PLUSSmedlemskap (side 3)

Om dere har mulighet til det, kan dere gjøre slik som mange fornuftige organisasjoner og partier gjør; ta betalt etter inntekt, om man er student/pensjonist osv...
Nå går
du litt for langt lille venn.Så morsomt skal det ikke være.Dette er hobby, å man skal ikke legge fram lignings attesten.
Jeg tar ikke noen som kaller meg "Lille venn" seriøst, pusesnusk.

Men man kan være ærlig og krysse av for hva man er. Regner med vi er så ærlige, og AF er såpass tillitsfulle.
På denne måten kan man unngå at folk må betale mer enn det de strengt tatt har råd til, uten å føle seg ekskludert.
Mayemor
Hvilken sum er det snakk om.Vi har en god del unge brukere,så for dems del så håper jeg at sumen ikke blir så stor at de kan bli tilside satt.Event. at det kan bet. kvartals vis e.l. slik at sumen ikke blir så stor på en gang.


Blir vel ca 1,- dagen, tror Hållger nevnte 299,- pr år.
I og med at det er frivillig å betale (dvs. det er frivillig om man vil være plussmedlem eller vanlig medlem som ikke betaler noe), så er det sikkert ikke så aktuelt å innføre forskjellige beløp etter hvilken inntekt folk har.
Men kesol har et viktig generellt poeng - hvis alle forum på nett tar seg betalt, så snakker man om klasseskille av dimensjoner. Og nettopp av den grunn er jeg villig til å tolerere en del reklame - så lenge det bare er bannere og ikke pop-ups det dreier seg om er det jo bare å overse det! Det er ikke mulig å bruke internett uten å forholde seg til reklame, så hva er vitsen med at AkvaForum skal være reklamefritt? Hvis mer reklame betyr at alle fortsatt kan inkluderes på like vilkår, synes jeg det er helt greit
Dessuten er jeg litt bekymret for at veien fra frivillig plussmedlemsskap til at vanlig medlemsskap også vil koste noe fort kan bli farlig kort....
Kesol
Om dere har mulighet til det, kan dere gjøre slik som mange fornuftige organisasjoner og partier gjør; ta betalt etter inntekt, om man er student/pensjonist osv...

Ikke enig der; inntekten sier ingenting om hvilke utgifter vi har...
Ah, da er jo det en lur ting å ta med i beregningen da.

Evt. kunne man velge om man ville betale 100 eller 200 eller 300 for de samme tjenestene, alt etter hva man føler man har råd til.
Den
kan jeg være med på om det skal bli noe med bet. medlemskap.Er jo helst for at det ikke blir noe.
Akvaforum baserer seg jo på at medlemmene er med på å bidra med informasjon og bilder, og ikke minst tid. Dette opplegget er 100% positivt, en vinn-vinn - sak for oss brukere.

Jeg forstår jo at Holger har brukt masse tid på funksjonene her på forumet, i tilleg til alt dette andre, og dette har også en verdi. Hvis dette forumet kan selge oppsettet sitt til andre lignende dyre-forum (unntatt selvfølgelig andre norske konkurrerende fiskeforum) så vil jeg tro at man kan ha noe inntekter på dette.
Kan salg av lodd være en idè? Kanskje akvarieklubbene kan bidra med gevinster?
Vil bare si at jeg gladelig betaler en liten sum.
Jeg føler at AF har spart meg for mange ganger den summen det her er snakk om. Så lenge det ikke blir dyrere enn det som er anntydet er jo ikke så mange feil enn skal gjøre før det blir mye dyrere enn det....

