09 kl 16:50
Endret: 08.02.09 kl 16:50
Postet 19.02.09 kl 00:05
etter å lest litt her, så prøvde jeg meg selv på egen oppskrift
oppskrift 1 :
- Vitløk
- Reker
- Sild
- Fiskepudding
- Vann
Vispet alt sammen i en stavmixer og tynnet litt ut med vann og la det i frysepose. denne funket veldig fint til egentlig alt av fisk, men mest til malawi og andre ciklider.
oppskrift 2:
- Agurk
- Banan
- Vitløk
- Vann
Vispet alt sammen i stavmixer og tynnet ut med litt vann og la det i frysepose.
Denne fikk jeg mindre respons på! men scalarene mine var helt VILLE etter den. så vil si den siste her er mat til scalarer! hehe.
Dette er mine første oppskrifter, så får vel finne på mere senere
oppskrift 1 :
- Vitløk
- Reker
- Sild
- Fiskepudding
- Vann
Vispet alt sammen i en stavmixer og tynnet litt ut med vann og la det i frysepose. denne funket veldig fint til egentlig alt av fisk, men mest til malawi og andre ciklider.
oppskrift 2:
- Agurk
- Banan
- Vitløk
- Vann
Vispet alt sammen i stavmixer og tynnet ut med litt vann og la det i frysepose.
Denne fikk jeg mindre respons på! men scalarene mine var helt VILLE etter den. så vil si den siste her er mat til scalarer! hehe.
Dette er mine første oppskrifter, så får vel finne på mere senere
Postet 12.06.09 kl 22:10
Mye mer populært med hjemmelaget mat enn tørrfor hos meg hvertfall.
Banan har jeg ikke prøvd på scalarene, men jeg ser at de elsker spinat så det skal jeg prøve!
Brukte du gelatin eller noe annet for å få blandingene til å sitte sammen?
Den mest populære blandingen her i huset er rekemix:
50% frosne reker,rogn og skall.
50% grønnsaker (spinat,gulrot,erter, broccoli osv).
Litt fiskekjøtt med skinn av hvitfisk.
LITT hvitløk.
Moses og bindes sammen med gelatin.
Banan har jeg ikke prøvd på scalarene, men jeg ser at de elsker spinat så det skal jeg prøve!
Brukte du gelatin eller noe annet for å få blandingene til å sitte sammen?
Den mest populære blandingen her i huset er rekemix:
50% frosne reker,rogn og skall.
50% grønnsaker (spinat,gulrot,erter, broccoli osv).
Litt fiskekjøtt med skinn av hvitfisk.
LITT hvitløk.
Moses og bindes sammen med gelatin.
Postet 12.06.09 kl 22:41
Christer Better å lest litt her, så prøvde jeg meg selv på egen oppskrift:) oppskrift 1 : - Vitløk - Reker - Sild - Fiskepudding - Vann Vispet alt sammen i en stavmixer og tynnet litt ut med vann og la det i frysepose. denne funket veldig fint til egentlig alt av fisk, men mest til malawi og andre ciklider.
fiskepudding inneholder vel melk ? tåler fiskene det da ?
Postet 13.06.09 kl 00:08
Darwin: Nei, jeg brukte ikke noe gelatin for å binde sammen. jeg bare tok alt i stavmikseren så det ble en "grøt" og la i pose og fryste ned er ikke sikker på åssen jeg skal behandle gelatin for å binde sammen... det som kansje er minusen med det jeg gjorde, er at det jeg bruker så veeeldig stor porsjon for å få en grei pose. mulig jeg hadde spart litt ved å bruke andre ting og, kansje gelatin. ikke vet jeg.. hehe.. den oppskriften din skal jeg nok prøve gitt
vil noen fortelle meg åssen jeg behandler gelatin og åssen jeg binder det?
Falney: Jeg har egentlig aldri hørt så veldig mye om å bruke fiskepudding til fiskemat.. har bare hørt av noen at det går ann å bruke.. hehe.. jeg har gitt disse fiskepudding før, å de elsket det og de lever enda hehehe
vil noen fortelle meg åssen jeg behandler gelatin og åssen jeg binder det?
Falney: Jeg har egentlig aldri hørt så veldig mye om å bruke fiskepudding til fiskemat.. har bare hørt av noen at det går ann å bruke.. hehe.. jeg har gitt disse fiskepudding før, å de elsket det og de lever enda hehehe
Postet 13.06.09 kl 11:20
Endret: 13.06.09 kl 11:21
Postet 13.06.09 kl 12:53
Postet 21.06.09 kl 22:29
Christer B: Det står bak på gelatin pakkene ; )
Jeg prøvde å bruke minst mulig, med det ble ganske "løst i fisken". Har lest noe om at man kan erstatte gelatin med agar-agar, som er en alge og brukes til å dyrke kulturer i labratorier. Selges visstnok på helsekost, men ikke nord for dovre tydeligvis.
Willma: Jeg har brukt både frosne og hermetiske erter, aldri tørkede.
hmm........ kanskje det kan brukes for å binde sammen maten?
Jeg prøvde å bruke minst mulig, med det ble ganske "løst i fisken". Har lest noe om at man kan erstatte gelatin med agar-agar, som er en alge og brukes til å dyrke kulturer i labratorier. Selges visstnok på helsekost, men ikke nord for dovre tydeligvis.
Willma: Jeg har brukt både frosne og hermetiske erter, aldri tørkede.
hmm........ kanskje det kan brukes for å binde sammen maten?
Postet 21.06.09 kl 23:00