Asle
Plussmedlem
Takk for alle innspel så langt! Alle blir tatt på alvor!
Eg vil skyte inn at dersom dette blir innført blir det mogleg å betale for tre månader, 6 månader eller eit år om gangen.
Prisane som har vore snakka om er
89 for 3 mnd
169 for 6 mnd
og 299 for 12 mnd


I praksis ville dette først og framst vera eit støttemedlemskap, men ein får noko igjen for det. I første omgang betre synlighet for annonsane dine, eigen url til medlemssida di lik denne: http://holger.akvaforum.no/ og visning av medlemsstatus under avataren i forum. Det kan bli aktuelt med ny funksjonalitet som er eksklusiv for plussmedlemmer, men dette er ikkje bestemt enda. I dei fleste tilfelle vil det vera slik at alle får all ny funksjonalitet, men det blir kanskje mogleg med fleire ting for plussmedlemmer. F.eks. større bilder i medlemsakvariene, film, etc. Dette er ting som krev bandbreidde og som kostar oss meir.

Vi kan ikkje selje lodd. Det ville vera brot på lotteriloven.
Jeg støtter forslaget helt ut

Etter og ha lest hele tråden, så sitter jeg igjen med et inntrykk som sier meg at brukerene ikke forstår at dette er frivillig. Det er ingen tvang og måtte betale, men for de som ønsker at forumet skal bli bedre kan betale. Det er snakk om 299,- i året hva er vel det, for en plass man bruker mye tid på, og trives på. Dette kommer til å komme alle tilgode uannsett. Hvis det blir innført.

Men til en annen sak: Hvorfor kan ikke de som betaler få noe ekstra igjen for å ha betalt/støttet AF noen ekstra funksjoner. Det gjør i hvertfall ikke meg noe om noen har noe som ikke jeg har.

Mulig at pengene som kommer inn kan forbedre premiene på fotokonken eller ha årspremie ifra 2008. Det er noe av det som kommer alle tilgode om du betaler eller ikke.

Andreas Bjørvik


Kesol
Om Blink, Nettby, Facebook, Mopedportalen, Evenes kommunes diskusjonsforum og Akvaforum alle begynner å ta betalt, snakker vi klasseskille.


Forskjellen her som du ikke ser er at noen ting betaler folk for, noen ting gjør de ikke det. Blink eller dagbladet tar forøvrig allerede betalt gjør de ikke det? De har også noe pluss greier synes jeg å huske, men er vel 5 år siden jeg var der.

I Internettboomen trodde massevis av firma at man kunne ta seg betalt for hva som helst. Der tok de feil gitt. Såpass har man lært. Og dette Holger foreslår er jo noe som nesten er en æressak, ikke status eller så mye pga. noe man får. Man viser bare aktivt at man er veldig fornøyd med noe. Alle grunnfunksjoner er jo her uansett.

Ser heller ikke problemet om man skulle få en stjerne ved siden av nicket om man betaler. En hyggelig gest, lite grunn til å føle seg uvel om man ikke har den :P
Bittelitt avsporing men....

Synes ordet "klasseskille" blir missbrukt til tusen her nå.
Noen av dere som har opplevd og sett hvordan klasseskille er? Det får man neppe praktisert på ett forum.

Er det klasseskille om jeg har råd til å gå på kino en gang i mnd, og naboen ikke?
Er det klasseskille om jeg har råd til å kjøpe en pakke okserull en gang i uke og naboen ikke?
Er det klasseskille om jeg har råd til å kjøpe meg ett måneds medlemskap på en pornoside og naboen ikke?
Jeg heller har ikke råd til alt mulig, men jeg kan ikke få meg til å kalle det klasseskille om jeg IKKE har råd til en ting.
Beklager min kyniske holdning, men sånn er det jeg ser det, dette er langt ifra noe klasseskille.
Positivt at det er mulig å betale for tre og seks måneder også. Det vil gi flere muligheten til å ta seg råd.

Synes dette er en stort sett positiv idè selv om jeg har forståelse for noen av innvendingene. Det viktigste er vel at ingen funksjoner forsvinner selv om en ikke velger å støtte økonomisk.

Kan ikke på stående fot (egentlig sittende rumpe) si at jeg kommer til å bli Plussmedlem selv, men det vil ikke plage meg at andre har noen tilleggstjenester som takk for økonomisk bidrag
Jeg blir plussmedlem uannsett. Det er den enkeltes valg om man vil gjøre dette eller ikke.

Andreas Bjørvik
Jeg er enig i de aller fleste argumentene her inne, både for og imot, og kunne godt tenkt meg å støtte driften, med eller uten ekstrafunksjoner. Men en ting tenker jeg mer på enn andre; noen nevnte det med de yngre brukerne her. Jeg ser for meg situasjoner der barna begynner å mase på mor og/eller far for å få penger til å betale for PLUSSmedlemsskap, barn er ofte ute etter status og da er det svært fristende med ei stjerne e.l. ved avataren som blant mange av de yngste kan oppfattes som "haha, jeg er bedre enn deg" - eller at man kan se på seg selv som mindreverdig siden man ikke har den stjerna. Litt satt på spissen kan det føre til at enkelte barn ikke får lov til å være på AF pga dette "maset" om penger fra barna, det koster jo allerede en god del å ha akvarier og så skal man i tillegg betale for at barna skal være på et nettsted for å lese om akvarier, eller så ønsker ikke barna selv å være medlem lenger. Jeg er selv ung nok til å huske hvordan det var når man var barn, det var om å gjøre å ha mest mulig og være best mulig uansett hva det gjaldt, det var tilogmed om å gjøre å være høyest.

Derfor mener jeg at det skal være en aldersgrense på PLUSSmedlemsskap: enten får man ikke mulighet for å være det før man har nådd en viss alder, eller så er man det automatisk når man er barn, for så å måtte gå over til å betale når man blir eldre hvis man vil beholde PLUSSmedlemsskapet.

I tillegg mener jeg at man som ny bruker ikke bør få opp en side med "vil du betale eller vil du ikke", men at man kanskje får valget først etter å ha vært medlem noen uker++. Man kan risikere å miste potensielle medlemmer hvis noe av det første som møter en er "krav" om betaling.
For å si det med en gang: Jeg støtter forslaget, først og fremst fordi jeg synes akvaforum er et utrolig bra nettsted for oss akvarister, og Holger og resten av admin gjør en svært bra jobb.
Selv er det jeg ennå ikke sikker på hvorvidt jeg kommer til å benytte meg av dette, det blir en økonomisk prioriteringssak.
Men jeg støtter uansett forslaget, av den grunn at jeg absolutt skjønner at akvaforum helt enkelt trenger driftsmidler.
Akvaforum er det eneste norske akvarieforumet jeg besøker, rett og slett fordi det er så bra.
Hmmm, ikke dum Ide
Men, prisen er ikke "riktig" synes jeg.. fordelene står ikke i stil til det man allerede får.. om jeg ikke har misforstått, så skal forumet være likt slik det er nå bortsett fra de ekstra fordelene.. ikke at 299 er så veldig mye penger akkurat, men la oss si at det er 6000 medlemmer (vettafankern) , og 1000 av disse velger Plussmedlem. En grei sum for å få igjen noe for å drifte dette eminente forumet.. men om du setter prisen til 99kr, er terskelen for å bli medlem så liten at det nesten ikke er vits å la vær..da er du kanskje oppe i 3500 medlemmer som betaler og du får allikevel mere penger.. Kvantumssalg hehe, men veit at du da kunne ha tatt inn over 1,3 mill på 299.-men slik må man ikke tenke om det skal bli business, men tror neppe du får inn såveldig mange medlemmer med den prisen.. MEN om du da etter første periode, får inn såpass med positive tilbakemeldinger fra plussmedlemmene at de virkelig ser verdien, så kan jo prisen gå opp. eller??

Er kanskje teit nå, men jeg bruker min rett til å si hva jeg mener uten å trå noen på tærne, håper jeg.
Erik...
Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang
Reklame for plussmedlemskap